تاریخ انتشار: ۰۹:۳۱ - ۱۳ بهمن ۱۳۹۸
روحانی در حرم امام:

تاکید امام این بود که انتخاب کردن حق مردم است/ هرکسی مردم را برای حضور در انتخابات دلسرد کند از راه امام فاصله دارد

رییس جمهور گفت: امام(ره) به خوبی احساس کرده بود که با وجود سلطنت، مردم سالاری امکان پذیر نیست. ایشان تجربه مشروطه را پیش رو داشتند که بعد از آن همه تلاش و تاسیس شورای ملی، قدم به قدم از حضور مردم کاسته شد و با وجود سلطنت، نظام مشروطه باقی نماند.

رئیس جمهور

رویداد۲۴حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور در آیین تجدید بیعت هیئت دولت با آرمان‌های امام خمینی (ره) عنوان کرد: ایام دهه فجر سال ۵۷ به عنوان روزهای تاریخ‌ساز برای کشور عزیز و همه مسلمانان بود امام در طول این ده روز گذار بسیار مهمی را از استبداد و استعمار به مردم سالاری و استقلال انجام داد.

وی افزود: نهضتی که به همراهش تغییر است وقتی آرام می‌نشیند که به نظام منتهی شود حرکت و انقلابی که پایانش استقرار یک نظام نباشد به آشوب بیشتر شباهت دارد، امام توانست دو یادگار بزرگ را برای کشور به ارمغان بیاورد؛ جمهوریت و اسلامیت. امام به خوبی حس کرده بود با وجود سلطنت مردم سالاری امکان‌پذیر نیست.  ایشان تجربه مشروطه را پیش رو داشتند که بعد از آن همه تلاش و تاسیس شورای ملی، قدم به قدم از حضور مردم کاسته شد و با وجود سلطنت، نظام مشروطه باقی نماند.

رئیس دولت دوازدهم با بیان این‌که تشکیل عدالت خانه  تاسیس شورای ملی قدم به قدم مردم را از رأی دور کرد و با وجود سلطنت نظام مشروطه‌ای باقی نماند، گفت: انتخاباتی که در روزهای اول مشروطه از رأی مردم بود اما رفته رفته افراد و نمایندگان درباری منتخب می‌شدند، بعد تشریفات انتخاباتی در کشور انجام می‌گرفت از قبل همه می‌دانستند چه کسانی به مجلس شورای ملی خواهند رفت و نمایندگان حوزه‌های انتخابیه روشن بود. جمهوریت که با اسلامیت پیوند نخورد، باقی نمی‌ماند و به دیکتاتوری تبدیل می‌شود.

وی تاکید کرد: امام به این نتیجه رسید با وجود سلطنت رأی مردم دیده نمی‌شود بسیاری از افراد بودند که به  امام پیشنهاد می‌کردند نظام مشروطه بماند با سلطان ضعیف، یا نظام مشروطه بماند بدون سلطان یا خلافت اسلامی اما امام هیج یک از آن ها را نپذیرفت و در میان همه مشورت‌ها جمهوری اسلامی را برگزید.

رئیس قوه مجریه بیان کرد: امام نه تنها پدر اسلام‌خواهی در تاریخ سرزمین ما بود بلکه پدر جمهوری‌خواهی  در تاریح ایران بود جمهوریت که با دیانت اسلامیت پیوند نخورد چیزی از آن باقی نخواهد ماند به همین دلیل بود که گفت جمهوری اسلامی نه یک کلمه بیشتر و نه یک کلمه کمتر.

وی خاطرنشان کرد: هدف امام بود آن که حکومت در چارچوب قانون و به دست مردم باشد و امام می‌دانست که عدالت و اصلاح در جامعه و رشد و توسعه بدون حضور مردم امکان‌پذیر نیست. اینکه فرمود میزان رأی ملت است به عنوان شعار نگفت اگر در هر صحنه‌ای مردم حضور داشته باشند پیروزی نهایی همان جاست اگر غایب باشند بی‌تردید به موفقیت دست نخواهیم یافت شاید به دست بیاوریم اما دوام نخواهد داشت.

روحانی ادامه داد: به همین دلیل امام تاکید کرد مردم ولی نعمت ما هستند و باید در همه انتخابات مردم  شرکت کنند انتخاب کردن حق مردم است.


بیشتر بخوانید: رهبر انقلاب در مرقد امام خمینی (ره) و گلزار شهدا حضور یافتند


رئیس جمهور گفت: هر آن کس که مردم را از انتخاب کردن باز دارد و نگذارد در میان سلایق مختلف آنکه می‌خواهند را برگزینند و هر آن کس که مردم را برای حضور درپای صندوق رای دلسرد کند، با مشی امام فاصله دارد. امام یاد داد در کنار مردم می توانیم مردم سالاری دینی را حفظ کنیم. مردم سالاری امام و اسلامیت مورد نظر امام فقط به یک روز و یکسال و یک صحنه و انتخابات ختم نمی‌شود. ما همیشه باید مردم خواه باشیم و به نظر مردم احترام بگذاریم.

وی ادامه داد: در سیاست داخلی، خارجی، فرهنگی و اقتصادی نظرات مردم و سلایق مردم نباید از یاد برود. اقامه دین و عدل به دست مردم امکانپذیر است. شرع از عرف فاصله ندارد و باید فرهنگ اجتماعی ما در چهارچوب قوانین اسلام همان عرف متشرعه باشد.

وی افزود:  اگر راه امام را ادامه دهیم امروز که در بدترین شرایط اقتصادی هستیم از این مسیر عبور خواهیم کرد. اگر امروز بعد دو سال مردم ما به خوبی ایستادگی کرده‌اند به این معنی است که ظلم از جانب ستمگران است و نظام ما در مسیر درست قرار دارد. مردم می‌دانند راهی جز ایستادگی وجود ندارد. متجاوزانی که نه تنها به مردم ما ظلم می‌کنند؛ بلکه بر همه مسلمانان جهان به ویژه ملت فلسطین ظلم می‌کنند و امروز می‌بینیم ننگ بزرگی که با نام «معامله قرن» ثبت کردند تا چه میزان تنفربرانگیز است. در برابر متجاوز راهی جز ایستادگی و وحدت پیش روی ما نیست. امید و وحدت را از مردم نگیریم.

منبع: ایلنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما