یگان ویژه نیستیم که یک ماه در مجلس بمانیم/ قانونی برای رایگیری مجازی وجود ندارد
رویداد۲۴ پس از تعطیلی یک ماه و نیم مجلس بهدلیل شیوع ویروس کرونا و انتقاداتی که از سوی افکار عمومی مطرح شد که چرا کارمندان باید بر سر کار حاضر باشند در حالی که اکثر نمایندگان آنها در قرنطینه بهسر میبرند، بالاخره روز سهشنبه و چهارشنبه مجلس دهم در روزهای پایانی کاری خود، تشکیل جلسه داد.
در جلسه روز سهشنبه مجلس، پیشنهادی مطرح شد که نمایندگان یک ماه در مجلس قرنطینه شوند تا بتوانند فعالیت نظارت و قانونگذاری خود را انجام دهند و به نوعی تعطیلی طولانیمدت آنها جبران شود که این پیشنهاد رای نیاورد.
از طرفی برگزاری جلسات مجلس بهصورت آنلاین هم خیلی کارگشا نیست و این روند آزمایشی نشان داد همچنان زیرساختها در این بخش با مشکلات جدی روبروست و نمایندگان باید هفتههای آخر مجلس دهم را باید احتیاط و رعایت دستورات بهداشتی، تشکیل جلسه دهند.
در همین خصوص، غلامعلی جعفرزادهایمنآبادی نماینده رشت به رویداد۲۴ میگوید چند روز پیش سخنگوی هیئت رییسه مجلس اعلام کرد برای آنکه صحن علنی پارلمان برقرار باشد ممکن است نمایندگان مدت زمانی را بهصورت شبانهروزی در مجلس سپری کنند تا امکان برگزاری جلسات با سلامت و صحت کامل امکانپذیر شود. این در حالی است که بعد از شیوع ویروس کرونا برای اولین بار در تاریخ جهان، ایران پارلمان مجازی را آغاز کرد که این کار هرچند آزمایشی بود، ولی به ما ثابت کرد که خیلی زودتر از اینها باید به مانند بسیاری از کشورهای پیشرفته بهسمت و سوی فناوریهای نوین حرکت میکردیم و دولت الکترونیک را بهمعنای واقعی به منصه ظهور میرساندیم.
بیشتر بخوانید: مجلس را عامدانه از کار انداختهاند/ سالن اجلاس سران برای برگزاری صحن علنی آماده شود
او با اشاره به اینکه ناگزیر بودیم در این شرایط با وجود مشکلات متعدد اینترنتی برای برگزاری جلسات مجلس از ظرفیت فضاهای مجازی استفاده کنیم افزود: برای این منظور مشکلات زیادی از جمله سرعت پایین اینترنت وجود داشت، اما این همه ماجرا نیست. حتی اگر سرعت اینترنت قابل قبول باشد خیلی از زیرساختهای نرمافزاری و امنیتی برای برقراری این جلسات آماده نیست. بهطور مثال نمیتوان تضمین داد که نماینده پشت سیستم است و با اراده خود رای داده است. از طرفی مشکل قانونی هم داریم، یعنی طبق قانون، قوانین باید در مجلس و با حضور نمایندگان وضع شود.
رییس فراکسیون مستقلین مجلس اظهار داشت: باید قانونی تصویب شود که در شرایط مشابه و اضطراری بتوانیم از طریق سیستم مجازی تصمیماتی را گرفته و قانونی کنیم تا اگر تصمیمی در شرایط ویژه گرفته شد حداقل تا برطرفشدن مشکل، قانون اجرا شود. ما در پارلمان مجازی فقط با همکاران در ارتباط بودیم و هیچ تصمیمی را نمیتوانستیم بگیریم.
جعفرزاده میگوید: با حضور یکماهه و بهصورت قرنطینه در مجلس مخالفم، زیرا ما یگان ویژه نیستیم که آمادهباش باشیم، ولی معتقدم نمایندگان باید با حفظ اصول و رعایت مسائل بهداشتی در روزهای سهشنبه و چهارشنبه تشکیل جلسه دهند تا مشکلات کشور بررسی و برای آن راهکار ارائه شود. از سوی دیگر خوب در این جلسات، خلاءهای قانونی مجلس مجازی هم برطرف شود.