تاریخ انتشار: ۰۹:۲۴ - ۲۸ مهر ۱۳۹۵
گزارش رویداد۲۴ از ادامه تغییرات در کابینه توسط حسن روحانی

خانه تکانی دولت به تیم اطلاع رسانی می‎رسد

حسن روحانی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری و در حالی که کمتر کسی گمان می‌کرد به فکر خانه تکانی در دولت افتاده است. خانه تکانی که با تغییر وزیر ورزش آغاز شده است و بر اساس شنیده‌ها با کنار گذاشتن تیم اطلاع رسانی کنونی دولت ادامه پیدا خواهد کرد.
رویداد۲۴-حسن روحانی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری و در حالی که کمتر کسی گمان می‌کرد به فکر خانه تکانی در دولت افتاده است. خانه تکانی که با تغییر وزیر ورزش آغاز شده است و بر اساس شنیده‌ها با کنار گذاشتن تیم اطلاع رسانی کنونی دولت ادامه پیدا خواهد کرد. 

بدون شک تغییرات اخیر دولت در راستای اهداف انتخاباتی روحانی وبرای تزریق خونی جدید به پایگاه اجتماعی حسن روحانی صورت گرفته است. 

براساس اخبار منتشر شده در روزهای گذشته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر ورزش، وزیر صنعت، معدن و تجارت و همچنین وزیر آموزش و پرورش استعفا کرده و گزینه‌های جایگزین آن‌‌ها نیز مشخص شده است. 

اما آنچه مشخص اصلیترین و جدی‌ترین استعفا، مربوط به محمود گودرزی، وزیر ورزش و جوانان است. عصر دیروز یک منبع آکاه در وزارت وزرش و جوانان با تایید خبر استعفای محمود گودرزی، وزیر ورزش و جوانان در گفت‌و‌گو با رویداد۲۴ گفت: آقای گودرزی بعد از ظهر امروز بدون آنکه معاونان و مسولان وزارت ورزش و جوانان را در جریان بگذارد به دفتر رییس جمهوری رفتند و ساعتی پیش مطلع شدیم که ایشان با حضور در دفتر ریاست محترم جمهور استعفای خود را تقدیم کرده‌اند. 

به گفته این منبع آگاه رییس جمهوری در این دیدار ضمن تشکر از زحمات دکتر گودرزی طی نزدیک به سه سال حضور در راس وزارت ورزش و جوانان آروزی توفیق برای ایشان در سایر سنگرهای خدمت کردند. 

گودرزی پس از تقدیم استعفا در جلسه‌ای با حضور معاونان وزارتخانه، این موضوع را رسما اعلام کرده است. درباره گزینه جایگزین گودرزی، منابع آگاه نام‌هایی چون سید رضا صالحی امیری، نصرالله سجادی، سید مناف هاشمی، محمود دادکان را مطرح کرده‌اند. 

این تغییرات و تحولات در کابینه حسن روحانی در حالی شروع شده است که اوایل سال گذشته در حالیکه کشور در تب و تاب مذاکرات حساس و نفسگیر هسته‌ای برای انعقاد برجام بود، رئیس جمهور در شیراز احتمال تغییر در ترکیب کابینه را رد نکرد؛ وی در آن سفر گفت: «کابینه، وزیران فعال زیادی داردکه درحال تلاش هستندامادرعین حال اگرکابینه زمانی نیازبه ترمیم داشته باشدانجام می‌دهیم، که البته اکنون تصمیمی دراین باره نداریم». 

یکی از دلایل و بهانه‌های مخالفان دولت در مجلس نهم برای سرازیر کردن حجم انبوه و بی‌سابقه‌ای از سوالات نیز همین میانگین سنی بالای اعضای کابینه بود؛ مخالفان در جلسات طرح سوال پس از آنکه سوالشان با جواب‌های وزراء از استدلال و احتجاج تهی می‌شد، عدم فعال بودن وزراتخانه مزبور را بواسطه سن بالای وزیر، مستمسکی برای تخریب و تخطئه دولت قرار می‌دادند. 

اما فارغ از مباحث مرتبط با میانگین سنی اعضای کابینه که بیشتر می‌توان آن را در حد بهانه تراشی‌ها و سنگ اندازی‌های مخالفان دولت ارزیابی کرد؛ مسئله مهم‌تر در بحث ترمیم کابینه، انطباق اقوال و اعمال وزراء و معاونان با معیار‌ها، شاخص‌ها و اهداف دولت تدبیر و امید است. 

نمونه‌اش وزرات ورزش و جوانان که در طول سه سال گذشته با انتقادات زیادی روبه رو بوده است. این در حالی است که بسیاری از کار‌شناسان ورزشی معتقدند انتخاب محمود گودرزی از ابتدا توسط حسن روحانی اشتباه بوده و روحانی باید یک فرد ورزشی‌تر و با سابقه‌تر را به عنوان وزیر ورزش معرفی می‌کرد که مورد اقبال اهالی ورزش نیز قرار بگیرد. 

از سوی دیگر بسیاری از کار‌شناسان سیاسی و رسانه‌ای پاشنه آشیل دولت حسن روحانی را تیم رسانه‌ای دولت می‌دانند. نکته‌ای که حسن روحانی نیز خیلی زود متوجه آن شد اما برای به هم نخوردن هارمونی کابینه و برهم نخوردن آرامش دولت از تغییر در آن صرف نظر کرد. 

حسن روحانی به طور قطعی تیم رسانه‌ای خود را تغییر خواهد داد. از گوشه و کنار شنیده می‌شود وی قصد دارد از بین روزنامه نگاران مطرح کشور و مدیران جراید اعضای تیم رسانه‌ای دولت خود را انتخاب کند تا علاه بر استفاده از نیروی متخصص، در بین اهالی رسانه نیز از مقبولیت بیشتری برخوردار باشد. 

بدون شک تیم رسانه‌ای دولت می‌توانست در بزنگاه برجام بار دولت را در زمینه اقناع افکار عمومی به دوش بکشد که از این کار مهم ناتوان بود. 

پس از برجام مخالفان دولت برعلیه برجام اقدامات وسیعی انجام دادند و کار را به جایی رساندند که برجام را نوعی خیانت به کشور تلقی کردند. از سوی دیگر با زیرکی تمام مسئولیت برجام را به گردن آقای روحانی انداختند تا پیامدهای منفی احتمالی برجام به پای آقای روحانی نوشته شود. 

 این در حالی است که برجام یک تصمیم دولتی نبود و بلکه یک تصمیم حاکمیتی بود که با نظر بزرگان نظام اتخاذ شده بود. با این وجود تیم رسانه‌ای دولت برای تببین و تشریح دستآوردهای برجام که یک مسأله کاملأ پیچیده بود هیچ گونه ساز و کار مدون و حساب شده‌ای تدوین نکرد. 

قبل از امضای برجام همه می‌دانستند که تحریم‌های ایران وضعیت پیچیده‌ای دارد و در نتیجه برداشته شدن تحریم‌ها نیز به سادگی رخ نخواهد داد و شکل پیچیده‌ای خواهد داشت. به همین دلیل تیم رسانه‌ای دولت باید برای افکار عمومی این مسأله را تبیین می‌کرد که برجام به عنوان یک مسأله پیچیده نمی‌تواند دارای تأثیرگذاری کوتاه مدت در زندگی مردم باشد و بلکه نیازمند گذشت زمان برای تحقق مفاد مورد توافق است. 

این در حالی است که پس از برجام افکار عمومی گمان می‌کرد با برداشته شدن تحریم‌ها به یک باره وضعیت اقتصادی و معیشت مردم بهبود پیدا می‌کند. 

