تاریخ انتشار: ۰۹:۰۱ - ۰۸ مرداد ۱۴۰۰

اعلام آمادگی آمریکا برای از سرگیری مذاکرات وین/ بلینکن: توپ در زمین ایران است

آنتونی بلینکن با تاکید بر آمادگی کامل واشنگتن برای ادامه مذاکرات با ایران تصریح کرد که گفتگوهای هسته‌ای با این کشور نمی‌تواند به طور نامحدود ادامه داشته باشد.

مذاکرات احیای برجام در وین

رویداد۲۴ آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده که به کویت سفر کرده، در جریان کنفرانس خبری مشترک با وزیر خارجه این کشور با اشاره به تمایل کشورش برای بازگشت به برجام گفت: «ما به دیپلماسی متعهد هستیم ولی این روند دائمی نخواهد بود.»

وزیر خارجه آمریکا همچنین با یادآوری دوباره این که «ما برای بازگشت به وین و ادامه مذاکرات کاملا آماده هستیم»، افزود: «ما منتظریم ببینیم که ایران آمادگی انجام چه کاری را دارد.» آقای بلینکن ادامه داد: «اکنون زمان تصمیم‌گیری ایران است و توپ در زمین ایران است.»

ششمین دور از مذاکرات غیر مستقیم ایران و ایالات متحده حدود چهل روز است که به پایان رسیده ولی هنوز تاریخی برای از سرگیری دور تازه آن اعلام نشده است؛ مذاکراتی که با میانجیگری اتحادیه اروپا و با هدف احیای برجام و بازگشت دو کشور ایران و آمریکا به تعهدات مندرج در توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ از چهار ما پیش و در شهر وینِ اتریش آغاز شده است.

یکی از سخنگویان اتحادیه اروپا پیشتر به یورونیوز گفته بود که ایران از سرگیری این مذاکرات را تا آغاز به کار دولت ابراهیم رئیسی به تعویق انداخته است. با این حال، علی خامنه‌ای، رهبر ایران، روز چهارشنبه و در آخرین دیدار رسمی خود با اعضای دولت حسن روحانی، گفت: «آمریکایی‌ها در این مذاکرات، بر سر موضع عنادآمیز خود محکم ایستادند و یک قدم هم جلو نیامدند.»

رهبر ایران با تاکید بر این که آمریکا تحریم‌ها علیه ایران را لغو نمی‌کند، تلاش هیات مذاکره کننده ایالات متحده برای افزودن جملاتی به متن توافق هسته‌ای با ایران را فراهم کردن «بهانه‌ای برای دخالت‌های بعدی خود درباره اصل برجام و مسائل موشکی و منطقه‌ای» ارزیابی کرد که به تعبیر او راه را برای نقض دوباره برجام به بهانه تخطی ایران هموار خواهد کرد.


بیشتر بخوانید: رویکرد کلی نظام احیای برجام است/ بایدن نسبت به دولت رئیسی تردید دارد


آقای خامنه‌ای یادآوری به تعبیر او «نقض کاملاً هم بی‌هزینه» برجام از سوی آمریکا، میراث اصلی دولت آقای روحانی را برای آیندگان «بی‌اعتمادی به غرب» عنوان کرد.

در همین حال، کاظم غریب‌آبادی، نماینده ایران در سازمان‌های بین‌المللی در وین نیز روز چهارشنبه در گفتگویی با وب‌سایت رسمی دفتر رهبر ایران توضیح داده که «آمریکایی‌ها کل تفاهم را به پذیرش بندی در خصوص انجام گفت‌وگوهای آتی در مورد مسائل منطقه‌ای گره زدند.» به گفته او آمریکایی‌ها در جریان مذاکرات هسته‌ای اخیر بسیاری از خواسته‌های ایران از جمله برداشتن تحریم‌های ۵۰۰ فرد حقیقی و حقوقی(که توسط دولت ترامپ به بهانه‌ی غیرهسته‌ای تحت تحریم قرار گرفتند) و همچنین لغو قانون تحریمی کاتسا را نپذیرفته‌اند و خروج نام سپاه پاسداران از فهرست گروه‌های تروریستی را نیز به طور مستقمی به پذیرش این بند «انجام گفت‌وگوهای آتی در مورد مسائل منطقه‌ای» منوط کرده‌اند.

در مقابل، رسانه‌های آمریکایی نیز طی روزهای گذشته از تلاش دولت بایدن برای وضع تحریم‌های تازه علیه شرکت‌های چینی خریدار نفت از ایران خبر داده‌ بودند؛ اقدامی که هدف از آن دشوارتر کردن راه فروش نفت ایران و کسب درآمدهای ارزی این کشور عنوان شده بود. اما روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» روز پنجشنبه از بررسی کارزار تحریم موشکی و پهپادی ایران توسط دولت بایدن گزارش داد.

هر چند اظهارات اخیر مقام‌های ایرانی و اخبار و گزارش‌های رسانه‌های آمریکایی ظاهرا از افزایش تنش‌ها میان دو کشور و به بن‌بست رسیدن مذاکرات هسته‌ای دو طرف حاکیت دارد اما ابراز امیدواری روز پنجشنبه وزیر خارجه آمریکا برای از سرگیری گفتگوهای غیرمستقیم دو کشور می‌تواند نشان دهنده زورآزمایی نهایی آنها برای کسب بیشترین امتیازهای ممکن تا پیش از حصول هرگونه توافق نهایی باشد.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: مذاکرات وین ، برجام
نظرات شما