تاریخ انتشار: ۱۱:۲۵ - ۲۴ دی ۱۳۹۹

همه چیز درباره پیام رسان سیگنال

واتساپ در آینده نزدیک سیاست‌های خود را تغییر می‌دهد که همین موضوع نه تنها صدای کاربران را درآورده، بلکه مایکروسافت و تلگرام هم نسبت به جمع‌آوری داده‌های کاربران توسط فیسبوک واکنش نشان داده‌اند. برخی از کاربران به دنبال کوچ از واتساپ هستند و پیام رسان سیگنال (Signal) دوباره در مرکز توجه قرار گرفته.

پیام رسان سیگنال

رویداد۲۴ سیگنال که یک پیام رسان فوق‌العاده امن است، از سوی ایلان ماسک و جک دورسی هم به کاربران پیشنهاد شده و می‌خواهیم در این مطلب نگاه دقیقتری به آن داشته باشیم.

سیگنال در روز‌های اخیر موردتوجه زیادی قرار گرفته و تبدیل به محبوبترین برنامه رایگان در اپ استور اپل شده. این پیام رسان از قابلیت رمزگذاری سرتاسری پشتیبانی می‌کند و توسط یک سازمان غیرانتفاعی و نه کمپانی‌های فناوری غول پیکر مانند فیسبوک مدیریت می‌شود. امنیت پیام رسان سیگنال در گذشته باعث شده بود بسیاری از فعالان و حتی هکر‌ها به سراغ استفاده از آن بروند.

سیگنال تبدیل به موضوع داغ این روز‌ها شده، مخصوصا پس از اینکه واتساپ از تغییر سیاست‌های خود خبر داد و همچنین ثروتمندترین فرد جهان یعنی ایلان ماسک در توییتی استفاده از سیگنال را به کاربران پیشنهاد کرد. این توییت توسط مدیرعامل توییتر یعنی «جک دورسی» هم ریتوییت شد تا این پیام رسان بیشتر موردتوجه قرار بگیرد.

در طول سه سال گذشته سیگنال روی زیرساخت‌ها و امکانات خود سرمایه‌گذاری کرده تا بتواند از کاربران خود پشتیبانی کند. این پیام رسان در سال ۲۰۲۰ و در زمان اعتراضات برای مرگ «جورج فلوید» موردتوجه کاربران قرار گرفت چرا که به باور آن‌ها، نیرو‌های اجرای قانون آن‌ها را زیرنظر داشتند و کمپانی‌ها را مجبور به ارائه داده‌ها می‌کردند.

حالا این محبوبیت بیشتر شده و در صدر برنامه‌های رایگان اپ استور اپل و پلی استور گوگل قرار گرفته. این محبوبیت به اندازه‌ای است که برخی کاربران از تاخیر در احراز هویت دو مرحله‌ای خبر می‌دهند.

شاید شما هم بخواهید از واتساپ کوچ کنید و به سیگنال بپیوندید یا اینکه از هردوی آن‌ها استفاده کنید. اگر به حریم خصوصی خود اهمیت می‌دهید، سیگنال یک انتخاب مناسب است چرا که داده‌های شخصی شما را جمع‌آوری نمی‌کند، درست برعکس کاری که فیسبوک با مسنجر و واتساپ انجام می‌دهد.

پیام رسان سیگنال چیست؟

سیگنال یک پیام رسان متنی، صوتی و تصویری رایگان و امن است که نه تنها می‌تواند از آن توسط گوشی اندرویدی و آیفون خود استفاده کنید، بلکه برای کامپیوتر هم توسعه پیدا کرده. برای استفاده از این پیام رسان تنها به شماره تلفن نیاز دارید.

از امکانات پیام رسان سیگنال می‌توان به امکان برقراری تماس صوتی و تصویری با دوستانتان، ارسال پیام‌های متنی، تشکیل گروه، استفاده از ایموجی یا استیکر مشابه اپ‌های دیگر اشاره کرد. با این وجود یک تفاوت بزرگ میان سیگنال و سایر برنامه‌ها وجود دارد: سیگنال به حریم خصوصی شما احترام می‌گذارد و از آن محافظت می‌کند.