در این بزنگاه حساس و حیاتی تیم رسانه‌ای دولت باید به این مسأله ورود می‌کرد و هدایت افکار عمومی را به دست می‌گرفت. این در حالی است که در این شرایط تیم رسانه‌ای دولت عملکرد ضعیفی از خود نشان داد و با تعلل اجازه داد مخالفان دولت تفسیر‌های نادرستی از برجام به مردم ارائه بدهند. 

جدا از موضوع برجام و ضعف تیم اطلاع رسانی برای پاسخ به ابهام آفرینی‌ها و موج سازی‌های تندرو‌ها و دلواپسان در این رابطه، این تیم در سایر حوزه‌ها در دفاع از عملکرد دولت نیز ناتوان بوده است؛ به طوری که سه سال تمام دستاوردهای دولتی که کشور را در لبه پرتگاه تحویل گرفت و اکنون آن را به مسیر رشد و شکوفایی قبل از دوران دولت‌های نهم و دهم هدایت کرده است اکنون نزد عوام «هیچ» است. 

 «هیچ» را تندرو‌ها آنچنان در رابطه با عملکرد دولت در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی جا انداخته‌اند که گویی دولت در سه سال گذشته دست روی دست گذاشته است و دستاوردی جز توافق هسته‌ای نداشته است. 

این در حالی است که دستاوردهای دولت یازدهم به هیچ وجه محدود و محصور به توافق هسته‌ای نبوده و نیست. کنترل تورم و رشد تولید ناخالص داخلی نه به ادعای آمارهای دولت که به لطف دولت مهروز در ۸ ساله قبل از دولت روحانی اعتبار چنین آمارهایی در کشور از دست رفت؛ بلکه بر اساس تازه‌ترین بیانیه صندوق بین المللی پول به ترتیب ۹. ۲ درصد و رقم خیره کننده ۴. ۵ درصد برای سال میلادی آینده خواهد بود. 

این تنها بخشی از دستاوردهای دولت روحانی است که برای بسیاری از مردم ایران به مدد ضعف، ناکارآمدی و شاید «تعمد» تیم اطلاع رسانی دولت مغفول مانده است. 

زمانی که این تیم در مقابل هجمه‌ها و حمله‌های ناجوانمردانه تندرو‌ها به دولت که در جلوه دادن سفید به سیاه تبحر خاصی دارند - نمونه‌اش ادعای برگزاری کنسرت در قم بود در حالی که اساسا کنسرتی برگزار نشده بود و آن تصاویر تنها مربوط به بخشی از همایشی به مناسب دفاع مقدس بود- سکوت می‌کنند این گمانه به ذهن متبادر می‌شود که شاید به واقع تعمدی از جانب این مجموعه در ایجاد چالش برای دولت وجود دارد. 

یادمان نرفته است که در ماه‌ها و سال ابتدای دولت یازدهم در غیاب تیم اطلاع رسانی دولت و در گوشه‌ای نشتن و حمله‌ها به دولت را نظاره کردن این حسن روحانی بود که به تنهایی وارد کارزار فضاسازی مخالفان دولت می‌شد تا پاسخ اتهامات و ادعا‌ها را بدهد که همین امر سبب می‌شد او ناخواسته از کوره در برود عصبانیت او به دستاویز تازه‌ای برای مخالفان دولت تبدیل شود. 

بر پایه همین عملکرد تیم اطلاع رسانی دولت بود که آیت الله هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه «مزاحمت‌ها برای دولت یازدهم در مقایسه با دولت‌های پس از انقلاب بی‌سابقه است» چندی پیش در سفر مشهد بر این موضوع تاکید کرده بود که «تیم اطلاع رسانی دولت ضعیف است.» 

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، با بیان برخی از کارهایی که دولت در ابعاد داخلی و خارجی به دست آورده، به موضوع کم شدن تورم از ۴۰ درصد دولت سابق بهزیر ۱۰ درصد اشاره کرد و گفته بود: «متأسفانه به خاطر عدم همکاری صداوسیما، دولت نتوانست برای مردم توضیح دهد، ضمن اینکه تیم اطلاع رسانی دولت هم ضعیف است و در حد اقدامات و دستاوردهای دولت نیست.» 

بر این اساس به نظر می‌رسد که دیگر بر هیچ کس پوشیده نیست که تیم اطلاع رسانی دولت ضعیف است و باید این تیم به ویژه در ماه‌های پایانی عمر دولت و در آستانه انتخابات سال ۹۶ به منظور کم کردن فشار‌ها بر دولت تغییر کند. 

این‌‌ همان واقعیتی است که حسن روحانی دیر اما به موقع به آن پی برده است و قرار است در ادامه ترمیم کابینه، بازنگری در مدیریت و رویکرد تیم رسانه‌ای دولت که برای او و کابینه‌اش در ماه‌های پیش رو از نان شب واجب‌تر را در دستور کار قرار دهد. 

شنیده‌ها حکایت از آن دارد که درباره این تغییرات هم به زودی اطلاع رسانی می‌شود.
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
گوناگون
همه چیز درباره شرکت سامسونگ| شرکتی که آینه تمام نمای تاریخ تجارت کره جنوبی است

همه چیز درباره شرکت سامسونگ| شرکتی که آینه تمام نمای تاریخ تجارت کره جنوبی است

چگونه از خواب آلودگی پشت فرمان جلوگیری کنیم؟

چگونه از خواب آلودگی پشت فرمان جلوگیری کنیم؟

نقد و بررسی فیلم توقف ناپذیر| یک درام ورزشی جذاب که مورد توجه منتقدان قرار گرفت

نقد و بررسی فیلم توقف ناپذیر| یک درام ورزشی جذاب که مورد توجه منتقدان قرار گرفت

معرفی بهترین سرم های تقویت مژه ایرانی و خارجی  

معرفی بهترین سرم های تقویت مژه ایرانی و خارجی  

روش‌های کاربردی رفع یخ زدگی شیشه جلوی ماشین

روش‌های کاربردی رفع یخ زدگی شیشه جلوی ماشین

سامانه دفاع نزدیک دریایی فالانکس

سامانه دفاع نزدیک دریایی فالانکس

نقد و بررسی فیلم اتاق همسایه | مراقبه‌ای صمیمانه درباره دوستی، اندوه، غم و مرگ که برنده جایزه شیر طلایی شد

نقد و بررسی فیلم اتاق همسایه | مراقبه‌ای صمیمانه درباره دوستی، اندوه، غم و مرگ که برنده جایزه شیر طلایی شد

همه‌چیز درباره شرکت تسلا | تسلا چگونه تبدیل به غول فناوری جهان شد؟

همه‌چیز درباره شرکت تسلا | تسلا چگونه تبدیل به غول فناوری جهان شد؟

ساناز سعیدی کیست؟| همه چیز درباره سریال «از سرنوشت» یکی از پر بیننده‌ترین سریال‌های تلویزیون

ساناز سعیدی کیست؟| همه چیز درباره سریال «از سرنوشت» یکی از پر بیننده‌ترین سریال‌های تلویزیون

مشخصات هواپیمای آتش نشان CL-۴۱۵

مشخصات هواپیمای آتش نشان CL-۴۱۵

امارات بزرگترین پروژه انرژی‌های تجدیدپذیر ۲۴ ساعته جهان را راه اندازی کرد | تثبیت رهبری جهانی با پروژه ۶ میلیارد دلاری

امارات بزرگترین پروژه انرژی‌های تجدیدپذیر ۲۴ ساعته جهان را راه اندازی کرد | تثبیت رهبری جهانی با پروژه ۶ میلیارد دلاری

نقد و بررسی انیمیشن والاس و گرمیت: انتقام پرندگان| یکی از موفق‌ترین فیلم‌های امسال که باید ببینید

نقد و بررسی انیمیشن والاس و گرمیت: انتقام پرندگان| یکی از موفق‌ترین فیلم‌های امسال که باید ببینید

نظرات شما