تاریخ انتشار: ۱۵:۰۰ - ۱۱ دی ۱۴۰۰

پیش بینی بازار رمزارزها در سال ۲۰۲۲

برخلاف پیش‌بینی‌های بیشتر تحلیل‌گران بازار ارز دیجیتال، بیت کوین کار خود را در سال ۲۰۲۱ با قیمتی کمتر از ۵۰,۰۰۰ دلار به پایان رساند؛ اما روند بازار در سال میلادی جدید چگونه خواهد بود و حمایت‌ها و مقاومت‌های کلیدی قیمت در سال ۲۰۲۲ کدام‌اند؟

قیمت روز ارزهای دیجیتال

رویداد۲۴ بیت کوین سال ۲۰۲۱ را با فاصله‌ای قابل‌توجه از هدف ۱۰۰,۰۰۰ دلاری که تحلیل‌گران پیش‌بینی کرده بودند، به پایان رساند. جسی پاول (Jesse Powell)، مدیرعامل صرافی کراکن که خود مدتی قبل پیش‌بینی کرده بود قیمت بیت کوین در پایان سال ۲۰۲۱ به ۱۰۰,۰۰۰ دلار می‌رسد، همچنان نسبت به عملکرد بیت کوین در بلندمدت دیدگاهی صعودی دارد، اما احتمال سقوط قیمت‌ها در کوتاه‌مدت را هم رد نمی‌کند.

یک نکته منفی که می‌تواند بر افزایش فشار فروش بیت کوین در کوتاه‌مدت تأثیر بگذارد، تغییر سیاست‌های پولی بانک مرکزی آمریکاست. فدرال رزرو در ۱۵ دسامبر (۲۴ آذر) اعلام کرده بود که در ادامه با سرعت بیشتری به سمت متوقف‌کردن برنامه خرید اوراق قرضه حرکت خواهد کرد. علاوه بر این، این نهاد دولتی قصد دارد در سال ۲۰۲۲ نرخ بهره بانکی را در سه مرحله افزایش دهد.

    سَم استوال (Sam Stovall)، کارشناس سرمایه در شرکت تحقیقاتی «CFRA Research»، گفته است آن‌طور که سابقه بازار نشان می‌دهد، در این دوره زمانی ۱۲ ماهه که فدرال رزرو قصد دارد در سه مرحله یا بیشتر، نرخ بهره بانکی را افزایش دهد، عملکرد شاخص «S&P ۵۰۰» هم احتمالاً به سمت بازدهی منفی متمایل خواهد شد.

    از آنجایی که قیمت بیت کوین و شاخص S&P ۵۰۰ در سالی که گذشته همبستگی قابل‌توجهی داشته‌اند، اگر قرار باشد تاریخ تکرار شود ممکن است بیت کوین هم مانند بازار سهام آمریکا تحت فشار قرار گیرد. ممکن است افزایش احساس ترس باعث خروج عده‌ای از فعالان بازار شود، به همین خاطر پیش‌بینی این موضوع که آیا سرمایه‌گذاران در سال جدید هم به خرید بیت کوین برای مقابله با تورم رو به‌ رشد حاکم بر اقتصاد جهان ادامه می‌دهند یا خیر، کار ساده‌ای نیست و نمی‌توان با قطعیت در این رابطه اظهارنظر کرد.

    در این مطلب که به‌طور ویژه برای آغاز سال ۲۰۲۲ میلادی تدارک دیده شده است، قصد داریم شرایط قیمتی بیت کوین را در بلندمدت بررسی کرده و حمایت‌ و مقاومت‌های کلیدی قیمت را برای سال جدید مشخص کنیم.

    تحلیل بلندمدت قیمت بیت کوین

    هم‌زمان با جهش قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۷، شاخص قدرت نسبی (RSI) به سطح ۹۶ رسیده بود که نشان‌دهنده خوش‌بینی بیش از حد معامله‌گران در آن دوره زمانی است. جهش‌های بسیار سریع قیمت معمولاً پایدار نیستند و در بیشتر مواقع با یک اصلاح عمیق یا دوره طولانی تثبیت قیمت مواجه می‌شوند. این دقیقاً همان چیزی است که پس از پایان روند صعودی سال ۲۰۱۷ اتفاق افتاد.

    قیمت بیت کوین پیش از عبور از سطح ۲۰,۰۰۰ دلار در دسامبر ۲۰۲۰ (آذر ۹۹)، همواره در موقعیتی پایین‌تر از اوج‌های سال ۲۰۱۷ قرار گرفته بود؛ این یعنی بازار برای سه سال درگیر مقدمه‌چینی برای آغاز روند صعودی اخیر بوده است.

    جهش قیمت در سال ۲۰۲۱ شاخص قدرت نسبی را در ماه مارس (فروردین) و پیش از افزایش فشار فروش در بازار، به بالای سطح ۹۱ رساند؛ اما برخلاف سال ۲۰۱۷، این بار خریداران از حمایت میانگین متحرک نمایی (EMA) ۲۰ ماهه دفاع کردند.

    این موضوع نشان می‌دهد که احساسات معامله‌گران پس از سقوط ماه مه (اردیبهشت) همچنان مثبت باقی مانده بود و عده‌ای از فعالان بازار هم پس از سقوط قیمت‌ها مشغول خرید در کف‌های قیمتی شده بودند. چند ماه بعد هم یک جهش دیگر بیت کوین را به اوج تاریخی ۶۹,۰۰۰ دلاری رساند، اما خریداران باز هم در حفظ موقعیت خود ناکام ماندند. این یعنی عده‌ای از معامله‌گران در جریان جهش قیمت‌ها اقدام به فروش می‌کنند.


    بیشتر بخوانید: پیش‌بینی سقوط وحشتناک قیمت بیت کوین


    در چند ماه اخیر هم اصلاح قیمت‌ها بار دیگر بیت کوین را به نزدیکی میانگین متحرک نمایی ۲۰ ماهه رساند و آن‌طور که از موقعیت شاخص قدرت نسبی پیداست، این احتمال وجود دارد که در ادامه از قدرت روند صعودی کاسته شود.

    اگر در ادامه فروشندگان بتوانند قیمت را تا زیر میانگین متحرک نمایی ۲۰ ماهه پایین بکشند و موقعیت خود را در آن ناحیه حفظ کنند، احتمال سقوط قیمت تا حمایت مهم ۲۸,۸۰۰ دلاری افزایش می‌یابد. دفاع‌کردن از این سطح برای خریداران بسیار حائز اهمیت خواهد بود، چراکه شکسته‌شدن آن می‌تواند منجر به شکل‌گیری یک دوره تثبیت طولانی‌مدت شود.

    از سوی دیگر، اگر قیمت در ادامه از سطوح فعلی یک حرکت صعودی جدید را آغاز کند، خریداران برای رسیدن به سطح ۶۹,۰۰۰ دلار تلاش خواهند کرد. عبور و بسته‌شدن کندل قیمت بالای این سطح، می‌تواند نشانه‌ای برای ازسرگیری روند صعودی باشد.

    همان طور که از نمای ۱ هفته‌ای بازار پیداست، خریداران دو بار موفق شده‌اند قیمت را به بالای ۶۴,۸۹۹ دلار برسانند اما در حفظ موقعیت خود بالای این سطح ناکام بوده‌اند. این اتفاق احتمالاً معامله‌گرانی را که پس از شکسته‌شدن این سطح وارد موقعیت‌های لانگ‌ (خرید) شده‌اند، در تله خرسی گرفتار کرده است.

    میانگین متحرک نمایی ۲۰ هفته‌ای به‌تدریج در حال پایین‌آمدن است و شاخص قدرت نسبی هم وارد ناحیه منفی شده است؛ وضعیتی که نشان‌ می‌دهد فروشندگان مجدداً برای در دست گرفتن بازار تلاش می‌کنند. تلاش خریداران برای حفظ میانگین متحرک ساده ۵۰ هفته‌ای فعلاً موفق بوده است، اما این تلاش برای رساندن قیمت به بالای میانگین متحرک نمایی ۲۰ هفته‌ای کافی نبود.

    وضعیت کنونی می‌تواند منجر به افزایش فشار فروش در بازار شود و در حال حاضر هم فروشندگان در جهت پایین‌کشیدن قیمت تا حمایت قدرتمند ۳۹,۶۰۰ دلاری تلاش می‌کند. خریداران چاره‌ای جز دفاع‌کردن از این سطح ندارند، چراکه شکسته‌شدن آن می‌تواند با سقوط قیمت به ۲۸,۷۳۲ دلار همراه باشد.

    این اتفاق می‌تواند شروع فاز بعدی چرخه صعودی بازار را عقب بیندازد و قیمت را در محدوده‌ای بین ۲۸,۷۳۲ دلار تا ۶۹,۰۰۰ دلار گرفتار کند.

    در مقابل، اگر قیمت از سطوح فعلی حرکت صعودی جدید را آغاز کند و بتواند میانگین متحرک نمایی ۲۰ هفته‌ای را پشت سر بگذارد، خریداران بار دیگر این شانس را خواهند داشت تا خود را به بالای ناحیه مقاومتی بین ۶۴,۸۹۹ دلار تا ۶۹,۰۰۰ دلار برسانند.

    اگر آنها موفق به انجام این کار شوند، احتمالاً شتاب صعودی هم افزایش می‌یابد و قیمت می‌تواند مسیر خود را به سمت اهداف ۱۰۰,۰۰۰ و ۱۰۹,۰۰۰ دلاری دنبال کند؛ محدوده‌ای که احتمالاً فروشندگان در آن فعال خواهند بود.

    این را هم اضافه کنیم که شکسته‌شدن حمایت ۲۸,۷۳۲ دلاری می‌تواند منجر به آغاز بازار نزولی شود و در این صورت سطح ۲۰,۰۰۰ دلار به‌عنوان حمایت قدرتمند پیش روی قیمت عمل خواهد کرد.

    در نمای ۱ روزه بازار، قیمت تقریباً برای یک هفته در یک کانال نزولی در نوسان بوده است. شیب میانگین‌های متحرک رو به پایین است و شاخص قدرت نسبی هم مانند نمای ۱ هفته‌ای در ناحیه نزولی قرار دارد. در مجموع می‌توان گفت که کنترل بازار در دست فروشندگان است.

    اگر قیمت در ادامه از سطوح فعلی سقوط کند یا اینکه از میانگین متحرک نمایی ۲۰ هفته‌ای فاصله بگیرد، به این معنی است که احساسات بازار همچنان نزولی باقی‌مانده و معامله‌گران به‌دنبال فرصتی هستند تا با جهش قیمت اقدام به فروش کنند. این حرکت می‌تواند با سقوط بیت کوین تا کف قیمتی ۴ دسامبر (۱۳ آذر) در ۴۲,۳۳۳ دلار همراه باشد.

    خریداران محکوم به دفاع از این سطح هستند، چراکه اگر این ناحیه حمایتی از دست برود فروشندگان برای پایین‌کشیدن قیمت تا زیر حمایت کانال تلاش خواهند کرد و در این صورت فشار فروش در بازار تقویت می‌شود.

    محدوده بین ۳۹,۶۰۰ تا ۳۷,۳۰۰ دلار به‌عنوان حمایت قدرتمند قیمت عمل خواهد کرد، اما اگر خریداران نتوانند از میانگین متحرک نمایی ۲۰ روزه عبور کنند، احتمالاً روند نزولی تا سطح ۲۸,۸۰۰ دلار ادامه پیدا می‌کند.

    از طرفی، اگر قیمت رشد کند و به بالای مقاومت سقف کانال برسد، نشانه‌ای برای کاهش فشار فروش در بازار است. در این صورت خریداران برای رسیدن به میانگین متحرک ساده ۵۰ روزه تلاش خواهند کرد که می‌تواند این بار هم برای آنها چالش‌برانگیز باشد.

    خریداران باید از میانگین متحرک ساده ۵۰ روزه عبور کرده و موقعیت خود را بالای این سطح حفظ کنند تا بتوان برای رسیدن قیمت به ۶۰,۰۰۰ دلار امیدوار بود. این سطح به‌عنوان یک مقاومت قدرتمند پیش روی قیمت قرار گرفته است، اما اگر شکسته شود خریداران می‌توانند برای رسیدن به اوج تاریخی ۶۹,۰۰۰ دلاری تلاش کنند.

    منبع: گسترش نیوز

    خبر های مرتبط
    خبر های مرتبط
    برچسب ها: ارز دیجیتال ، رمز ارز
    نظرات شما