فرصت برای توافق و ازسرگیری اجرای برجام وجود دارد/ قبلا بارها به دولت عراق درباره تهدید امنیت ایران تذکر داد
رویداد۲۴ به گزارش خبرنگار ایلنا، ناصر کنعانی در نشست خبری صبح امروز ضمن گرامیداشت «روز همبستگی با کودکان و نوجوانان فلسطینی» همچنین تسلیت سالروز شهادت امام حسن عسگری (ع) و تبریک روز نیروی انتظامی، در پاسخ به این سوال که در گفتوگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و قطر، خواست ایالات متحده برای تداوم پیام با تهران برای دستیابی به توافق اعلام شد، موضع ایران در این رابطه چیست، گفت: لازم است اشاره کنم که در موضوع مذاکرات رفع تحریمها، تلاشها از طریق هماهنگکننده اروپایی و برخی واسطهها تبادل پیامها برای رسیدن به نقطه توافق در جریان است. در اجلاس هفتادوهفتم سازمان ملل نیز فرصت خوبی برای انجام مذاکرات جانبی بود و گفتگوهای دو و چندجانبهای برگزار و پیامهایی میان ایران و آمریکا رد و بدل شد.
همچنان در روند مذاکرات و تبادل پیام حضور داریم
وی ادامه داد: ما همچنان تاکید داریم که برای دستیابی به توافق خوب و قوی مصمم هستیم. پاسخ جمهوری اسلامی ایران به متن پیشنهادی هماهنگ کننده پیشتر داده شده است و تلاش شد تا پاسخ شفاف به جمع بندی نهایی کمک کند. تلاش ایران این بود که نقاط ابهام در جمع بندی مذاکره کننده اتحادیه اروپا برطرف شود تا شاهد توافق پایدار باشیم. در این زمینه تلاش کردیم و پاسخ ارائه شد و در این مسیر همچنان به مسیر دیپلماسی پایبند هستیم. از تلاش همراه با حسن نیت کشورهای همسایه استقبال میکنیم. همچنان در روند مذاکرات و تبادل پیام حضور داریم. همچنان فرصت برای توافق و ازسرگیری اجرای برجام وجود دارد.
احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی کشور عراق اثبات شده است
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که متاسفانه علی رغم تذکرات مکرر جمهوری اسلامی ایران، شاهد تداوم فعالیت برخی گروههای تروریستی در اقلیم کردستان عراق هستیم، به موازات عملیات سپاه پاسداران در حوزه دیپلماسی چه اقداماتی صورت گرفته است، گفت: سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال جمهوری عراق احترام به حاکمیت، تمامیت ارضی و وحدت سرزمینی این کشور است و این سیاست رسمی و اعلام شده و اثبات شده ایران است که در سختترین شرایط عراق که این کشور مورد هجوم داعش قرار گرفت، ایران اولین کشوری بود که در کوتاهترین زمان به کمک دولت و ملت عراق و حوزه اقلیم کردستان شتافت و تا روزی که این کشور در معرض آسیب بود، ایران در کنار مردم عراق قرار داشت.
ایران در خصوص عدم تبدیل سرزمینهای مجاور به تهدید امنیت علیه خودش بارها تذکر داده
وی افزود: در ارتباط با تحولات اخیر، لازم است اشاره کنم که ایران در خصوص ضرورت عدم تبدیل سرزمینهای مجاور به تهدید امنیت علیه خودش بارها تذکر داده است. هم به نیروهای مسلح ما تعرض شده است و ما شهدای زیادی تقدیم کرده ایم و هم شهروندان زیادی را در اقدامات مسلحانه از دست دادیم. ما بر مبنای توسل به راهکار حقوقی و قانونی هم گفتگوهای سیاسی با مقامات دولت عراق و هم مقامات اقلیم کردستان داشته و تذکر لازم را دادهایم. بر مبنای مسئولیت خود یادداشتهای رسمی متعدد به دولت مرکزی عراق داده شده است که با تاریخ و ثبت رسمی بوده است. در مذاکرات سیاسی و امنیتی و کمیتههای مشترک مرزی همواره این موارد یادآوری و ذکر شده است. ما در حوزه سیاسی بارها این مسیرها را طی کردهایم و همواره در گفتگوها این مطالبه مطرح شد که ما نیاز به این اطمینان هستیم که از خاک عراق امنیت ایران مورد تعرض نمیگیرد. درخواست ما از دولت عراق این است که حاکمیت دولت مرکزی را به سراسر خاک خود تسری دهد.
