به چای کیسهای لب نزنید
چای یکی از پرمصرفترین نوشیدنیهای جهان است. نوشیدن یک فنجان چای تازه دم نقش زیادی در رفع خستگی ایفا میکند، اما متاسفانه بیشتر ما به دلیل مشغلههای روزانه ترجیح میدهیم زمان دم کشیدن چای را صرف کار دیگری کنیم و درمواقع ضروری سریع با یک چای کیسهای عطش چای خود را برطرف کنیم.
رویداد۲۴ نتایج یک مطالعه جدید در کانادا نشان میدهد که یک بسته چای کیسهای یا لیپتون بیش از ۱۱ میلیارد میکروپلاستیک را درون یک فنجان چای آزاد میکند این درحالی است که براساس شواهد نوع پلاستیک مورد استفاده در چای کیسهای (پلی پروپیلن)
میتواند باعث افزایش احتمال ایجاد جهشهای ژنتیکی و آسیب به سیستم غدد درون ریز و توانایی باروری در افراد شود.
بیشتر بخوانید: دو فنجان چای به اندازه پنج وعده سبزی
محققان همچنین دریافتند آب مورد استفاده برای چای اغلب در دمای بالای ۹۵ درجه سانتی گراد است و زمانی که دمای آب از ۴۰ درجه سانتی گراد بیشتر باشد، خطر تجزیه پلاستیک و آزاد کردن مواد سمی آن افزایش مییابد. این میزان هزاران برابر بیشتر از مقادیر گزارش شده در سایر غذاهاست و میتواند برای سلامت انسان بیشتر از آن چه فکر کنیم، مضر باشد.
تولید کنندگان چای در این باره ادعا میکنند برای اینکه کیسههای چای به خوبی بسته شوند و شکل خود را در آب داغ حفظ کنند باید از پلیمر پلاستیک استفاده شود و علاوه برآن استفاده از مواد غیرپلاستیکی برای تهیه کیسه چای بسیار گران است. محققان در نهایت طی تحقیقات متعدد روی انواع برندهای تولید کننده چای کیسهای نتیجه گرفتند که گرچه این یافتهها نگران کننده هستند، اما باید پژوهشهای بیشتری انجام گیرد تا آثار مزمن پلاستیک بر بدن انسان بیشترآشکار شود.
میتواند باعث افزایش احتمال ایجاد جهشهای ژنتیکی و آسیب به سیستم غدد درون ریز و توانایی باروری در افراد شود.
بیشتر بخوانید: دو فنجان چای به اندازه پنج وعده سبزی
محققان همچنین دریافتند آب مورد استفاده برای چای اغلب در دمای بالای ۹۵ درجه سانتی گراد است و زمانی که دمای آب از ۴۰ درجه سانتی گراد بیشتر باشد، خطر تجزیه پلاستیک و آزاد کردن مواد سمی آن افزایش مییابد. این میزان هزاران برابر بیشتر از مقادیر گزارش شده در سایر غذاهاست و میتواند برای سلامت انسان بیشتر از آن چه فکر کنیم، مضر باشد.
تولید کنندگان چای در این باره ادعا میکنند برای اینکه کیسههای چای به خوبی بسته شوند و شکل خود را در آب داغ حفظ کنند باید از پلیمر پلاستیک استفاده شود و علاوه برآن استفاده از مواد غیرپلاستیکی برای تهیه کیسه چای بسیار گران است. محققان در نهایت طی تحقیقات متعدد روی انواع برندهای تولید کننده چای کیسهای نتیجه گرفتند که گرچه این یافتهها نگران کننده هستند، اما باید پژوهشهای بیشتری انجام گیرد تا آثار مزمن پلاستیک بر بدن انسان بیشترآشکار شود.
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط