جزییاتی از رشوه ۶۵ میلیاردی به یک نماینده مجلس/ شرکت رسا تجارت مبین چگونه فعالیت میکرد؟ +تصویر
رویداد۲۴ توضیحات غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه درباره شکایت مصطفی میرسلیم در ارتباط با پرونده «رشوه ۶۵ میلیارد تومانی شهرداری تهران» بازخوردهای بسیار زیادی داشته است. آنگونه که اسماعیلی این نماینده مجلس بازداشت شده است.
میرسلیم گفته بود یکی از روسای کمیسیونهای مجلس دهم شورای اسلامی ۶۵ میلیارد تومان برای پسگرفتن یک طرح تحقیق و تفحص دریافت کرده و پس از آن برخی بده بستانها آن طرح تحقیق و تفحص را از دستور کار مجلس خارج کردهاند.
از زمان اطلاعرسانی اسماعیلی تا کنون، نام یک نماینده به عنوان متهم پرونده شنیده شده است؛ ابولفضل موسوی بیوک نماینده سابق یزد نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس دهم.
اطلاعاتی که از پرونده منتشر شده نشان میدهد پولها از طریق شرکتهایی با نام «پژوهاب» و «رسا تجارت مبین» در جابجا و به نماینده بازداشت شده منتقل شده است
کارگزاری رسا تجارت مبین (یاس) یکی از هشت کارگزاریای بود که طبق مصوبه شورای شهر تهران قرار بود با بهرهگیری از امکانات مالی خود (نقدی و غیرنقدی) نسبت به پاسخگویی مطالبات طلبکاران شهرداری و همچنین تملک املاک واقع در طرحهای عمرانی شهرداری با همکاری سازمان املاک اقدام و پس از ارائه اسناد نسبت به وصول طلب خود صرفاً در قالب ملک یا تراکم اقدام کند، اما پس از مدتی این مسیر انحرافی اساسی پیدا کرد. عیسی شریفی از همان ابتدا در جلسات کارگزاری رسا تجارت مبین (یاس) به نمایندگی از طرف شهردار اسبق تهران حضور داشت و حالا یکی از اتهامات اصلی او درباره همین کارگزاری است.
در گزارش محمدعلی نجفی، شهردار سابق تهران به شورای شهر تهران که چندی پیش از استعفایش از این مسئولیت ارائه شد، مختصری از عملکرد کارگزاران آمده که آمار حوالههای غیرنقد درونمنطقهای در سال ٩١ از تاریخ یکم دی به بعد اعلام شده که بر این اساس هزارو ٦٣٧ فقره در این مدت از این هفت شرکت هولوگرام به ارزش ٩٦٠میلیارد تومان ارائه و بررسی شده که هزارو ١٩٢ فقره آن درخواستشان به ارزش ٥٣٢ میلیارد تومان تأیید شده یا در حال انجام است و ٣٤ فقره از اینها حدود ٥٥ میلیارد تومان باطل شده است. از این میزان ٤١١ فقره هولوگرام هم به ارزش ٣٧٤ میلیارد تومان کمبود مستندات داشتهاند؛ یعنی باطل نشده و منتظر تأیید اسناد هستند.
بیشتر بخوانید: افشاگری میرسلیم علیه قالیباف: رایزنیهای پشتپرده جلوی تفحص از شهرداری را گرفت
عضو شورای شهر: رسا تجارت مبین از افراد ذینفوذ تشکیل شده بود
شهربانو امانی عضو شورای شهر تهران درباره فعالیت شرکت «کارگزاری رسا تجارت مبین» به رویداد۲۴ میگوید: شهرداری چند سازمان و شرکت دارد که این سازمانها پل ارتباطی میان طلبکاران و شهرداری بودند که با یک برنامه کامل در قالب ملک یا تراکم بتوانند طلب طلبکاران را بدهند اما مسیر «شرکت رسا تجارت مبین» که از افراد ذی نفوذ تشکیل شده بود، به انحراف رفت.
عضو شورای شهر تهران میگوید: زمانی که وارد شورا شدیم، گزارش کاملی از فساد شرکت رسا تجارت را ارائه کردیم که نشان میداد این شرکت محل رشوه و رفتارهای غیرقانونی و یک شرکت فسادزا برای شهرداری بوده است.
