پیامدهای روز خونین فلسطینیها؛ آمریکا تنها حامی خشونتورزی اسراییل، محکومیت جهانی تلآویو و ارایه قطعنامه حفاظت بینالمللی از مردم فلسطین
رویداد۲۴-این تنها دولت آمریکاست که از خشونت ورزی و جنایت ارتش اسراییل در مرز باریکه غزه و قتل عام فلسطینی ها حمایت کرده است. آمریکا و اسراییل درباره وقایع روز دوشنبه در مرز باریکه غزه در انزوای جهانی قرار گرفته اند. اقدام دولت اسراییل در سرکوب خونین معترضان فلسطینی در مرز باریکه غزه با محکومیت گسترده جهانی مواجه شد و امروز – سهشنبه به وقت نیویورک- در نشست اضطراری شورای امنیت ملل متحد همه اعضای این شورا به جز ایالات متحده آمریکا، اقدام رژیم اسراییل را در سرکوب خونین معترضان فلسطینی در هفتادمین سالروز تشکیل اسراییل- روز نکبت در زبان فلسطینیها- محکوم کردند.
آخرین آمار کشتهها و زخمیهای فلسطینی وقایع خشونت بار دیروز باریکه غزه به بیش از 60 کشته و 2700 زخمی رسیده است و این در حالی است که حتی یک قطره خون از بینی یک سرباز اسراییلی نیز جاری نشده است و به همین خاطر اقدام خشونتبار اسراییل در سرکوب فلسطینیهای معترض که جز سنگ و فریاد – و در بیشترین حد بطریهای حاوی کوکتل مولوتف- ابزاردیگری برای اعتراض علیه اشغالگری و تاکید بر حق بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمینشان را نداشتند، مورد محکومیت جهانی قرار گرفته است.
دیروز در نشست اضطراری شورای امنیت رییس دورهای این شورا – لهستان – پیشنهاد یک دقیقه سکوت برای ادای احترام به قربانیان فجایع باریکه غزه را داد اما در مقام عمل شورای امنیت هیچ قطعنامهای در محکومیت اسراییل صادر نکرد.
به گزارش رویترز " منصور العطیبی" نماینده کویت در سازمان ملل اعلام کرده است که در جلسه روز چهارشنبه این شورا پیشنویس قطعنامهای را برای درخواست به حفاظت بینالمللی از جان مردم فلسطین ارایه خواهد داد. کویت تنها عضو عربی حال حاضر شورای امنیت است و نشست اضطراری روز سهشنبه نیز به پیشنهاد این کشور برگزار شده بود.
بنا به اعلام العطیبی منظور از حفاظت بینالمللی از جان مردم فلسطین اقدام به تعریف ماموریت "صلحبانی" جدید برای سازمان ملل در اراضی فلسطینی نیست. او توضیح بیشتری درباره طرح کویت نداده است؛ اما پیشبینی میشود ایالات متحده آمریکا در صورت رایگیری برای تصویب چنین قطعنامهای آن را وتو کند.
در نشست روز سه شنبه شورای امنیت "نیکی هیلی "سفیر آمریکا در سازمان ملل برای بنیامین نتانیاهو نخست وزیر راستگرا و تندروی اسراییل سنگ تمام گذاشت و به طور کلی مسئولیت خشونتها و فجایع دوشنبه خونین غزه را از آمریکا و اسراییل مبرا کرد و در عوض بر مسئولیت داشتن ایران و حماس بابت قتل عام دیروز در مرز باریکه غزه تاکید کرد؛ چون بنا به ادعای او ایران و حماس معترضان را تحریک به خشونت میکنند در حالی که جامعه جهانی نقش آنها را در این خشونتها نادیده میگیرد و تنها به محکومیت اسراییل مبادرت میکند که اقدام به محافظت از مرزهای خود کرده است!
او خطاب به اعضای شورا گفت: کدام یک از شما کشورها چنین مسایلی را در مرز خود تحمل میکنید و تحملی بیش از اسراییل به خرج میدهید!
اما بقیه کشورهای عضو شورای امنیت با نظر خانم هیلی موافق نبودند و حتی دولت بریتانیا که نزدیکترین متحد بینالمللی آمریکاست بر ضرورت تشکیل یک هیات تحقیق مستقل برای بررسی خشونتهای روز دوشنبه در مرز باریکه غزه تاکید کرده است.
همزمان تنش در روابط اسراییل و ترکیه بابت وقایع اخیر در غزه بالا گرفته است و امروز دولت ترکیه سفیر اسراییل را در این کشور اخراج کرد. رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه نیز دیروز در شدیدترین واکنش نسبت به قتل عام مردم فلسطین از سوی ارتش اسراییل، دولت تل آویو را یک رژیم تروریستی خطاب کرد.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر راستگرا و تندروی اسراییل که روز دوشنبه شادمان و سرخوش از انتقال سفارت آمریکا به شهر قدس در این مراسم بارها از اقدام ترامپ در انتقال سفارت تمجید کرده بود روز سهشنبه به این اظهارات اردوغان واکنش نشان داد و گفت ترکیه میتواند آخرین کشوری باشد که درباره تروریسم به اسراییل هشدار میدهد چون به گفته او دولت آنکارا خود نسبت به کردهای کشور خودش و کردهای سوریه مرتکب جنایت و خشونت میشود.
وقایع روز دوشنبه در مرز باریکه غزه و استفاده به شدت غیر متناسب نیروهای اسراییلی از خشونت و گلولههای جنگی علیه تظاهراتکنندگان فلسطینی، فضای جهانی کم سابقهای را علیه تلآویو برانگیخته و درست در روزی که در اسرایل جشن و شادمانی بابت انتقال سفارت آمریکا برقرار بود، چنین جشنی را به کام رژیم تلآویو تلخ کرده است.