تاریخ انتشار: ۱۲:۲۹ - ۲۸ فروردين ۱۳۹۸
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

چرا جنگ ایران و آمریکا دور از ذهن نیست؟/ آیا ترامپ در حال آماده سازی افکار عمومی است؟

با قرار گرفتن نام سپاه در فهرست گروه‌های تروریستی برخی نگرانی‌ها در محافل سیاسی آمریکا نیز شدت گرفته است. منتقدان این طرح معتقدند این اقدام، بخشی از تلاش دولت برای توجیه درگیری نظامی و مسلحانه با ایران است.
چرا حمله آمریکا به ایران دور از ذهن نیست؟/ قانون AUMF دست دولت را برای آغاز جنگ باز گذاشته
رویداد۲۴ راند پاول سناتور آمریکایی روز چهارشنبه هفته گذشته در نشستی که با وزیر خارجه مایک پمپئو داشت گفت: من قاطعانه باید به شما بگویم که کنگره حق جنگ با ایران را به شما نداده است.

دولت ترامپ روز دوشنبه رسما سپاه را در فهرست گروه‌های تروریستی خود قرار داد. این اولین بار است که نیروی نظامی یک دولت خارجی در فهرست گروه‌های تروریستی وزارت خارجه آمریکا قرار می‌گیرد، اما به گفته بسیاری از تحلیلگران این اقدام تفاوت چندانی در وضعیت سپاه ایجاد نکرده است. سپاه تا الان هم تحت تحریم‌های بسیار سخت وزارت خزانه داری از جمله تحریم‌های مربوط به گروه‌های تروریستی بوده است، به همین دلیل گفته می‌شود اقدام آمریکا یک اقدام نمادین بوده چرا که هیچ تبعاتی از جمله تبعات مالی و مهاجرتی که از پیش اعمال نشده باشد بر این نهاد تحمیل نشده است.

جیسون بلیزکیس رییس بخش مبارزه با تروریسم وزارت خارجه آمریکا بین سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۸ به ای بی سی نیوز گفته یکی از دلایلی که این اقدام امروز صورت گرفته، این است که منافع واقعی برای مقابله مستقیم با سپاه وجود دارد. با اینکه قرار گرفتن نام سپاه در فهرست گروه‌های تروریستی حق مداخله نظامی را به دولت نمی‌دهد، اما به آن‌ها یک دلیل منطقی برای مجادله در این خصوص خواهد داد.

دولت آمریکا میان ایران و القاعده ارتباطی ترسیم کرده است. در بیانیه روز دوشنبه وزارت خارجه یکی از دلایل قرار گرفتن سپاه در فهرست گروه‌های تروریستی را ادامه مجوز ایران به عوامل القاعده برای زندگی در ایران توصیف شده است.

تس بریجمن که در دولت اوباما به عنوان معاون مشاور قانونی شورای امنیت ملی او خدمت می‌کرده در اینباره گفته ترامپ با این کار می‌خواهد روایتی تولید کند که در ان ایران و القاعده به هم مرتبطند. به گزارش رویداد۲۴ او گفته ترامپ این کار را هم قبل از قرار دادن نام سپاه در فهرست گروه‌های تروریستی شروع کرده بود. به نظر می‌رسد دولت در حال آماده‌سازی افکار عمومی است.

از طرفی بر اساس قانون موسوم به «قانون مجوز استفاده از نیرو‌های نظامی» موسوم به «AUMF» که توسط کنگره در سال ۲۰۰۱ تصویب شده، قوه مجریه مجوز استفاده از زور علیه کشورها، سازمان‌ها یا افرادی که قصد حملات برنامه‌ریزی شده یا کمک به این حملات را داشته باشند را داراست.

مایک پمپئو در نشستی که در کنگره داشت از بیان اینکه آیا دولت در صدد استفاده از این قانون علیه سپاه یا ایران است امنتاع کرد و گفت: ترجیح می‌دهد این بخش را به وکلایش بسپارد.

اما پمپئو در همین نشست هم تاکید کرده که ارتباط جدی‌ای میان ایران و القاعده وجود دارد و ایران میزبان نیرو‌های القاعده است و به آن‌ها اجازه می‌دهد از ایران به عنوان مسیر ترانزیت استفاده کنند.

او تاکید کرد که آمریکا با قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس همانگونه برخورد خواهد کرد که با داعش برخورد می‌کرد. او مشخصا اعلام نکرد که قرار است سلیمانی را بازداشت کنند مورد هدف قرار دهند، اما به فاکس نیوز گفت: سلیمانی تروریست است. سلیمانی دستش به خون آمریکایی‌ها آلوده است و آمریکا قصد دارد خطر کشته شدن آمریکایی‌ها توسط سلیمانی و برادرانش را کاهش دهد.

به گزارش رویداد۲۴ روز گذشته فرآیند حذف اکانت فرماندهان سپاه در شبکه‌های اجتماعی آغاز شد. اینستاگرام در بیانیه‌ای اقدام خود در حذف اکانت سرلشکر باقری، قاسم سلیمانی، محمدعلی جعفری، پاکپور و کمالی و سایر سپاهیان را در راستای اجرای قوانین آمریکا خوانده است.

پنتاگون تا امروز از هرگونه اظهار نظر خودداری کرده است. اگرچه سخنگوی پنتاگون به ای بی سی نیوز گفته دستورالعمل‌های وزارت دفاع در نتیجه این بیانیه (قرار گرفتن نام سپاه در فهرست تروریست‌ها) تغییری نکرده است.

ادعای آمریکا درباره ارتباط بین ایران و القاعده به طور عمده توسط کارشناسان و برخی رسانه‌های آمریکایی نیز رد شده است.‌ ای بی سی در گزارشی دراین باره نوشته القاعده یک گروه تروریستی اهل تسنن است که بار‌ها حملاتی را علیه شیعیان ایرانی کلید زده است. حملات زیادی علیه ایران و متحدان ایران در عراق و سوریه از جمله حمله ماه فوریه به استان جنوبی ایران که به کشته شدن ۲۷ عضو سپاه منجر شد را رقم زده است.
 
جیش العدل که یک گروه اهل تسنن تروریستی در پاکستان و یکی از شاخه‌های القاعده است. این گروه مسئولیت حمله به اتوبوس سپاه در سیستان و بلوچستان را بر عهده گرفت.

دولت برای اینکه بتواند استفاده از قانون مجوز استفاده از نیرو‌های نظامی را توجیه کند باید نشان دهد ایران یا به القاعده کمک می‌کند یا ثابت کند ایران به این گروه پناه داده است.

گزینه دوم یک بار به عنوان توجیهی برای حمله به طالبان که قبل از یازده سپتامبر به القاعده اجازه استفاده از خاک افغانستان برای آموزش و آمادگی جهت حمله را داده بود مورد استفاده آمریکا قرار گرفته است.

شیوه‌ای که کاخ سفید در پیش گرفته، این احتمال را به ذهن می‌آورد که نگرانی از بابت احتمال تلاش دولت ترامپ برای استفاده از ظرفیت‌های قانونی جهت آغاز یک جنگ علیه ایران امر دور از ذهنی نیست.
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما