زن فقط در این شرایط از ملک شوهر ارث میبرد
رویداد۲۴ شرایط ارث بردن زن از ملک شوهر یکی از مواردی است که افراد در مورد آن بسیار سوال میکنند. زن از جمله افراد و وراثی است که مطابق قانون فرضبر است. این فروض مطابق قانون جدید ارث زن از شوهر از اموال منقول و قیمت اموال غیرمنقول است.
شرایط ارث بردن زن از مرد به شرح زیر است
- طبق ماده ۹۴۰ قانون مدنی، زن تنها درصورتی از شوهر خود ارث خواهد برد که عقد دائم باشد.
- درصورتیکه زن، شوهر خود را به قتل رسانده باشد ارث نمیبرد.
- چنانچه مرد، زن خود را طلاق دهد دیگر زن هیچ حقی درمورد ملک ارثی ندارد.
ارث زن از اموال منقول
طبق ماده ۹۴۶ قانون مدنی، زن درصورتیکه مرد فرزند داشته باشد، یکهشتم از عین اموال منقول و درصورتیکه هیچ فرزندی نداشته باشد، سهم زن یکچهارم از اموال منقول خواهد بود؛ بنابراین زن از کلیه اموال منقول مرد؛ مانند خودرو ارث میبرد و فقط داشتن فرزند مرد سهمالارث مرد را از زیاد به کمتر کاهش میدهد.
شرایط ارث بردن زن از ملک شوهر (ارث زن از اموال غیرمنقول)
ارث زن از اموال غیرمنقول باتوجهبه اصلاحیه سال ۱۳۸۷ مشخص شده است. طبق این ماده: ” زوج از تمام اموال زوجه ارث میبرد و زوجه در صورت فرزند دار بودن زوج یکهشتم از عین اموال منقول و یکهشتم از قیمت اموال غیرمنقول اعم از عرصه و اعیان ارث میبرد. درصورتیکه زوج هیچ فرزندی نداشته باشد، سهم زوجه یکچهارم از کلیه اموال فوق است.”
با توجه به اصلاحیه قانون، شرایط ارث بردن زن از ملک شوهر تعیین شده است. قبل از این اصلاحیه، زن از اموال غیر منقول مرد مانند ملک و خانه ارثی نمیبرد اما سال ۱۳۸۷ که این قانون اصلاح شد، شرایط ارث بردن زن از ملک شوهر مشخص شده است. برای مثال اگر مرد زمینی داشته باشد که ۵۰۰ میلیون تومان ارزش داشته باشد، فرزند نیز نداشته باشد، ۱۲۵ میلیون سهمالارث زن میشود که باید به وی پرداخت شود.
اما ممکن است که دیگر وراث نه حاضر به فروش مال غیرمنقول شوند و نه حاضر به دادن سهم زن از قیمت زمین شوند. سوالی که مطرح میشود آن است که در این موارد چه باید کرد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که زن میتواند فروش مال غیرمنقول و دریافت سهمالارث خود را از دادگاه بخواهد.
منبع: مجله دلتا