عوامل فیلم «خون شد» آمدند، اما نشست برگزار نشد
رویداد۲۴ جواد نوروزبیگی عصر یکشنبه با حضور در جمع خبرنگاران مستقر در پردیس سینمایی ملت سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر، گفت: قبل از اولین نمایش فیلم تازه #مسعود_کیمیایی در پردیس ملت گفت: به احترام اهالی رسانه قبل از شروع فیلم اینجا آمدهایم تا شما را به دیدن فیلم دعوت کنیم. نشست پرسش و پاسخ فیلم لغو شد اما امیدواریم شرایطی پیش بیاید تا آقای کیمیایی در جمع شما حضور یابد.
وی در ادامه با بیان این تهیه این فیلم بخش خصوصی است، افزود: باید به بخش خصوصی اهمیت داده شود و در نظر داریم اکران خوبی داشته باشد.
تهیه کننده فیلم خون شد با انتقاد از نداشتن نشست خبری برای این فیلم گفت: عوامل فیلم آمده بودند تا نشستی با خبرنگاران داشته باشند و پاسخ پرسش های آنها را بدهند.
وی گفت: مسولان جشنواره اعلام کردند چون صندلی کارگردان بدلیل حضور پیدا نکردن آقای کیمیایی خالی است، امکان برگزاری نشست وجود ندارد، در حالی که عوامل آمده بودند تا پاسخ خبرنگاران را بدهند.
نوروزبیگی افزود: روزهای گذشته با آقای کیمیایی صحبت کرده بودیم و قرار بود، او امروز حضور پیدا کنند اما حرف های آقای حسینی ایشان را به شدت دل آزرده کرد.
به گفته تهیه کننده فیلم سینمایی خون شد، صحبت های شهاب حسینی انتقاد درباره شخصیت آقای مسعود کیمیایی است نه نقد فیلمشان؛ آقای حسینی در نشست خبری فیلمشان باید در مورد فیلمشان حرف می زد نه در مورد شخصیت آقای کیمیایی از این رو این عمل شهاب حسینی موجبات رنجش خاطر آقای مسعود کیمیایی کارگردان فیلم خون شد را فراهم کرده بود.
وی پیام فیلم خون شد را خانه و خانواده اعلام کرد و افزود: به دنبال نمایش فیلم هستیم.
علیرضا زریندست: جای آقای کیمیایی در این جمع خالی است. امیدوارم از خون شد راضی باشید. مناز طرف آقای کیمیایی از شما تشکر میکنم.
لیلا زارع ابراز امیدواری کرد: شرایطی پیش بیاید که به نظر هم احترام بگذاریم.
فیلم «خون شد» در یک نگاه
اولین فیلمی که در نوبت اول نهمین روز از جشنواره سی و هشتم فیلم فجر روی پرده نقره ای به تماشا درمیآید فیلم خون شد به کارگردانی مسعود کیمیایی کارگردان سرشناس ایرانی بعد از چند سال دوری از سینما و آخرین ساخته اش قاتل اهلی (۱۳۹۵) است. این فیلم که تهیهکنندگی آن را جواد نوروزبیگی برعهده داشته، سعید آقاخانی، نسرین مقانلو، سیامک انصاری، لیلا زارع، سیامک صفری و هومن برقنورد در آن بازی می کنند.
موسیقی متن این فیلم از ستار اورکی، فیلمبرداری آن توسط علیرضا زریندست و تدوین فیلم سینمای خون شد توسط هایده صفییاری انجام شده است.
این فیلم که مانند دیگر آثار کیمیایی قهرمانپرور است حول زندگی شخصیتی می گذرد که به خانه برمی گردد و برای احیای ارزشی دفن شده تلاش می کند. خود کیمیایی خلاصه داستان فیلم را اینطور تعریف کرده است؛ «داستان خون شد به مثابه خانه ای قدیمی است که همه چراغهایش خاموش بوده و هیچکس نیز در اتاقهایش ساکن نیست در این میان یکی از ساکنین این خانه میآید و همه چراغها را روشن میکند...»
اما این فیلم نیز مانند آثار اخیر کیمیایی در سال های گذشته بدون حاشیه نبود، او بعد از رویدادهایی مانند حادثه سقوط هواپیمای مسافربری بوئینگ ۷۳۷ اوکراین روز ۱۸ دی اعلام کرد در جشنواره شرکت نمی کند، اما نوروزبیگی به عنوان تهیه کننده اثر گفت که از مسئولان جشنواره می خواهد این اثر را در بخش کارگردانی داوری نکنند و در بخش های دیگر در بخش رقابتی حضور داشته باشد.
سواد کوه، قائمشهر و مناطق مختلفی از تهران (کوچههای خیابان ری، زادگاه کارگردان) دیگر لوکشینهای «خون شد» هستند.
بخشی از داستان فیلم دربارهٔ زن دوم و مادری (با نام خانمجانی بازی نسرین مقانلو) است که عهدهدار مراقبت از فرزندان شوهر و دختر خودش است. خانمجانی که اقتدار و زنانگی خاصی دارد، برای خانوادهاش ایثار میکند. او فاصله سنی زیادی با شوهرش دارد این زن بهشدت دلنگران خانه و همسر و فرزندانش است …
سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر در یک نگاه
سی وهشتمین جشنواره فیلم فجر ۱۲ تا ۲۲ بهمن سال همزمان با گرامیداشت چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به دبیری ابراهیم داروغهزاده در حال برگزاری است.
در این دوره جشنواره، ۱۱۵ فیلم سینمایی به همراه ۳۶ فیلم مستند فرم ثبتنام جشنواره را تکمیل کردهاند که در میان فیلمهای سینمایی، ۳۷ اثر به فیلمسازان اول اختصاص دارد. این جشنواره شامل بخش های مختلف؛ از جمله مسابقه سینمای ایران یا سودای سیمرغ (فیلم های سینمایی داستانی/ پویانمایی فیلمهای بلند داستانی که دارای پروانه ساخت یا نمایش از سازمان سینمایی باشند و تا قبل از بهمن ۱۳۹۸ اکران عمومی نشده و در هیچیک از رویدادها و جشنوارههای سینمایی داخلی و خارجی به نمایش در نیامده باشند)، نگاه نو (فیلم اول کارگردان: داستانی/ پویانمایی فیلمساز یا کارگردان اول، به هنرمندی اطلاق میشود که برای ساخت یا نمایش فیلم سینمایی خود برای نخستین بار، مجوزهای لازم و قانونی را از سازمان سینمایی کسب کرده باشد و پیش از این اثری از وی به عنوان فیلم سینمایی اکران یا در رویدادهای داخلی یا خارجی معرفی نشده باشد)، مستند بلند، کوتاه داستانی (با زمان نمایش حداقل ۳ و حداکثر ۱۵ دقیقه)، مسابقه تبلیغات سینمای ایران و مسابقه تجلی اراده ملی است.
محمد احسانی، محمود اربابی، همایون اسعدیان، یلدا جبلی، رضا درستکار، سیدمحمود رضوی و حسین کرمی در این دوره از جشنواره اعضای هیات انتخاب فیلمهای بخش سودای سیمرغ (مسابقه سینمای ایران) و نگاه نو (ویژه فیلم اول کارگردانان) هستند.
بیشتر بخوانید: ۵ فیلم برتر آرای تماشاگران جشنواره فیلم فجر اعلام شدند
غیر از پردیس ملت به عنوان کاخ اصلی جشنواره که محل نمایش فیلم ها برای اصحاب رسانه است، پردیس سینمایی آزادی، سینما استقلال، پردیس سینمایی ایرانمال، پردیس سینمایی باغ کتاب، پردیس سینمایی تماشا، سینما جوان، پردیس سینمایی راگا، پردیس سینمایی زندگی، پردیس سینمایی فرهنگ، سینما فجر اسلامشهر (سالن اصلی)، پردیس سینمایی کوروش، پردیس سینمایی کیان، سینما ماندانا، پردیس سینمایی مگامال و موزه سینما در مناطق مختلف شهر تهران، سینماهای مردمی سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر هستند.