کرونا چه کسانی را بیشتر تهدید میکند؟
رویداد۲۴ پیام طبرسی، در برنامه در انتهای الوند که از شبکه دوم سیما پخش شد، اظهار کرد: نسبت به دو هفته پیش آمار ابتلاء به کرونا کاهش یافته و امیدواریم این روند ادامه داشته باشد و شرایط به نقشه قبلی برگردد.
وی ادامه داد: کرونا یک بیماری که ایجاد پاندمی و بیماری وسیع ایجاد میکرد تبدیل به بیماری میشود که باید بدانیم چگونه با آن زندگی کنیم.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: واکسیناسیونی که انجام شد موجب شد که کرونا فروکش کند و این شرایط مرهون واکسیناسیون است. کسانی که واکسن نزدند واکسن بزنند و نیازی به دوز چهارم کرونا هم نیست و سه دوز کرونا کافی است.
طبرسی یادآور شد: کسانی که واکسن نزدند و یا اینکه کرونا نگرفتند و بیماری پیش زمینهای دارند باید حتماً دقت کنند. امسال برای عید محدودیتی نیست اما کماکان باید مراقب به افرادی باشیم که بیماری پیش زمینهای دارند.
وی درباره عوارض طولانی مدت اومیکرون عنوان کرد: کرونا یک بیماری سیستمیک است و ممکن است کل اعضای بدن را درگیر کند و ما واژه کووید طولانی داریم و افراد در این شرایط تا مدتها بی حالی و تنگی نفس و ریزش مو و دیگر عوارض را دارند که این عارضهها برطرف میشود و بهبودی مییابد. ممکن است برخی عوارض نیز نیازمند درگیری پزشکی باشد که ابتلاء به دیابت یکی از این موارد است. سرفههای اندک، تب خفیف و مواردی از این دست خیلی جدی نیست و برطرف میشود.
بیشتربخوانید: خبرهای خوب درباره کرونا؛ از این پس موجهای بلند نخواهیم دید
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: در این دو سال که از کووید میگذرد دریافتیم که افراد بیشتری درگیر شدند و بعد از واکسیناسیون شدت بیماری کمتر شد و اگر همین روند ادامه یابد کووید بیماری خواهد شد که با ما هست اما مشکلاتش کمتر میشود و به گروههای پرخطر منتقل میشود و دیگر باید برای آن باید به دنبال داروهای خاص بود.
طبرسی گفت: در موج اخیر افراد ۳۰ تا ۶۰ سال که درگیر کرونا شدند و بیماری زمینهای نداشتند مشکلی نداشتند که از داروی پیشرفته استفاده کنند و مشکل اصلی مربوط به کسانی بود که بیماری زمینهای داشتند.
وی افزود: کووید به بیماری تبدیل میشود که در آینده در گروه خاصی دیده میشود. این واکسنهایی که امروز داریم نیز برای شرایط کنونی است و برای افراد معمولی همین واکسیناسیون کافی است.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عنوان کرد: واکسن یک نفع فردی دارد و کسی که واکسینه شده کرونا بگیرد بیماری را شدید نمیگیرد و نمی میرد مگر اینکه در گروه خاصی باشد. همچنین واکسن یک نفع جمعی دارد و وقتی افراد واکسن میزنند کرونا هم بگیرند کمتر به دیگران منتقل میکنند.