نگرانی شورای شهر تهران درباره تشکیل شرکت گردشگری به جای سازمان/ قصد تصدیگری و درآمدزایی نداریم
رویداد۲۴ تقویت بعد گردشگری تهران سبب شد تا در سال ۹۲ ستاد گردشگری در شهرداری تهران ایجاد شود. در شورای چهارم پیشنهاد تبدیل ستاد به سازمان گردشگری مطرح، اما پیگیری نشد و مسکوت ماند. در دی ماه سال ۹۷ و دوره جدید مدیریت شهری بار دیگر شهرداری تهران ملزم به ایجاد سازمان گردشگری تا پایان سال ۹۸ شد، اما این موضوع از سوی شهرداری تهران با وجود تذکرهای زیاد پیگیری نشد تا اینکه چندی پیش، محمدرضا جوادی یگانه، معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران خبر از ایجاد این سازمان داد.
اقدامی دیرهنگام که احتمالا به دلیل آنکه فقط سه ماه از دوره فعلی مدیریت شهری مانده، کارایی و اثرگذاری لازم را نداشته باشد و تقویت آن در دوره بعد مورد پیگیری قرار نگیرد. اما حجت نظری، سخنگوی کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران معتقد است، تشکیل این سازمان در روزهای پایانی عمر مدیریت شهری نیز، لازم و ضروری است. او همچنین به ضرورت دیده شدن ظرفیتهای گردشگری تهران اشاره کرده و تشکیل این سازمان را تلاشی برای همراستاسازی نهادی فعال در این حوزه میداند.
نظری درباره ضرورت و لزوم تشکیل سازمان گردشگری شهرداری تهران به جامعه ۲۴ میگوید: حتی اگر یک روز هم به پایان دوره پنجم مانده بود، باید سازمان گردشگری ایجاد میشد و معتقدم کار خوب محدود به زمان نیست.
او یکی از اقدامات ماندگار برای شهر تهران را ایجاد سازمان گردشگری خواند و اظهار میکند: امیدوارم این امر برای دیگر شهرها هم الگو شود تا بتوانند اقتصاد خود را از درآمدهای ناپایدار فروش تراکم به افزایش درآمد از طریق گردشگری برسانند. این امر میتواند ظرفیتهای پیدا و پنهان شهرها را بیش از گذشته در معرض دید قرار دهد.
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه نمیتوان به سبب نزدیک بودن به پایان دوره، کار را رها کرد، تاکید میکند: اگر فکر کنیم چند روز به پایان عمر شورا مانده است، باید از شش ماه مانده به پایان دوره شورا را تعطیل کنیم و جلساتی هم تشکیل ندهیم، چراکه ممکن است در هرجلسه برنامه، طرح و مسائل کلیدی و مبنایی مطرح شود که ممکن است دوره بعد با آن موافق نباشد.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران اظهار میکند: قطعا باید از تکتک روزهای باقیمانده از عمر شورا در هر دوره استفاده شود و باید روند فعالیت نمایندگان همچون روزهای ابتدایی پیش رود.
نظری یکی از رویکردهای دوره پنجم مدیریت شهری در حوزه فرهنگی و اجتماعی را توسعه شهر تهران خوانده و میگوید: تاکنون با برخی از مصوبات مسیر آن را هموار کردیم.
او درباره ایجاد سازمان گردشگری و موازیکاری آن با نهادهای دولتی اظهار میکند: اگر با این تفکر پیش رویم که سازمان گردشگری با دولت موازی کاری دارد باید ستاد گردشگری شهرداری و مدیریت بافت تاریخی شهر تهران را تعطیل کرد.
نظری اضافه میکند: اتفاقی که با ایجاد سازمان گردشگری در شهر تهران رقم میخورد، تجمیع تمام بخشهای شهرداری در حوزه گردشگری و میراث فرهنگی است و علت آن که اصرار میکنیم در قالب سازمان ساماندهی شود، این است که به سیاستگذاری نیاز داریم.
عضو شورای شهر تهران توضیح میدهد: در سیستم شهرداری تهران اینگونه جا افتاده است که وقتی قصد درآمدزایی دارید، باید با ساختار شرکت کار کنید و ما نگران آن هستیم که اگر شرکت مادرتخصصی گردشگری را در تهران ایجاد کنند، این انتظار توسط شهرداری پیش آید که شرکت مذکور سالانه درآمدزایی مشخصی برای شهرداری باشد، اما ما قصد تصدیگری نداریم و برآنیم سازمان گردشگری سیاستگذاری و فضاهای گردشگری پایتخت را مدیریت کند تا بخش خصوصی بتواند درآمدزایی کند و کل شهروندان و مشخصا مدیریت شهری نیز بهرهمند شوند.
منبع: جامعه24