او توضیح میدهد: «در ابتدای امر اولین شهردار ما [محمدعلی نجفی] بخشنامهای برای توقف صدور هولوگرام (تراکم سیار) را صادر کرد. از این چند شرکت، تنها شرکتی که تمکین نکرد و سر باز زد، همین شرکت رسا تجارت بود و علت هم این بود که گفتند یک پرونده قضایی در دادگاه نظامی وجود دارد که در حال رسیدگی است. در این جا سوالی رخ میدهد که قائم مقام شهردار وقت آقای عیسی شریفی که ۱۲ سال در کسوت مدیریت و قائم مقامی شهرداری بود که دیگر کار نظامی نمیکرد که پرونده در دادگاه قضایی نیروهای مسلح داشته باشد.
امانی ادامه داد: در شهریور سال ۹۶ نیز قوه قضاییه وقت اعلام کرد که پرونده مالی است و اهم این مسائل مربوط به شرکت «کارگزاری رسا تجارت مبین» است اما اطلاعاتی از آن منتشر نشده است، بنابراین درخواست دارم شعب یکی از دادگاهها به پروندههای شهرداریها خصوصا شهرداری تهران اختصاص داده شود و اطلاعات آن در اختیار مردم قرار گیرد؛ خصوصا آنکه شهردار پیشین تهران اکنون ریاست یک قوه را به دست دارد.
میرلوحی: رسانه تجارت مبین پول را از خزانه میگرفت و در جای دیگر کارسازی میکرد
محمود میرلوحی درباره شرکت «رسا تجارت مبین» و نحوه عملکرد آن میگوید: «شهرداری تهران در قالب دو تفاهم ۲ و ۲۰ هزار میلیارد تومانی با سپاه و زیرمجموعههای آن توافقاتی داشته است؛ به این نحو که مجموعه خاتمالانبیاء پروژهها و اقداماتی را انجام دهد، بانک ثامن فاینانس کند و رسا تجارت مبین هم کارگزار باشد. این تفاهم هم شامل پروژههای مختلفی بوده که خاتمالانبیاء مجری بوده و در ازای اجرای پروژهها به جای پول با همراهی بانک ثامن و رسا تجارت بهطور نقد و از طریق ملک توافق میکردند.»
عضو شورای شهر میگوید: «مسیر توافق به سمتی رفت که رسا تجارت در مسیر تأمین املاک و هولوگرام پول را از خزانه میگرفت، اما به جاهای دیگری میبردند که صرف هزینههای شهرداری و سپاه نشده و این قسمت ماجرا دیگر مربوط به پرونده عیسی شریفی میشود. تا جایی که اعضا اطلاع دارند، حدود چهار هزار میلیارد تومان (به قیمت سال ۹۳ و ۹۴) از منابع نقدی شهرداری تهران از همین طریق از مسیرش خارج شده و درباره موارد غیرنقد هم هنوز اطلاع دقیقی نیست.»
اعضای شرکت رسا تجارت مبین چه کسانی بودند؟
به گزارش رویداد۲۴ در اطلاعات ثبت شرکتها، در رسا تجارت مبین، نامی از عیسی شریفی نیامده است، همچنان که نام ابوالفضل موسوی بیوک نیامده است، اما اسامی آشنا در این فهرست فراوان هستند. از محمد ممبینی تا محسن سجادینیا و سید اسماعیل سعادتی و علی بیاتی و محمود قطمیر و محمد قائمی اصل و ...
عمده افرادی که در شرکت «کارگزاری رسا تجارت مبین» حضور داشتند، هر کدام در یکی دو جین شرکت صنعتی بسیار بزرگ دیگر حضور دارند. شرکت رسا تجارت پس از حاشیههای فراوان بالاخره منحل شده است اما در آدرس همین شرکت، آدرس شرکتی دیگر به نام «گروه تخصصی تجارت الماس مبین» ثبت شده که تقریبا همان فعالیت شرکت اصلی را در قالب دیگر انجام میداده است. در هیات مدیره شرکت الماس مبین نیز تقریبا تمام اعضای شرکت رسا تجارت حضور داشتهاند. هر دو این شرکتها منحل شدهاند و عیسی شریفی که گفته میشود چهره اصلی فعالیتهای این شرکتها بوده، فعلا در بازداشت است.