بیشتر بخوانید: باید با واتس‌اپ خداحافظی کنیم؟


نگاهی به امنیت پیام رسان سیگنال

ارتباطات در سیگنال رمزگذاری سرتاسری می‌شوند، بنابراین تنها افراد حاضر در یک ارتباط می‌توانند به پیام‌ها و محتوا دسترسی پیدا کنند و حتی خود کمپانی هم نمی‌تواند آن‌ها را ببیند. حتی در اپ استیکر‌ها هم رمزگذاری مخصوص به خود را دارند.

سیگنال خالق یک پروتکل رمزگذاری است که سایر اپ‌ها مانند واتساپ و اسکایپ از آن استفاده می‌کند. رمزگذاری سرتاسری تا حد زیادی امنیت کاربران را تضمین می‌کند.

امنیت پیام رسان سیگنال تنها محدود به رمزگذاری سرتاسری نمی‌شود و به امکانات دیگری هم دسترسی دارید. شما می‌توانید از پیام‌های ناپدیدشونده در این برنامه استفاده کنید و برای حذف خودکار پیام‌ها یک زمان مشخص درنظر بگیرید.

امنیت پیام رسان سیگنال

در حقیقت تنها داده‌ای که شما در اختیار توسعه‌دهندگان سیگنال قرار می‌دهید، شماره تلفن است که البته این پیام‌رسان به دنبال راهی برای تغییر این موضوع است و می‌خواهد سرور‌های مخاطبین را رمزگذاری کند. با اینکار موقعی که دولت‌ها یا سازمان‌ها خواستار دسترسی به داده‌های کاربران باشند، سیگنال دیتایی ندارد که در اختیارشان قرار دهد.

سیگنال یک سازمان غیرانتفاعی یا ناسودبر است، بنابراین هیچ‌گونه بخش تبلیغاتی ندارد و همین موضوع باعث می‌شود نیاز به ردیابی کاربران از بین برود. بودجه این سازمان توسط سرمایه‌گذارانی تامین می‌شود که به ایجاد یک پلتفرم امن و متمرکز بر حفظ حریم شخصی علاقه‌مند هستند.

یک گروه کوچک از حامیان حفظ حریم خصوصی پیام رسان سیگنال را در سال ۲۰۱۳ راه‌اندازی کردند و در طول سال‌ها گسترش پیدا کرده. در سال ۲۰۱۸ بنیانگذار واتساپ به نام «برایان اکتون» برای خلق «بنیاد سیگنال»، ۵۰ میلیون دلار به این پیام رسان پول اهدا کرد. اکتون یکی از مدیران سیگنال محسوب می‌شود که بعد از فروش واتساپ به فیسبوک، از این پیام رسان جدا شد.

مقایسه پیام رسان سیگنال با واتساپ و تلگرام

سیگنال و واتساپ از فناوری یکسان برای رمزگذاری سرتاسری استفاده می‌کنند، بنابراین در هردوی آن‌ها محتوای پیام‌ها و تماس‌ها شخصی باقی می‌مانند. با این حال فیسبوک داده‌های بسیار بیشتری را به شکل آمار میزان استفاده، متادیتا و موارد دیگری را جمع‌آوری می‌کند و دیگر نمی‌توان از چنین کاری جلوگیری کرد.

سیگنال اگرچه امکانات مختلفی مانند واتساپ ندارد و برای مثال نمی‌توان پس زمینه گفتگو‌ها را شخصی‌سازی کرد، اما در زمینه حفظ حریم شخصی و امنیت عملکرد بسیار بالاتری دارد.

در کنار سیگنال، پیام رسان تلگرام هم وجود دارد که شمار کاربران آن نزدیک به نیم میلیارد نفر است. با این وجود تلگرام نسبت به سیگنال با کمبود‌هایی دست و پنجه نرم می‌کند. برای مثال به صورت پیش فرض چت‌ها در این پیام رسان به صورت سرتاسری رمزگذاری نمی‌شوند و محدودیتی برای تعداد اعضای گروه ندارد.

سیگنال مدیریتی روی محتوای گروه‌ها ندارد، اما تنها ۱۰۰۰ نفر می‌توانند در یک گروه عضو شوند. علاوه بر این سیگنال بیشتر مناسب ارتباط با افرادی است که می‌شناسید نه پیوستن به گروه‌هایی که پر از افراد ناشناخته هستند.

منبع: دیجیاتو

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما