دو منفعت تل آویو از جنگ روسیه علیه اوکراین
رویداد۲۴ روزنامه عرب زبان «القدس العربی»، چاپ لندن نوشت: با اینکه به نظر میرسد موضع اسرائیل نسبت به جنگ روسیه علیه اوکراین، بی طرفانه است، یک نگاه نزدیک به سیاست آن نشان میدهد رژیم اشغالگر از این جنگ سود میبرد. میتوان گفت در زمان حاضر منافع این جنگ برای اسرائیل بیش از ضررهای آن است.
در ادامه این مطلب آمده است: چه بسا اولین منفعتی که تا کنون نمایان شده، افزایش تقاضای صنایع امنیتی اسرائیل از سوی اروپاست، به گزارش روزنامه اقتصادی «the marker»، این صنایع در حال حاضر موجود و آماده ارائه است، که در این میان، اولین درخواست از سوی آلمان بوده است، همانطور که اولاف شولتس صدراعظم آلمان با شتاب به اسرائیل سفر کرده و اعلام کرد آلمان مبلغ یک میلیارد یورو از بودجه سال ۲۰۲۲ خود را به قدرت ارتش خود اختصاص خواهد داد و بودجه دفاعی این کشور به صورت دائم افزایش مییابد.
طبق گفته مسئولان بخش صنایع امنیتی اسرائیل، حجم درخواستهای اروپا جنون آمیز بوده، که در این میان، دولتهای همسایه روسیه نظیر چک، اسلواکی، سوئد و بلغارستان، سهم بیشتری داشته اند و به دنبال آن هستند که هر چه سریعتر به پهپادها و سامانههای سایبری و دیگر سلاحهای پیشرفته صهیونیستها مسلح شوند.
براساس تاکید یک منبع عالی رتبه در صنایع امنیتی اسرائیل، اروپاییها میدانند که منبع خطر تغییر کرده و اگر پیش از این مهمترین تهدید امنیتی برای خود را چین میدانستند و روسیه را جدی نمیگرفتند، حال دریافته اند که تهدید از جانب روسیه و چین در کنار یکدیگر است، چرا که آنچه در اوکراین جریان دارد، پس از دیدار بین پوتین و رئیس جمهور چین در جریان برگزاری بازیهای المپیک زمستانی در پکن آغاز شد.
بیشتر بخوانید: یک «روسیه تضعیف شده» چه فوایدی برای ایران دارد؟
از آن زمان، تنشها با تهدید تایوان از سوی چین، افزایش یافت. به این ترتیب، برای اسرائیل و صنایع امنیتی آن فرصت بی نظیری به دست آمد تا بازار خوبی در کشورهای اروپایی پیدا کنند.
لازم به ذکر است که اسرائیل به این مساله تنها از زاویه اهمیت اقتصادی آن نمینگرد، بلکه به این شکل میتواند شرکایی را در مسیر سیاست خود در مورد پرونده فلسطین و در سطح منطقه داشته باشد.
دیگر منفعت مهم جنگ اوکراین برای اسرائیل، مهاجرت یهودیان از اوکراین، روسیه و اروپاست، بویژه آنکه اسرائیل به مساله جغرافیای جمعیت و امنیت ملی خود اهمیت زیادی میدهد و مساله ترکیب جمعیتی را عامل مهمی برای حفظ امنیت ملی اش میداند، از این رو تلاش دارد تا قوانین و نظامهایی تدوین کند که عنوان یهودی دارد و در مقدمه آنها، «قانون بازگشت»، «قانون قومیت» و «قانون شهروندی» است.
گذشته از این، سیاست قاطع اسرائیل در مورد گذرنامههای ورود به سرزمینهای اشغالی و بنا نمودن دیوارهای حائل با اراضی کرانه باختری، از دیگر اقدامات صهیونیستها برای حفظ جغرافیای جمعیت خود است. این در حالی است که اسرائیل در تلاش است تا روابط خود با اقلیتهای یهودی در جهان را مستحکم کرده و یهودیان را تشویق به مهاجرت به سرزمینهای اشغالی کند. در همین مسیر، دو وزارتخانه تاسیس کرده که عبارتند از: وزارت مهاجرت و وزارت امور متفرقه. افزون بر اینکه خبرگزاریهای یهودی هم در زمینه جلب نظر یهودیان سرتاسر جهان برای مهاجرت به فلسطین فعالیت گستردهای دارند.
به این ترتیب، عامل جمعیت برای اسرائیل تاثیر زیادی در تعیین مرزهای دائمی با فلسطین دارد و این امر در مذاکرات با فلسطینیها و به طور کلی در گفتمان سیاسی اسرائیل در سطح جهان، نمایان است.