مجلس دهم تجربه خوبی برای اصلاح طلبان نبود/ در هیچ شرایطی لیست ائتلافی نمیدهیم
رویداد۲۴ هرچند که چهرههای شاخص و غیرشاخص اصلاح طلبان توسط شورای نگهبان از دور رقابت های انتخاباتی حذف شدند و شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان اعلام کرد که تصمیمی برای ارائه لیست مشترک و ائتلافی ندارد، اما احزاب این جریان تصمیم دارند تا در صورت امکان از هر نیروی باقی مانده استفاده کنند و آنها را راهی مجلس کنند.
با این حال اما بسیاری از سیاسیون و البته اصلاح طلبان، براین عقیده هستند که به صورت غیرمنطقی با رد صلاحیت های گسترده از سوی شورای نگهبان روبه رو شدند و با این حال نیروی باقی مانده ای برای ورود به انتخابات ندارند.
حسن رسولی فعال سیاسی اصلاحطلب و عضو شورایشهر تهران به رویداد ۲۴، میگوید: شورای ائتلاف اصلاحطلبان به دلیل اینکه در اکثر حوزههای انتخابیه بر اثر نتایج به دست آمده از آخرین مرحله بررسی و رسیدگی به صلاحیتها و شکایتهای داوطلبین نمایندگی دوره یازدهم مجلس، اعلام کردند که در اجرای راهبرد مصوب قبلی، مبنی بر حضور فعال در هر حوزه انتخابیه که شورای عالی دارای نامزد تایید صلاحیت شده باشیم حضور خواهیم داشت و در آن دسته از ۲۰۸ حوزه انتخابیه سراسر کشور، که این جبهه فاقد داوطلب تایید صلاحیت شده واجد معیارهای تصویب شده باشد عملا امکان حضور و مشارکت فعال از این جریان سیاسی سلب شده است.
احزاب اصلاح طلب به اندازه ظرفیت حضور فعال در انتخابات دارند
رئیس ستاد شورای عالی اصلاحطلبان ادامه داد: بر این اساس در معدود حوزههایی که اصلاح طلبان دارای نامزد تایید صلاحیت شده هستند، مانند خراسان رضوی حوزه انتخابیه کاشمر، در آنجا آقای خباز را به عنوان نامزد خود داریم، از انها حمایت میکنیم. اما در حوزههایی که این امکان برایمان فراهم نیست، امکان حضور فعال را نداریم. درضمن تعدادی از احزاب فعال شورای سیاستگذاری این جبهه، در تهران و بعضا در سایراستانها و شهرستانها به صورت محدود دارای نامزدهای تایید صلاحیت شده هستند. بند دوم بیانیه اخیر شورای عالی، با رویکرد حفظ انسجام جامعه تشکیلاتی ایران، از این دسته از احزاب خواهش کردیم که در عمل به راهبرد از پیش گفته، حضور فعال داشته باشند و به صفت حزبی و با نام و نشان حزبی خودشان به میزان فرصت و ظرفیتی که برایشان وجود دارد در عرصه انتخابات حضور فعال داشته باشند.
رفتار شورای نگهبان محدود کردن اصلاح طلبان است
حسن رسولی با بیان اینکه از سوی شورای اصلاحات استانها، پیشاپیش بیش از ۳۰۰ نفر نیروی تازه نفس و عمدتا جوان از میان زنان و مردان شناسایی و تشویق به ثبت نام در انتخابات مجلس شدند، گفت: باکمال تاسف اکثریت مطلق این افراد رد صلاحیت شدند. رفتار شورای نگهبان ضمن اینکه نوعا در جهت محدود کردن اصلاح طلبان در طی سالهای اخیر بوده است، اما در این مدت استثناءهایی هم داشته است. مثلا در انتخابات مجلس ششم ما شاهد رویکرد مدارا گرایانه شورای نگهبان بودیم. آنچه که در ادوار بعدی رخ داد، با دوره ششم متفاوت بود و اکنون که در آستانه یازدهم هستیم، این حد از رد صلاحیت در مقایسه با ادوار پیشین بی سابقه است؛ بنابراین استراتژی اصلاح طلبان به عنوان یک جریان ریشه دار درون نظام، همواره تاکید بر حضور موثر در انتخابات و اهمیت دادن صندوقهای رای بوده و خواهد بود. اما همه سازوکارهای اجرای این استراتژی در اختیار جریان اصلاحات نبوده و نیست.
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: تفاوتی که این دوره با دوره قبل از حیث نامزدگزینی دارد، این است که در دوره دهم با هدف کمک به مجلس معتدلتر، با نیروهای غیر اصلاح طلب هم ائتلاف داشتیم. اما تجربهای که در مجلس دهم و وضعیت فراکسیون و لیست امید شاهد بودیم، مجموعه را به این نتیجه رساند که برای دوره یازدهم از آن سیاست پیروی نکنیم. فلذا بنا بر این است که حضور اصلاحطلبان برای انتخابات پیش رو، حضور هویتی از حیث اصالت نامزدهای اصلاح طلب باشد، مگرنه بقیه موارد از ماهها قبل مورد بررسی قرار گرفته است. در همه استانها شورای اصلاح طلب شکل گرفته و مقدمات لازم برای شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان در سراسر کشور فراهم شده است و اکنون هم از همین ظرفیت برای باقیمانده داوطلبین در صحنه حمایت و پشتیبانی خواهیم کرد.