تاریخ انتشار: ۱۰:۳۱ - ۰۸ خرداد ۱۴۰۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
رهامی در گفتگو با رویداد‌۲۴:

نهاد اجماع‌ساز از مهرعلیزاده حمایت نخواهد کرد/ نتیجه انتخابات برای مردم از پیش تعیین شده است

یک فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به انتخابات ۱۴۰۰ می‌گوید مشروعیت قانونی برای بقای نظام کافی نیست و حرف کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان مبنی براینکه حضور مردم بر مشروعیت نظام تاثیری ندارد؛ حرفی کاملا نادرستی است.

انتخابات 1400

رویداد۲۴  «کاهش مشارکت مردم در انتخابات، مشروعیت نظام را زیرسوال نمی‌برد.» این بخشی از سخنان کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان بعد از رد صلاحیت گسترده نامزد‌ها برای انتخابات ریاست جمهوری و انتقاد جامعه و سیاسیون نسبت به این اتفاق بود.

انتخابات ۱۴۰۰ شاید اولین انتخاباتی از دهه هفتاد به این سو باشد که نتیجه آن تقریبا مشخص شده است و شورای نگهبان و برخی از نهاد‌ها نه تنها بیمی از عدم مشارکت مردم در انتخابات ندارند، بلکه مقدمات آن را هم فراهم کرده و می‌گویند این عدم مشارکت لطمه‌ای به مشروعیت نظام نمی‌زند.


بیشتر بخوانید: به اعضای ستاد جهانگیری فشار آوردند که به ستاد مهرعلیزاده بروند/ به دنبال نتیجه تضمین شده هستند نه مشارکت


حجت الاسلام محسن رهامی فعال سیاسی اصلاح طلب در گفت‌وگو با رویداد‌۲۴ می‌گوید: در این دور از رد صلاحیت‌ها بیش از اندازه تندروی شده است. به نظر می‌رسد می‌خواستند یک نتیجه قطعی از رد صلاحیت‌ها داشته باشند و هرکسی را که فکر می‌کردند رای بیاورد و رقیب بالقوه فرد مورد نظرشان باشد را حذف کردند و بعد از آن هم مقدمات این اتفاق را فراهم کردند؛ سخنگوی شورای نگهبان هم صحبت کرد و گفت مشروعیت نظام ارتباطی با میزان مشارکت مردم ندارد. نائب رئیس مجلس هم صحبت کرد و گفت زمانی که مردم مشارکت بالایی دارند، ممکن است که نتیجه مطلوب نباشد؛ بنابراین برای اینکه یک انتخابات مهندسی شده با نتیجه قطعی داشته باشند، در سطح وسیعی دست به رد صلاحیت زدند. آن‌ها حتی فردی مانند علی لاریجانی که ۱۲ سال رئیس مجلس بوده و مشاور رهبری است را،چون احتمال دادند که رای بیاورد، حذف کردند.

نتیجه انتخابات ریاست جمهوری از پیش تعیین شده است

وی ادامه داد: آقایان میان بقای نظام و تداوم جمهوری اسلامی و منافع حزبی و گروهی، منافع حزبی را ترجیح دادند. امام خمینی تاکید داشتند که بقای نظام جمهوری اسلامی به حمایت و مشارکت مردم است و حتی اگر از نظر شما مردم اشتباه هم کنند، بازهم نظر مردم بر نظر شما ترجیح دارد. مشروعیت قانونی برای بقای نظام کافی نیست و حرف کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان مبنی براینکه حضور مردم بر مشروعیت نظام تاثیری ندارد؛ حرفی کاملا نادرستی است. حکومت پهلوی مشروعیت قانونی داشت، اما مشروعیت مردمی نداشت. اساس جمهوری اسلامی هم بر مشروعیت مردمی است و متاسفانه مسئولان ما از ایده و سخنان امام خمینی فاصله گرفته‌اند و آن‌ها را رعایت نمی‌کنند. نظام جمهوری اسلامی با ۹۸ درصد آرا مردمی روی کار آمد، اکنون این درصد به ۲۰ الی ۳۰ درصد رسیده است. متاسفانه آقایان با کوچکترین مبانی دموکراسی هم آشنایی ندارند. به نظر می‌رسد که اگر یک نفر رای بدهد، مسئله نظام حل می‌شود، زیرا نتیجه انتخابات برای مردم از پیش تعیین شده است.

رهامی با بیان اینکه تحریم انتخابات با مبانی اصلاح طلبی سازگاری ندارد، تصریح کرد: اصلاح طلبان سال ۹۲ زمانی که دیدند آقای خاتمی نمی‌تواند ثبت‌نام کند به سمت آیت الله هاشمی رفسنجانی رفتند و زمانی که دیدند او را رد صلاحیت کردند، از حسن روحانی حمایت کردند. حتی آن زمانی که کاندیدای مد نظرمان را رد صلاحیت کردند بازهم تحریم نکردیم و در انتخابات مشارکت کردیم. در آن زمان حداقل فردی بود که بتوانیم به عنوان رئیس جمهور روی او حساب کنیم و او نیز توانایی داشته باشد. در این دوره، اما چنین چیزی را نمی‌بینیم. جبهه اصلاحات ایران هم اعلام کرد که در این دوره هیچ گزینه‌ای نداریم و هیچ یک از گزینه‌هایمان در لیست تایید صلاحیت شده‌ها وجود ندارد. از همین رو به صورت جریانی قرار نیست که از کسی حمایت کنیم، ولی ممکن است افراد به صورت فردی بخواهند در انتخابات شرکت کنند.

نظام انگیزه لازم برای مشارکت مردم در انتخابات ۱۴۰۰ را ایجاد کند

این فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به اینکه به نظام توصیه می‌کنم اتفاق رخ داده را جبران کند و برای حضور مردم در پای صندوق‌های رای انگیزه لازم را ایجاد کنند، خاطرنشان کرد: با امر و نهی نمی‌توان مردم را پای صندوق‌های رای آورد.

محسن رهامی با بیان اینکه افرادی که از جبهه اصولگرایی تایید صلاحیت شده‌اند صرفا برای خالی نبودن عرصه در این رقابت‌ها حضور دارند، گفت: آن‌ها برای کمک به کاندیدای اصلی در صحنه هستند. افرادی مانند مهرعلیزاده و همتی هم شاید گرایشی به اصلاح طلبی داشته باشند اما هیچگاه از افراد موثر و تاثیرگذار این جریان نبوده و نیستند؛ بنابراین به نظر می‌رسد حضورشان بیشتر برای خالی نبودن عریضه است.

وی ادامه داد: سیدحسن خمینی نیز بیانیه‌ای داشتند و گفتند که بهتر است کسانی که تایید صلاحیت شده‌اند انصراف دهند، تاکنون صحبتی با آقای مهرعلیزاده مبنی بر انصراف نشده است و به نظرم این یک تصمیم شخصی است. نهاد اجماع‌ساز و جریان اصلاح طلب نیز اعلام کرد کاندیدایی ندارد و از هیچ فردی در این انتخابات حمایت نخواهند کرد. من نیز با توجه به صحبتی که با ستاد‌های فعالم در استان‌ها داشتم، آن‌ها نیز تمایلی برای حمایت از مهرعلیزاده نداشتند و پاسخ مثبتی برای حمایت نشنیدیم و بعید هم است که چنین اتفاقی رخ دهد.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۹
2
0
تاچشت در بیاد
نظرات شما