تاریخ انتشار: ۱۱:۳۷ - ۰۱ مرداد ۱۴۰۰

اتفاقاتی که وقتی قهوه می‌خورید در مغز رخ می‌دهد

مصرف قهوه برای بسیاری از افراد یکی از ضروری ترین کارهای هنگام صبح است و بدون آن روز خود را آغاز نمی کنند.

فواید نوشیدن قهوه

رویداد۲۴ مصرف قهوه برای بسیاری از افراد یکی از ضروری ترین کارهای هنگام صبح است و بدون آن روز خود را آغاز نمی کنند. در واقع آن ها قهوه می خورند تا برای ادامه روز انرژی بالایی داشته باشند اما جالب است بدانید که قهوه اثرات خاص دیگری هم روی مغز دارد که در این قسمت از بهداشت و سلامت با آن ها آشنا خواهید شد.
 
1. بهبود روحیه
اگر به دنبال بهبود روحیه و همزمان افزایش انرژی هستید، احتمالا نوشیدن یک فنجان قهوه، آسان ترین راه حل رسیدن به این مهم است. قهوه به دلیل محتوای کافئین اثرات مثبتی روی روحیه دارد.

کافئین در دوز پایین یعنی کم تر از 200 میلی گرم می تواند به بهبود روحیه کمک کند. تحقیقات نشان می دهد خانم هایی که بیشتر کافئین مصرف می کنند، نسبت به بقیه کمتر افسردگی می گیرند.
 

2. بهبود عملکرد ذهنی
بهبود عملکرد ذهنی در حین کار را می توان با مصرف قهوه شاهد بود. مطالعه ای در این باره روی یک گروه از افراد که قهوه مصرف می کردند انجام شد. گروه اول 65 میلی گرم و گروه دوم 200 میلی گرم کافئین در طول روز استفاده می کردند.

محققان در این مطالعه به این نتیجه رسیدند که میزان هوشیاری و اضطراب در هر دو گروه یکسان است اما عملکرد گروه دوم در انجام کار های ساده تر و یا انجام چند کار به شکل هم زمان بیشتر بوده است.


بیشتربخوانید: در این زمان‌ها هرگز قهوه ننوشید


3. کاهش خطر ابتلا به جنون
اگر سابقه خانوادگی ابتلا به الزایمر دارید یا می خواهید با بالا رفتن سن تان از لحاظ ذهنی سالم باشید، قهوه می تواند به شما کمک کند تا سلامت خود را در طولانی مدت تضمین کنید. قهوه باعث افزایش تمرکز و پایداری ذهنی شده و از افت عملکرد ذهن جلوگیری می کند.

قهوه همچنین خطر ابتلا به جنون، آلزایمر و پارکینسون را می کاهد. مطالعات نشان می دهد که مصرف سه الی پنج فنجان قهوه در طول روز تا 65 درصد خطر ابتلا به آلزایمر و جنون را کاهش می دهد.

4. مناسب برای حافظه
اگر مدام چیز ها را فراموش می کنید، احتمالا مصرف کمی کافئین بتواند همه چیز را تغییر دهد. قهوه آنتی اکسیدان بالایی دارد و برای عملکرد مغز مناسب است. این آنتی اکسیدان ها به نگهداری و تقویت سلول های مغزی کمک می کند و می تواند حافظه و عملکرد ذهن را بهبود ببخشد، البته اگر در طولانی مدت مصرف شود.

طبق تحقیقات سال 2014، به عده ای از جوانان پلاسبو و عده ای دیگر 200 میلی گرم کافئین دادند، آن هایی که کافئین خورده بودند، حافظه بهتری داشتند و در بلند مدت عملکرد ذهنی بهتری نسبت به گروه پلاسبو داشتند. 

5. احساس خواب آلودگی در بعضی مواقع
کافئین موجود در قهوه عاملی برای افزایش انرژی در کوتاه مدت است اما ممکن است بعضی از افراد را نیز خسته کند اما چگونه؟ مصرف قهوه نه تنها روی مغز اثرگزار است، بلکه قطع مصرف آن باعث می شود که در تعداد هورمون هایی مثل آدرنالین و دوپامین آشفتگی و ناتعادلی ایجاد گردد.

این هورمون ها عامل سرحال نگه داشتن شما هستند که دچار اختلال می شوند. همچنین سطح آدنوزین افزایش می یابد و باعث احساس خستگی، سر درد خواهد شد.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما