تاریخ انتشار: ۱۲:۳۱ - ۲۵ اسفند ۱۳۹۸

هشدار دانشمندان در مورد ویروس کرونا: هر زمستان مهمان ماست!

به گفته دانشمندان، ویروس کرونا می‌تواند به ویروسی عفونی تبدیل شده، هرگز از بین نرود و باعث شیوع بیماری شود.

 ویروس کرونا در ایران

رویداد۲۴ کشورهای سرتاسر دنیا درگیر ویروسی شدند که هزاران نفر را مبتلا و قربانی کرده است.

درحالی که تعداد موارد ابتلا به این بیماری در بسیاری از کشورها از جمله کره جنوبی، ایتالیا و ایران رو به افزایش است، در چین در حال کنترل است.

دانشمندان اما اکنون می‌گویند که ویروس کرونا هرگز به طور کامل از بین نمی‌رود و می‌تواند به یک بیماری چندین ساله مانند سرماخوردگی، عفونت سینه و آنفلوآنزا تبدیل شود.

این بیماری، ویروسی است که هر زمستان بازمی‌گردد، قابل درمان نیست و افراد هیچ مصونیتی در مقابل آن ندارند.

از آن جایی که ویروس کرونا تاکنون سه درصد از مبتلایانش را به کام مرگ کشتانده، می‌تواند کم‌کم به یک بیماری عادی تبدیل شود.

پروفسور جان آکسفورد از دانشگاه کوئین مری لندن گفت: «اگر به اعضای خانواده کرونا ویروس نگاه کنیم، که از جمله آن‌ها ویروس‌های تنفسی هستند، درمی‌یابیم که آن‌ها فصلی هستند.»

وی افزود: «آن‌ها دقیقا مانند سرماخوردگی بوده و احتمالا چند هزار نفر در انگلستان به آن مبتلا و آلوده هستند.»


بیشتر بخوانید:اعلام نقطه اوج شیوع کرونا غیر ممکن است


وی همچنین ادامه داد: «حالا باید ببینیم که کووید۱۹ در این الگو قرار می‌گیرد یا خیر. که به نظر من پاسخ، بله است.»

شیوع ویروس کرونا در حال حاضر، خودپایدار است. به این معنی که به طور دائم در حال انتقال است بدون این که کسی با منبع اصلی در تماس باشد.

تصور بر این است که منشا این ویروس، یک بازارچه حیوانات در ووهان چین بوده است و از آن زمان تاکنون در بین مردم گسترش یافته است.

تا زمانی که مردم به دور از توصیه مقامات بهداشتی، این ویروس را با خود به جاهای مختلف جهان می‌برند، کرونا گسترش می‌یابد.

هنگامی که یک بیماری به ویژگی غالب یک منطقه یا کشور بدل می‌شود، از آن به عنوان بیماری بومی آن منطقه یاد می‌شود.

دکتر آمش آدالجا، پزشک متخصص در دانشگاه جان هاپکینز در بالتیمور، گفت: «این بیماری برای مدتی با ما خواهد بود. این بیماری در جمعیت انسانی، بومی شده است و تنها راه مقابله با آن، واکسن است و بدون واکسن از بین نمی‌رود.»

دانشمندان در سراسر جهان در تلاش‌اند تا واکسن این ویروس را پیدا کنند و حتی بسیاری سعی کرده‌اند که آن را روی حیوانات امتحان کنند اما این روندی طولانی و نامشخص است.

در ضمن، حتی اگر آن‌ها موفق به پیدا کردن واکسن کرونا شوند، این ویروس می‌تواند جهش پیدا کند و کاملا متفاوت از قبل ظاهر شود که واکسن هم نتواند از ما در برابر این ویروس محافظت کند.

این مورد دقیقا مانند آنفلوانزا است که واکسن آن، هر سال باید تغییر کند و هیچ وقت ایدهآل نخواهد بود و قادر به محافظت کامل نیست.

مطالعات نشان داده است که ویروس کرونا در فصل زمستان، یعنی در هوای سرد و خشک، بیشتر می‌تواند تولید مثل کرده و افراد بیشتری را آلوده کند.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما