تاریخ انتشار: ۱۱:۱۷ - ۰۷ مرداد ۱۳۹۹

شهرداری درگیرترین دستگاه در مبارزه با کرونا

شهردار تهران با اشاره به اقدامات کرونایی شهرداری تهران گفت: علاوه بر پزشکان و کادر درمان، تمامی کسانی که در تعطیلات نوروز فعالیت کردند و معمولا از آن‌ها نامی برده نمی‌شد؛ چهره‌ی مردم ایران هستند و من چهره‌ی مردم ایران را بچه‌هایی که در بخش‌های عفونی و مرکز دفن زباله‌های عفونی کار می‌کنند، می‌دانم.

شهرداری تهران

رویداد۲۴  پیروز حناچی افزود: وظیفه‌ی همه‌ی ماست که کاری که از دستمان بر می‌آید در شرایط شیوع کرونا که هم سختی فشار تحریم‌های ظالمانه بر رویمان است و هم شرایط اقتصادی مناسب نیست، انجام دهیم.
وی ادامه داد: شرایط سخت بود و با آمدن کرونا سخت‌تر هم شد؛ ما از دوم اسفند درگیر کرونا شدیم و بعد از وزارت بهداشت، شهرداری به علت تنوع ماموریت‌ها و وسعت و فضایی که در خدمات شهری وجود دارد، درگیرترین دستگاه در کرونا به شمار می‌آید.

شهردار تهران که در یک برنامه‌ تلوزیونی سخن می گفت، درباره‌ی درگیری شهرداری تهران با بیماری کرونا گفت: تقریبا تمام حوزه‌های شهری نظیر بهشت زهرا(س) ، آتش نشانی، تاکسیرانی و.... درگیر کرونا شدند و آمار نسبتا بالای مبتلا در بخش اداری شهرداری، به علت مواجهه مستقیم با مردم وجود داشت که به سرعت کنترل شد.

حناچی نصریح کرد: یکی از مواردی که با آن مواجه شدیم افزایش حجم چند برابری زباله‌های عفونی بود که تا پیش از کرونا با حجم متعادلی از آن مواجه بودیم و یا اصلا مواجه نبودیم.

به گفته‌ی شهردار تهران، شهرداری اولین دستگاهی بوده است که پیشنهاد اجباری شدن ماسک در حمل و نقل عمومی را در ستاد ملی کرونا داد و شرایط ارائه ماسک  را در تمام ایستگاه‌های مترو فراهم کرده است.

وی افزود: نمی‌گویم در ایستگاه‌های مترو ماسک با قیمتی ارزان اما با قیمتی قابل قبول ارائه می‌شود و در ستاد ملی کرونا هم مطرح کردیم با توجه به اینکه ما این امکان را نداریم که از روش‌های دیگر استفاده کنیم؛ برای رعایت فاصله گذای اجتماعی در حمل و نقل عمومی اگر مسافران ثابت باشند، باید همین ظرفیت سه برابر شود.

شهردار تهران ادامه داد: وزیر بهداشت نیز از این پیشنهاد استقبال کردند و زدن ماسک در حمل و نقل عمومی اجباری شد؛ چراکه تاثیرات زیادی در کنترل کرونا دارد.


بیشتر بخوانید: موج انتقاد از برگزاری جشن تولد یک قبرستان/ کارگران نیامدند، سیدحسن خمینی کیک را برید!


حناچی درباره‌ی سه شنبه‌های بدون خودرو در زمان شیوع کرونا گفت: در این شرایط سه شنبه‌های بدون خودرو لغو نشده است و کار سختی نیست چراکه تجربیات دنیا نشان می‌دهد یکی از راه‌های رعایت فاصله گذاری اجتماعی در حمل و نقل، استفاده از دوچرخه است و WHO نیز اخیرا بسیار به استفاده از دوچرخه توصیه کرده است.

به گفته‌ حناچی، در بسیاری از کشورها استفاده از دوچرخه در شرایط شیوع کرونا ۴ تا ۵ برابر افزایش داشته است و این آمار در کشور ما نیز افزایش پیدا کرده است و در تهران نیز در روزهای اول شیوع بیماری استفاده از دوچرخه افزایش داشت.

وی درباره‌ استفاده از دوچرخه برای حمل و نقل گفت: ابتدا باید تقاضا برای استفاده از دوچرخه وجود داشته باشد ولی در این مسئله صرفا نباید نگاه حمل و نقل به دوچرخه داشت بلکه می‌توان از دید سلامتی به آن نگاه کنیم که نگاهی موثر است.

شهردار تهران با بیان اینکه زندگی شهری عوارضی دارد و کم تحرکی و افزایش وزن و... از عوارض آن هستند، اظهار کرد: دوچرخه وسیله‌ی کم عارضه و پر بازده‌ای است و البته تهران شیب دارد و ما نمی‌گوییم برای تمام نیازهای روزانه از دوچرخه استفاده کنیم چرا که دوچرخه برای مسیرهای پنج تا هفت کیلومتر مناسب است؛ یعنی در شرایط عادی، از درب منزل تا اولین ایستگاه مترو و پس از آن هم وصل شدن به مترو و اتوبوس.

به گفته‌ شهردار تهران، استفاده از دوچرخه در کشور ما شاید خلاف عرف عمومی بوده است، درحالی که در دنیا استفاده از آن بسیار موثر است. همانگونه که در کشورهای هلند و آمستردام تعداد دوچرخه از تعداد افراد شهر بیشتر است و در برخی از کشورها حدود پنج درصد از حمل و نقل عمومی را به استفاده از دوچرخه اختصاص داده اند.

هدف از برگزاری پنجاه امین سالگرد تاسیس بهشت زهرا(س)، تقدیر همکاران بود

فضای مجازی بی رحمانه نقد می‌کند

وی در پاسخ به پرسشی درباره‌ی پخش شدن تصاویری تحت عنوان "جشن تولد بهشت زهرا" اظهار کرد: جشن تولد نبود بلکه در سال ۱۳۴۹ بنیان بهشت زهرا(س) گذاشته شد و قبل از کرونا قرار بود برنامه‌ای برای بزرگداشت تمام کسانی که در این خیر سهیم بوده‌اند، برگزار شود.

حناچی ادامه داد: قرار نبود من در مراسم حضور داشته باشم و همکاران این برنامه را ترتیب دادند و آن عکس یک صدم فعالیت‌هایی بود که در آن روز انجام شد.

به گفته‌ وی، فضای مجازی بی رحمانه نقد می‌کند و این نقد هم بر اساس اولین پیامی است که منتشر می‌شود درحالی که لزوما اولین پیام ، پیام درستی نیست.

وی افزود: این برنامه بر اساس پنجاه امین سالگرد تاسیس بهشت زهرا(س) بود و جشن تولدی در کار نبود البته خیلی از انتقادات وارد است چرا که بزرگداشت لزوما با کیک برگزار نمی‌گردد و هدف از برنامه تقدیر همکاران در بهشت زهرا بود که در شرایط کنونی دو برابر حالت عادی کار می‌کنند و محیط کارشان قرنطینه‌ای است که باید حضور داشته باشند و زحماتشان را باید پاسداری کنیم.


شهردار تهران درباره فوت بهنام اتابکی گفت: من و مهندس اتابکی از سال‌های ۶۳ باهم در دانشگاه و در زمان جنگ رفاقت داشتیم؛انسانی زحمت کش و محکم در اعتقادات بودند و مردم تهران اگر روی پل طبیعت و کنار پارک آب و آتش و بوستان حضرت ابراهیم قدم برمی دارند باید بدانند که اینها یادگار زحمات ایشان و همکارانشان است.

وی درباره‌ی دورکاری بخش‌های شهرداری در زمان شیوع کرونا گفت: در بخش‌های اداری دور کاری داشتیم و با ۵۰ درصد نیرو و یک سوم ظرفیت کار می‌کردند ولی بخش‌های خدماتی دورکاری نداشتند و حاضر بودند.
به گفته‌ی شهردار تهران، اوج سرویس و خدمات شهرداری را در ۱۳ فروردین شاهد بودیم که روز نادری در تاریخ معاصر ایران بود.

شهردار تهران در بخش دیگری از سخنانش افزود: علاوه بر پزشکان و کادر درمان، تمامی کسانی که در تعطیلات نوروز فعایت کردند و معمولا از آن‌ها نامی برده نمی‌شد؛ چهره‌ی مردم ایران هستند.
وی ادامه داد: معمولا در این ایام نامی از پاکبان‌ها، افرادی که در بخش‌های عفونی کار می‌کنند و بچه‌های آراد کوه برده نشده است؛ من چهره‌ی مردم ایران را بچه‌هایی که در بخش‌های عفونی و مرکز دفن زباله‌های عفونی کار می‌کنند، می‌دانم.

وی در پایان ظهار کرد: شرایط کرونایی باعث شد قدردان نعمت‌هایی که خداوند به ما داده است باشیم و قدر در کنار خانواده بودن، به آغوش کشیدن عزیزان، نفس کشیدن راحت بدون ماسک و سلامتی را بدانیم.

منبع: ایسنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما