بهترین راهکار برای جلوگیری از کرونا
رویداد۲۴ اما اینکه بخواهیم از این ویروس بترسیم و استرس داشته باشیم هیچ مشکلی را حل نمی کند بلکه بدتر افزایش استرس باعث کاهش قدرت دافاعی و ایمنی بدن شده و زودتر بیماری بر بدن اثر می کند.
سوالات مختلفی از سوی مردم این روزها مطرح می شود که باید به آنها برای حفظ آرامش مردم پاسخ داد.
مردم می پرسند تا چه زمانی این ویروس در کشور ما خطرناک بوده و اپیدمی است؟ آیا تعطیلات نوروز امسال به خاطر کرونا نمی توان سفر کرد؟ چه کار کنیم کرونا نگیریم؟ علائم کرونا چیست؟ چه کسانی بیشتر کرونا می گیرند و اینکه بهترین راهکار برای جلوگیری از کرونا چیست؟
محققان و دانشمندان این روزها بعد از سه ماه از بروز ویروس کرونا اعلام کرده اند که این ویروس همانند ویروس آنفولانزا و سرماخوردگی می باشد اما دو مشخصه بزرگ دارد. اول اینکه کرونا مدت زمان بیشتری بر روی سطوح باقی می ماند و دوم اینکه افرادی که کرونا می گیرند شیاد تا حدود 14 روز علائمی نداشته باشند اما ناقل بیماری باشند. همین دو موضوع باعث شده مبارزه علیه این بیماری سخت تر شود.
قاسم جان بابایی معاون وزارت بهداشت در این خصوص می گوید: بیماری کرونا مانند همه بیماریهای ویروسی که دوران حاد و اوج دارد به تدریج میزان سرایت پذیری آن کمتر میشود و در نهایت، ویروس بومی میشود که در سالهای بعد، علائم آن کمتر خواهد بود همانگونه که هر سال بیماری آنفوآنزا وجود دارد.
درمان کرونا چگونه است؟
این مقام مسئول درباره درمان ویروس کرونا گفت: اصل درمان کروناویروس مانند همه بیماریهای ویروسی، مراقبت در منزل و خود مراقبتی است و باید همان اصولی را که برای درمان سرماخوردگی انجام میدهیم مانند استراحت در منزل را رعایت کنیم.
جان بابایی با بیان اینکه ۸۰ درصد این بیماری ویروسی در منزل قابل مدیریت شدن است، افزود: استفاده از داروی مسکن در صورت داشتن درد، نوشیدن مایعات فراوان و تعویض لباس و شستشوی روزانه از مواردی است که باید رعایت شود.
وی افزود: به زودی گندزدایی برای تفرج گاه ها، سالنهای ورزشی و رستورانها هم از طریق ساختار بهداشتی حرفهای و بهداشت محیط و با کمک نیروهای داوطلب آموزش دیده، انجام میشود.کارشناسان با کمک نیروهای داوطلب در ورودی و خروجی شهرها مستقر میشوند و افراد بیمار را شناسایی و به آنها کمک میکنند.
واکسن کرونا چه زمانی تولید می شود؟
واکسن کرونا ویروس به مرحله تولید نرسیده اس و به گفته معاون وزیر بهداشت ممکن است واکسن کرونا سال دیگر در دسترس مردم قرار گیرد.
بیشتر بخوانید: ویروس کرونا چگونه به بدن حمله میکند؟
مهمترین راههای جلوگیری از کرونا
مرتب دستهای خود را با استفاده از آب و صابون شستشو و یا با مواد ضدعفونی کننده الکلی ضدعفونی کنید.
هنگام سرفه و عطسه جلوی دهان و بینی خود را با آرنج یا دستمال بگیرید و بلافاصله دستمال را دور انداخته و دستهای خود را بشویید.
از تماس نزدیک با هر کسی که تب و سرفه دارد خودداری کنید.
اگر تب، سرفه یا هرگونه مشکلی در تنفس دارید، سریع به پزشک مراجعه کنید و سابقه سفر قبلی خود را به پزشک اطلاع دهید.
هنگام بازدید از بازارهای زنده در مناطقی که در حال حاضر موارد ابتلا به کروناویروس گزارش شده است، از تماس مستقیم محافظت نشده با حیوانات زنده و سطوح در تماس با حیوانات خودداری کنید.
از مصرف محصولات حیوانی خام یا پخته نشده اجتناب کنید؛ گوشت خام، شیر یا اندامهای حیوانی خام باید با احتیاط نگهداری شوند تا از تماس آنها با غذاهای پخته شده و آلودگی غذا جلوگیری شود.
لباس کرونا را منتقل می کند؟
دکتر مسعود مردانی درباره انتقال ویروس کرونا از طریق لباس گفت: لباس منبع چندان مهمی برای انتقال آلودگی ناشی از ویروس کرونا از یک بیمار به فرد دیگر نیست.
مردانی با بیان اینکه اکنون بسیاری از افراد بعد از هربار بیرون رفتن از منزل اقدام به شست و شوی لباس های خود می کنند، گفت: چنین اقدامی ضروری نیست اما بهترین کار برای فردی که از بیرون وارد منزل می شود قرار دادن لباس ها در کمد جلوی ورودی آپارتمان است که بعد از اینکار و شست و شوی دست های خود با آب و صابون می توانند لباس منزل را به تن کنند.
مهمترین نکته درباره کرونا این است که اگر مردم بتوانند دو هفته در منزل بمانند و بیرون از خانه نروند مطمئنا ویروس کرونا به شکل قابل توجهی کنترل می شود زیرا با این دو هفته ماندن در خانه ناقل بیماری که پنهان است دیگر انتقالی را رخ نمی دهد و از سوی دیگر افراد سالم نیز با ماندن در منزل دچار بیماری کرونا نمی شوند.