هیچ شغل کمخطری وجود ندارد/ پیک دوم شیوع ویروس کرونا در راه است
رویداد۲۴ زیتب غبیشاوی: اخیرا حسن روحانی رئیس جمهوری ایران اعلام پس از نزدیک به دوماه تعطیلی مشاغل، اعلام کرد که مشاغل کم خطر و کم ریسک میتوانند با رعایت پروتکل وزارت بهداشت میتوانند فعالیت خود را آغاز کنند. آمارهای روزانه مبتلایان وفوتیهای ویروس کرونا نشان میدهد هر روز نزدیک به ۲ هزار نفر به ویروس کرونا مبتلا شده و نزدیک به ۱۰۰ نفر نیز جان خود را از دست میدهند.
از ابتدای اسفندماه و با شیوع گسترده ویروس کرونا در ایران، دولت اعلام کرد اعتقادی به قرنطینه ندارد این اقدام، اقدامی بدوی است، با این حال با افزایش آمار مبتلایان و فوتیها طرح قرنطینه توسط خود مردم اجرا شد و آنها که میتوانستند شخصا کسب و کارشان را تعطیل کردند. این اقدام به صورت دستوری در اکثر نقاط جهان انجام شد و کشورهای درگیر ویروس کرونا، قوانینی سفت و سختی را برای جلوگیری از شیوع بیماری در نظر گرفتند.
در ایران با پایان یافتن تعطیلات نوروز، برخی از کارفرمایان اعلام کردند که نیروهایشان باید به صورت حضوری سرکار حاضر شوند. سازمانها و نهادهای دولتی نیز کارمندان را ناچار کردند که در ادارات حضور یابند. بازگشایی ادارات و سازمانها باعث ایجاد ترافیک و شلوغی خیابانها شد! در اتوبوسهای بی آر تی و مترو از شدت شلوغی، مردم صرفا با یک ماسک و دستکش به صورت بهم چسبیده در مترو و اتوبوس در کنار هم قرار گرفتند. این اتفاق بار دیگر نگرانی مسئولین و کادر درکان را در پی داشت و به گفته متخصصین باید طی روزهای آتی شاهد پیک بعدی ویروس کرونا در ایران باشیم.
بیشتر بخوانید: یک روز با کارگران غسالخانه تهران/ هچ چیز عادی نیست! +تصاویر
همین موضوع باعث تعجب بسیاری از مردم شد و واکنشهای بسیاری را هم در پی داشت. برخی از مردم در شبکههای اجتماعی در واکنش انتقاد آمیز به شلوغی خیابانها و رفت و آمد عادی مردم توییتهای متفاوتی نوشتند. یکی از کاربران نوشت: «برای کاری تا میدان انقلاب رفتم و برگشتم. یاد اون سرباز ژاپنی افتادم که دو سه دهه بعد از پایان جنگ جهانی هنوز توی جزایر فیلیپین مخفی بود و بهش نگفته بودند. جنگ تموم شده! ظاهرا فقط ما قرنطینهایم.»
همین که پایتان را از خانه بیرون میگذارید امکان مبتلا شدنتان وجود دارد
دکتر محمدرضا زاهدی پور فوق تخصص ریه به رویداد۲۴ میگوید: گفتهاند مشاغل کمخطر میتوانند با رعایت ضوابط فعالیت کنند؛ باید بگویم که ما اصلا شغل کمخطر نداریم. شما همین که پایتان را از خانه بیرون میگذارید با خطر ویروس کرونا و مریض شدن مواجه هستید.
او میگوید: ۸۰ درصد مردم ممکن است که به این بیماری مبتلا شوند و حتی در حد یک سرماخوردگی آن را رد کنند، اما همین افراد میتوانند ناقل باشند و سایر افراد را مبتلا کنند. پس زمانی که نزدیکی افراد بیشتر میشود خواه ناخواه امکان ابتلا افراد به این بیماری بیشتر میشود. همین مشاغلی که میگویند کم خطر! هم باید رعایت بسیار زیادی داشته باشند تا احتمال ابتلا به این بیماری را کاهش دهند.
بیشتر بخوانید: تجربه قرنطینه در جهان/ قرنطینه چگونه است و چه خلاءهای قانونی دارد؟
این پزشک با بیان اینکه این بیماری در بدن افراد واکنشهای متفاوتی دارد، تصریح کرد: ممکن است برخی با ابتلا به این بیماری سریعا بهبود پیدا کنند و آن را رد کنند، ولی افراد دیگر آن را بگیرند وکارشان به بیمارستان بکشد و برخی هم فوت کنند.
منتظر پیک دوم ویروس کرونا هستیم
زاهدی پور ادامه داد: همه مشاغل به نحوی دارای خطر هستند، از تصادف کردن تا خطر برای کارگران ساختمان و همین کادر پزشکی که در معرض این بیماری مسری قرار دارند. همه افراد خطری مرتبط با شغل خود دارند. اما در این خصوص و با توجه به مسری بودن این بیماری، شما زمانی که پایتان را از خانه بیرون میگذارید و در مکانهای پر رفت و آمد حضور دارید، امکان مبتلا شدن به این بیماری را دارید. همانطور که وزارت بهداشت گفته است ما شاهد پیک دوم این بیماری در کشور خواهیم بود و توصیههای وزارت بهداشت در این رابطه باید کاملا رعایت شود.
قرنطینه باید همچنان ادامه داشته باشد
او با اشاره به اینکه اصلا مشخص نیست که تا چه زمانی درگیر این بیماری هستیم، خاطرنشان کرد: متاسفانه در همه جای دنیا مردم اکنون با مسئله و مشکلات اقتصادی مواجه هستند و نمیتوان این موضوع را نادیده گرفت و همه افراد پول ذخیره شده ندارند که بخواهند با خیال راحت خود را قرنطینه کنند.
این فوق تخصص ریه با اشاره به اینکه معتقدم بحث محدودیتها و قرنطینه باید کماکان ادامه داشته باشد، گفت: هرکس که میتواند در خانه بمانند و نکات را رعایت کند. افرادی که هم مجبور هستند بیرون از خانه بروند، حتما نکات بهداشتی را رعایت کنند، زیرا این بیماری به شدت مسری است.
زاهدی پور میگوید: ویروس کرونا بسیار ناشناخته است و برخی میگویند تا دو سه ماه آینده شاید از بین برود و برخی میگویند ممکن این شرایط تا چند سال ادامه داشته باشد، از همین رو هیچ چیزی مشخص نیست و زمان شرایط را مشخص میکند. ما مخالف تعطیلی کامل نیستیم، اما مردم به هیچ عنوان نباید تجمع داشته باشند و اگر میتوانند حتما قرنطینه را ادامه دهند.