چگونه میتوان سند رسمی را باطل کرد؟
رویداد۲۴ دعاوی حقوقی را که موضوع آن ها بیاثر کردن و یا از اعتبار انداختن یک یا چند سند رسمی میباشد را دعوای ابطال سند رسمی مینامند.
باطل کردن سند رسمی چیست؟
باطل کردن سند رسمی به دعوایی گفته میشود که در آن شخصی برای بیاثر بودن یک یا چند سند رسمی اقدام میکند.
عموماً این نوع دعوی زمانی مطرح میشود که فروش ملک به چند نفر صورت گرفته باشد و یا سند مطابق مقررات مربوط به آن صادر نشده باشد.
همچنین از لحاظ قانونی مالک اصلی یک ملک کسی است که ملک مذکور در دفتر املاک به نام او به ثبت رسیده و مستقیماً به نام او زده شده و یا به او ارث رسیده باشد.
بیشتر بخوانید: مشاوره حقوقی آنلاین/ اختیارات قانونی در معاملات را بشناسید
در چه شرایطی میتوان درخواست ابطال سند رسمی کرد؟
-
اسناد صوری و غیر واقعی
گاهی به دلایل مختلف طرفین بدون اینکه هدف واقعی مبنی بر نقل و انتقال داشته باشند بصورت غیر واقعی قراردادهایی را تنظیم مینمایند.
در اصطلاح حقوقی به چنین قراردادهایی که واقعی نیستند و به صورت غیر واقعی تنظیم میگردند قراردادهای صوری گفته میشود.
در چنین شرایطی میتوان تقاضای ابطال سند رسمی مزبور را به خاطر صوری بودن و نداشتن پشتوانه حقوقی واقعی از مراجع قضایی نمود.
پس از شرایط باطل کردن سند رسمی میتوان به صوری بودن قرارداد نیز اشاره کرد.
اسناد مجعول
در صورتی که شخصی با اهداف غیر قانونی سندی را به نام خود یا اشخاص دیگر جعل نموده و توانسته است از این طریق خود را مالک جلوه دهد و آن را به فروش برساند، مجرم شناخته شده و دراین حال شخصی که واقعا مالک بوده و یا شخص خریدار که در دام کلاهبرداران گرفتار شده است میتواند علاوه بر شکایت کیفری، دادخواست حقوقی مربوط به موضوع ابطال سند رسمی مجعول را نیز تنظیم نماید.
اسنادی که از طریق کلاهبرداری و دیگر جرایم صادر شده است
در این موارد معمولا اشخاص بلافاصله اقدام به طرح شکایت کیفری نموده و حتی شعب جزایی در دادنامه خود حکم بر ابطال اسناد فوق را نیز صادر مینمایند.
یکی از مشکلات این روزهای مردم روند طولانی مراجعه به مراکز حقوقی برای دریافت مشاوره است؛ برای رفع این مشکل میتوان از مشاوره حقوقی آنلاین استفاده کرد.