مکانیسم مالی خاص ایران با ژاپن طراحی میشود
رویداد24 «مرتضی رحمانی موحد» روز سهشنبه همزمان با سفر «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به ژاپن افزود: روابط اقتصادی دو کشور تحت تاثیر تروریسم اقتصادی آمریکا قرار گرفته و انتظار داریم ژاپن بدون توجه به اقدامات یکجانبه آمریکا و در جهت تعمیق مناسبات دوستانه دو کشور گام جدی بردارد.
«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به منظور دیدار و گفتگو با مقامات ژاپن، عصر امروز سه شنبه (به وقت محلی) وارد توکیو شد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در ژاپن گفت: انتظار داریم ژاپن در راستای برقراری و تسهیل ارتباطات تجاری اقتصادی دو کشور و گسترش آن حرکت کند و این انتظار نیز کاملا با مسئولیت دولتها بر اجرای قوانین بین المللی و تعهدات اقتصادی مرتبط با برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل منطبق است.
وی تصریح کرد: همچنین از جامعه بین المللی به ویژه ژاپن انتظار داریم از اقدامات غیر قانونی و یکجانبه آمریکا در اعمال فشار بر مردم ایران فاصله بگیرد.
سفر آبه به تهران، شروع همکاریهای سازنده تهران و توکیو
سفیر جمهوری اسلامی ایران در ژاپن در مورد اهمیت سفر ظریف به توکیو نیز گفت: سفر تاریخی نخست وزیر ژاپن به تهران شروع یک فرایند مشارکت فعال و سازنده این کشور در روند همکاریهای دوجانبه، منطقهای و بین المللی دو کشور است.
وی گفت: یکی از اهداف سفر نخست وزیر ژاپن به ایران تلاش برای کاهش تنش در منطقه بوده است و به همین منظور دو طرف توافق کردند در این زمینه با یکدیگر همکاری داشته باشند که لازمه آن تداوم دیدارها و رایزنی بین مفامات دو کشور است به همین منظور ما در یک ماه اخیر شاهد سفر معاون پارلمانی وزیر امورخارجه و همچنین سفر معاون ارشد وزیر امور خارجه ژاپن به تهران جهت برگزاری بیست و ششمین نشست گفتگوهای سیاسی بین معاونین وزرای امور خارجه دو کشور بودیم.
رحمانی موحد ادامه داد: سفر ظریف به ژاپن هم در همین چارچوب است و او قرار است در خصوص آخرین تحولات مربوط به روابط دو جانبه، برجام و کاهش تنش در منطقه با مقامات ژاپنی دیدار نمایند.
راهکارهایی برای تعمیق و توسعه روابط ایران و ژاپن
سفیر جمهوری اسلامی ایران در ژاپن همچنین در مورد روابط تهران و توکیو و راهکارهای توسعه این روابط گفت: ایران و ژاپن دارای روابط تاریخی و دوستانه هستند در شرایط فعلی راهکارهای مختلفی در زمینههای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی وجود دارد که میتواند مناسبات بین دو کشور را تعمیق بخشد.
رحمانی موحد از جمله این راهکارها را اجرای توافقات دو کشور در زمینههای اقتصادی و توسعه مبادلات مردمی از جمله انتظارات ایران برای برقراری یک روابط معقول و پایدار با ژاپن عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه امسال مصادف با نودمین سالگرد برقراری روابط رسمی میان دو کشور است فرصت خوبی برای دو طرف است تا با استفاده از این موقعیت در جهت گسترش همکاریها اقدام نمایند.
وی با اشاره به اینکه داوم دیدارهای مقامات عالی دو کشور از دیگری اقدامات است که به تعمیق همکاریها و گسترش هر چه بیشتر مناسبات خواهد انجامید تصریح کرد: افزایش همکاری در زمینههای علمی - فرهنگی و گردشگری از دیگر این اقدامات است.
دیپلماسی فعال به جای اقدامات تنش آفرین
رحمانی موحد در بخش دیگری از سخنانش در مورد فشار آمریکا بر ژاپن برای پیوستن این کشور به ائتلاف دریایی آمریکا گفت: دولت ژاپن علیرغم درخواست آمریکا برای پیوستن به این ائتلاف، به دلیل داشتن رابطه دوستانه و تاریخی با ایران و همچنین با توجه به اینکه بیش از ۸۰ درصد انرژی مورد نیاز این کشور از منطقه خلیج فارس تامین میشود رویکرد دیپلماسی فعال به جای توجه به اقدامات تنش آفرین را انتخاب کرده است و از پیوستن به این ائتلاف خودداری کرده است، زیرا در شرایط فعلی ضرورتی برای این اقدام نمیبیند.
وی گفت: به عقیده مقامهای این کشور هر گونه مشارکت در این ائتلاف نه تنها موجب کاهش تنش نشده بلکه به تشدید آن نیز کمک میکند.
توسعه بندر چابهار، فرصتی برای سرمایه گذاری ژاپنیها
سفیر ایران در ژاپن در ادامه در مورد ظرفیت سرمایه گذاری این کشور در ایران تصریح کرد: موافقتنامه حمایت از سرمایه گذاری متقابل که پس از توافق برجام بین دو کشور امضا شد بستر لازم را برای حضور و فعالیت شرکتهای ژاپنی و سرمایه گذاری آنها در ایران بیش از پیش فراهم کرده است.
رحمانی موحد اظهار کرد: انتظار میرود مقامهای ژاپنی با عنایت به روابط دوستانه با ایران زمینه حضور فعالتر شرکتهای این کشور برای حضور در ایران را فراهم نمایند یکی از پروژههایی که آنها میتوانند در آن مشارکت داشته باشند و اقدام به سرمایه گذاری نمایند، توسعه بندر چابهار است.