در کشور هزینههای زیادی برای پرداختن به مساله زنان در ورزشگاهها اتلاف میشود
رویداد۲۴ طیبه سیاوشی شاهعنایتی، نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در ارتباط با ابهامات و مسائل موجود پیرامون حضور زنان در ورزشگاههای فوتبال، تاکید کرد: «در ابتدا ضروری است به این بُعد داخلی موضوع توجه شود. در داخل کشور میبایست اختلافات پیرامون این مساله حلوفصل شود. حدود 40 سال اجازه ورود زنان به ورزشگاه داده نشده اما برای بازی فینال لیگ قهرمانان آسیا میان پرسپولیس و کاشیما آنتلرز، ورود گزینشی به تعداد هزار نفر اتفاق میافتد اما بعد از آن شاهد عدم تکرار این رخداد بودیم.»
در همین زمینه وی افزود: «اکنون در فاصله کمتر از یک ماه تا پایان مهلت فدراسیون جهانی فوتبال، باید دید که آیا وزیر کشور و وزیر ورزش میتوانند این مشکلات را حلوفصل کنند. در وضعیت جدید دیگر بحث مسائل زیرساختی نیز به هیچ عنوان موضوعیت ندارد؛ زیرا وزیر ورزش با صراحت اعلام کرده که مشکلاتی در زمین زیرساختها وجود ندارد و همه امکانات برای ورود و خروج و استقرار زنان در ورزشگاهها وجود دارد.»
این عضو کمیسیون امنیتی مجلس، در ارتباط با اقدامات انجام گرفته از سوی نمایندگان در مجلس نسبت به موضوع حضور زنان در ورزشگاه با تاکید بر اینکه هیچگونه منع قانونی در این زمینه وجود ندارد، گفت: «نمایندگان مجلس به دلیل اینکه منع قانونی وجود ندارد، نمیتوانند در این زمینه قانونی را تصویب کنند اما از نظر بُعد نظارتی، از اولین سال ورود به مجلس (1394) تا کنون، بارها بر این مساله تاکید شده که هیچ مصوبه یا قانونی برای منع ورود زنان به ورزشگاهها وجود ندارد و ضروری است زمینه برای این امر مهیا شود.»
سیاوشی در ادامه تصریح کرد: «ما به عنوان نمایندگان مجلس، مساله را پیگیری کرده و تلاش ما این بوده که در تعامل با وزارت ورزش، وزارت کشور و دستگاههای فعال در این زمینه، امکان حضور زنان در ورزشگاهها را فراهم کنیم.»
نماینده مردم تهران در مجلس، در بخشی دیگر از گفتههای خود توجه به تاثیرات اجتماعی و سیاسی حضور زنان در ورزشگاهها را بسیار مهم ارزیابی کرد. او در این زمینه با تاکید بر مطالبه اجتماعی بودن حضور زنان برای حضور در ورزشگاهها تاکید کرد: «اساس مساله حضور زنان در جامعه از نظر اجتماعی بسیاری مهم است. حضور زنان در مجامع عمومی مختلف همانند سینما، هنر، ورزش و ... در ابتدای امر توانایی زنان را افزایش خواهد داد و در ادامه میتواند احساس مشارکت عمومی و دخیل بودن در اجتماع را به زنان انتقال دهد.»
وی افزود: «حضور زنان در ورزشگاهها و سایر عرصه اجتماعی در تخلیه هیجانی و سلامت روحی نیمی از جامعه، یعنی «زنان» تاثیر عمیقی برجای میگذارد. صرف زمانی مشخص از سوی زنان برای حضور در اجتماع، آن هم در زمینه ورزش، زمینهساز آرامش روانی آنها خواهد بود. این مساله در بسیاری از جوامع امری اثبات شده و بدیهی است که حضور زنان در عرصه عمومی تاثیرات مثبتی را بر کلیت جامعه بر جای خواهد گذاشت اما متاسفانه در جامعه ما هزینه زیادی بابت این مساله صرف میشود.»
سیاوشی تصریح کرد: «حضور زنان در ورزشگاهها به عنوان یک از مهمترین نمودها عرصه عمومی، انسجام و همبستگی را میان مردم افزایش میدهد و این امر افزایش مشروعیت را در پی خواهد داشت.»