تاریخ انتشار: ۱۲:۱۰ - ۱۶ فروردين ۱۴۰۰
مدیرعامل ساماندهی مشاغل تهران در گفتگو با رویداد‌۲۴:

جلوی فروش دخانیات در دکه‌های روزنامه فروشی‌ها می‌گیریم/ اتحادیه برخورد نکند، خودمان برخورد می‌کنیم

مدیر عامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران می‌گوید اگر اتحادیه دخانیات جلوی فروش آن را در دکه‌های مطبوعاتی نگیرد، خودمان وارد عمل خواهیم شد.

علی مفاخریان

رویداد۲۴ بیش از سه دهه از استقرار کیوسک‌هایی که با هدف فروش روزنامه در معابر شهر تهران جانمایی شدند می‌گذرد. هم اکنون تعداد هزار و ۵۰۰ کیوسک روزنامه فروشی تنها در سطح شهر تهران موجود است؛ کیوسک‌هایی که به مرور زمان و احتمالا به دلیل نداشتن منفعت مالی از طریق فروش روزنامه به فروش دخانیات و انواع مواد خوراکی حتی در برخی موارد فروش لباس و سفته و ... روی آوردند. در این بین دکه‌داران برای خود صنف و مافیا تشکیل دادند، مافیایی که حالا با تغییر چهره و کارکرد آن‌ها مخالف هستند و احتمالا به همین دلیل وعده جند ساله شهرداری تهران برای ساماندهی آنها محقق نشده است.


بيشتر بخوانيد: مشکلات شورای پنجم، میراث دوره قالیباف است/ نهاد‌های نظارتی جلوی ورود افراد متخلف دوره گذشته را بگیرند


علی مفاخریان مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر سرانجام طرح تغییر چهره دکه‌های مطبوعاتی به خبرنگار رویداد‌۲۴ می‌گوید: کار مطالعات، طراحی و ویرایش اولیه تغییر چهره و تا حدودی کارکرد دکه‌های مطبوعاتی به اتمام رسیده اما این طرح همچنان به پختگی و کار بیشتری نیاز دارد تا دیدگاه ما، سازمان زیبا سازی، مرکز مطالعات و کیوسک‌داران را تامین کرده تا در نتیجه اجرای آن، سیما و منظر شهری بهبود پیدا کند.

او درباره شکل احتمالی این کیوسک‌ها توضیح می‌دهد: نحوه بهره‌برداری از نشریات قطعا تغییر کرده و الکترونیکی خواهد شد و در جداره آن‌ها فضا‌هایی برای تبلیغات پیش‌بینی می‌شود. به اضافه اینکه برخی از نیاز‌های این دکه‌ها مثل سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی در داخل آن تعبیه می‌شود. در نهایت باید شکل آشفته کیوسک‌های مطبوعاتی تغییر جدی کرده و بین آن‌ها و کیوسک‌های گل فروشی تفاوتی وجود داشته باشد.

مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران با بیان اینکه به زودی ون کافه‌ها با آیین‌نامه تدوین شده به شهر می‌آیند، درباره نحوه واگذاری کیوسک‌های مطبوعاتی می‌گوید: واگذاری‌هایی که تاکنون اتفاق افتاده قانونی نبوده و افرادی در بیرون از شهرداری اقداماتی انجام داده‌اند که مورد تایید ما نیست. ما به هیچ عنوان غرفه‌ها را واگذار نمی‌کنیم بلکه برای مدت مشخصی حق بهره‌برداری از چهاردیواری آن را به افرادی می‌دهند، این بدان معنا نیست که بهره‌برداری مالک پیاده‌رو یا دکه است. واگذاری الا به این شکل را قانونی نمی‌دانیم.

مفاخریان همچنین در پاسخ به این پرسش که سرانجام فروش دخانیات در این دکه‌ها با توجه به اینکه عمده درآمد دکه‌داران از راه فروش دخانیات است، چه خواهد بود، می‎گوید: با فروش دخانیات مخالف هستیم و به مجموعه بهداشت، ستاد قاچاق مواد مخدر و اتحادیه منتقل کردیم. دلیل فروش سیگار منافع اقتصادی آن است، اما با فروش آن در دکه‌های مطبوعاتی با توجه به کاربری آن‌ها موافق نیستیم و اگر اتحادیه برخورد نکند، وارد فاز جدی برخورد می‌شویم.

مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران با اشاره به نصب بارکد بر روی کیوسک‌ها، اضافه می‌کند: نصب بارکد جنبه نظارتی برای منطقه، ستاد و شهروندان دارد، با نصب این بارکد تخلفات احتمالی دکه‌داران رصد می‌شود و به اضافه آن اگر شهروندان شاهد تخلفی بودند می‌توانند با اسکن بارکد به ما اطلاع دهند.

او همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر آخرین وضعیت انتقال شیمیایی‌فروش‌ها و اوراقچی‌ها اضافه می‌کند: شیمیایی فروشی‌ها را که به طور کامل انتقال دادیم، اما با توجه به شرایط انتخابات در سال جاری و اوضاع معیشت مردم، فعلا انتقال اوراقچی‌ها را متوقف کردیم.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما