تاریخ انتشار: ۱۴:۰۷ - ۰۱ تير ۱۳۹۵

گسل‌های خطرناک، مشکل اساسی شهر ری

اعضای شورای اسلامی شهر تهران در دویست و شصت و نهمین جلسه خود به طرح و بررسی مشکلات شهر ری پرداختند.
رویداد۲۴- اعضای شورای اسلامی شهر تهران در دویست و شصت و نهمین جلسه خود به طرح و بررسی مشکلات شهر ری پرداختند.
مهدی چمران در دویست و شصت و نهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در ارتباط با مسائل و مشکلات شهرری گفت: براساس وعده رئیس جمهور و تصویب هیات وزیران قرار است که دو تصفیه‌خانه برای دو رودخانه سرخه‌حصار و فیروزآب ساخته شود که امیدواریم هرچه زود‌تر تحقق پیدا کند.

وی همچنین در ارتباط با کارخانه سیمان واقع در شهرری اظهار کرد: این کارخانه توانسته است با نصب فیلتر آلودگی‌های خود را به صفر برساند اما کارخانه سنگ‌بری مجاور آن آلودگی‌هایی را ایجاد کرده است.

علیرضا دبیر نیز در مورد مشکلات شهرری اظهار کرد: دولت باید بگوید که در شهرری چه کرده است؟

وی اظهار کرد: همچنین ما در مورد شهرری برداشت‌های معادن از کوه‌های بی‌بی‌شهربانو و دیگر مسائل این شهر طرح ارائه دادیم و اعتبار نیز در برنامه در نظر گرفته شده است. شهرداری باید بگوید چرا این طرح‌ها انجام نشده است؟

در ادامه این بحث محسن سرخو افزود: شهرری نسبت به ۲۰ سال گذشته تفاوت بسیاری کرده و اتفاقات عمرانی زیادی در آنجا رخ داده است که قابل احصا نیست.

وی افزود: بسیاری از مناطق شهرری برخوردار و آباد شدند به طوری که بسیاری از ساکنان آن به منطقه یک تهران مهاجرت کرده‌اند.

این عضو شورای شهر تصریح کرد: بزرگ‌ترین مشکل شهرری نه تصفیه‌خانه و نه دکل است بلکه بزرگ‌ترین مشکل شهرری گسل‌های خطرناکی است که در آنجا وجود دارد و اگر کمیته‌ای برای رسیدگی به مشکلات شهرری ایجاد شود باید مقاوم‌سازی این شهر در برابر زلزله را در دستور کار قرار دهد.

سروری در مورد شهرری اظهار کرد: یکی از مشکلات این شهر طرحی است که در نقاط مختلف شهر مانند اطراف حرم وجود دارد. شهرداری اگر توان خرید منازل مردم در محل طرح را ندارد باید چاره‌ای برای ملک مردم بیندیشد.

وی همچنین ضمن تاکید بر ضرورت ایجاد کمیته‌ای برای حل مشکلات شهرری اظهار کرد: با سلامت مردم نمی‌توان مماشات کرد و باید در این کمیته به مسائل مربوط به بهداشت و سلامت پرداخته شود.

محمد حقانی در ادامه این جلسه توضیح داد: در گذشته آب تصفیه‌خانه ری کاملاً شفاف و بدون بو بوده است اما ظاهراً اکنون حتی آبی که برای کشاورزی به این منطقه می‌رود سالم نیست.

اسماعیل دوستی نیز در این رابطه اظهار کرد: مهم‌ترین قسمتی که در مورد شهرری باید در نظر بگیریم بحث سبزی‌های آلوده است همچنین بحث جابجایی دکل‌های برق از مناطق مسکونی نیز همیشه مطرح بوده و اداره برق اعلام آمادگی برای جابجایی کرده است اما این کار نیاز به بودجه دارد.

عباس جدیدی در ارتباط با مشکل شهرری با فاضلاب تهران گفت: مردم در مورد اعتراضاتی که در خصوص فاضلاب تهران که منتهی به این منطقه است حق دارند.

وی ادامه داد: یکی از مشکلات ما در این منطقه بحث سکونت افغان‌هاست که بالغ بر ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارند. این افراد از بسیاری از خدمات محرومند. همچنین باعث شده است که محاسبات در سرانه در نظر گرفته شده برای مردم شهرری با مشکل روبرو شود و در آن منطقه ترافیک ایجاد شود.

وی همچنین به مشکل دسترسی املاک پیرامون حرم در شهرری نیز اشاره کرد.

در ادامه این جلسه ناصر امانی معاون شهردار نیز اظهار کرد: ساخت و ساز ساختمان‌ها در نزدیکی دکل‌ها برای دهه هفتاد است و هیچ کدام مجوز شهرداری را ندارند.

وی ادامه داد: ما نیز نمی‌توانیم خانه‌های مردم را خراب کنیم یا اینکه دکل‌های آن منطقه را بخوابانیم. حل این مسئله نیاز به همت جمعی دارد.

امانی ادامه داد: شهرداری اعتبار خوبی را به شهرری داده است. به طوری که ۴۰۰ میلیون اعتبار برای این شهر تصویب شده است در حالی که درآمد شهرری ۷۵ میلیارد تومان است و تاکنون نیز ۲۵۰ میلیارد تومان از اعتبار شهرری ابلاغ شده است.

محمد سالاری نیز ضمن انتقاد به چگونگی پرداخت مشکل شهرری توضیح داد: مگر تهران برنامه ۵ ساله ندارد و براساس آن برنامه سالانه تدوین نمی‌شود. بنابراین بهتر است مشکلات شهرری براساس اسناد بالادستی بررسی شود. همچنین در این جلسه اتهاماتی به دولت برای شهرری زده شد در حالی که این مسائل مربوط به دولت کنونی نیست.

اقبال شاکری نیز ضمن مخالفت با ایجاد کارگروهی برای رسیدگی به مسائل شهرری افزود: باید از درست کردن کارگروه یا سازمان جدید خودداری کنیم.
منبع: ایسنا
نظرات شما