بیشتر بخوانید: سرانجام وعدههای انتخاباتی رئیسی و یارانش چه شد؟
در حوزه آزادسازی پولهای بلوکه شده در کره جنوبی پیشرفت داشتهایم
کنعانی در پاسخ به سوالی در خصوص اخبار مرتبط با آزادسازی پولهای بلوکه شده ایران در کره جنوبی گفت: موضوع آزادسازی منابع مالی بلوکه شده ایران در برخی کشورها از جمله کره جنوبی همواره یکی از موضوعات مورد مطالبه جمهوری اسلامی ایران بوده است و بارها در چهارچوب مذاکرات در حوزههای مختلف پیگیری شده است. معتقدیم دولتهایی که سرمایه ایران در آنجا وجود دارد باید بر مبنای قوانین بینالمللی منابع ایران را آزاد کنند و این آزادسازی را مشروط به موضوع و رخداد دیگری نکنند. در حوزه کره جنوبی پیشرفتهایی داشتهایم و اخبار تکمیلی را اطلاع رسانی خواهیم کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که در روزهای اخیر شاهد تعرض به اماکن دیپلماتیک ایران در برخی کشورهای اروپایی هستیم، آیا در جریان این تعرضات آسیبی به اماکن و دیپلماتهای ایرانی وارد شده است، گفت: در نتیجه تحولات اخیر در برخی از کشورها و مشخصا تعدادی از کشورهای اروپایی بعضی از نمایندگیهای ما مورد تعرض افراد منتسب به جریانهای معاند و ضد انقلاب و گروههای خشونت طلب قرار گرفته و در بخشی از کشورها مهاجمان موفق شدند در نتیجه عدم وجود حفاظت کافی و عدم توجه اولیه از سوی نیروهای تامین امنیت به برخی از نمایندگیهای ما به ویژه در جدار بیرونی نمایندگیهای ما حملاتی صورت دهند و بعضی از بخشهای نمایندگی مورد تعرض قرار بگیرد.
وی ادامه داد: بر مبنای کنوانسیون وین کشورهای پذیرنده موظف هستند همه امکانات و تدابیر لازم را برای فعالیت امن نمایندگیهای دیپلماتیک فراهم کنند و این جزو وظایف ذاتی کشورهای پذیرنده است و در شرایطی که این احتمال میرود یک نمایندگی سیاسی در معرض تهدید و آسیب باشد اقدامات پیشگیرانه انجام دهند. تعدادی از نمایندگیها ما مورد تعرض قرار گرفتند و بلافاصله اطلاع رسانی لازم به کشورهای مرکز صورت و در تهران هم وزارت خارجه اقدامات فوری از طریق سفارتخانههای آن کشورها انجام و مسؤولیت آنها یادآوری شد. بعد از روزهای اولیه شاهد تقویت تدابیر حفاظتی و امنیتی از سوی کشورهای پذیرنده بودیم و نمایندگیهای ما اقدامات تکمیلی خود را انجام دادند.
وی افزود: نقطه تاسف این است که عدهای در این کشورها به عنوان اعتراض سیاسی به خشونت آمیزترین روشها متوسل شدند. علاوه به حمله به اماکن دیپلماتیک حتی نسبت به استفاده از روشهای غیراخلاقی و تهدید دیپلماتها و ایجاد فضای ناامنی تلاش کردند فعالیت عادی بعضی از نمایندگیها ما در خارج از کشور متاثر کنند. دیپلماتهای ما به صورت معمول در نمایندگیها حاضر و وظایف سیاسی خود را پیگیری کرده و ارائه خدمات کنسولی را با جدیت انجام دادند. در برخی حوزههای نمایندگی مهاجمان و کسانی که ادعای حمایت از حقوق بشر و رویکرد سیاسی برای بیان دیدگاههای خود دارند حتی به مراجعان به بخشهای کنسولی بی احترامی کرده و فضای رعب برای شهروندان ایرانی ایجاد کردند که مانع شوند. الان شرایط نسبتا خوبی وجود دارد و سفارتخانههای ما در نخستین روز کاری هفته در اروپا فعالیت خود را آغاز کردهاند.
شاهد بازگشت حاجی دربند ایرانی در عربستان سعودی هستیم
کنعانی در پاسخ به این سوال که شاهد آزادی حاجی ایرانی از زندانهای عربستان هستیم، آیا با توجه به مذاکرات صورت گرفته با وزرای خارجه بلژیک و سوئد تحولی در رابطه با دو شهروند ایرانی صورت خواهد گرفت، گفت: خوشحال هستیم که امروز شاهد بازگشت حاجی دربند ایرانی در عربستان سعودی هستیم که از روزهای پایانی ایام ماه ذیالحجه به دلیل واهی در آنجا بازداشت بودند و در جلسات مختلف به تلاشهای صورت گرفته اشاره کردهایم و در نهایت با تلاشهای صورت گرفته امروز شاهد بازگشت این حاجی ایرانی به وطن خواهیم بود و لازم است از کشورهای دوست در منطقه سپاسگزاری کنم.
وی افزود: در خصوص گفتوگوهاییکه در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل صورت گرفت مذاکره با همتای سوئدی و بلژیکی انجام شد و موضوع دو شهروند ما جزو موضوعات و مطالبات دائمی ما است. تاکید داریم که هر دو شهروند ما در یک روند غیرقانونی بازداشت شدهاند. تلاشهای ما در حوزههای سیاسی و کنسولی ادامه دارد.
واین در حالی است که کانادا جنایتکار از سال 2015 شریک جرم جنایت های ائتلاف متجاوز سعودی در یمن بوده است.
واین در حالی است که کانادا جنایتکار از سال 2011 شریک جرم جنایت های آمریکا، اروپا، عربستان سعودی، امارات، ترکیه و اسرائیل در سوریه وعراق بوده است.
امروز کشورهای که سنگ حقوق بشر را بر سینه می زنند خودشان بزرگترین ناقضان حقوق بشر هستند و آمریکا در صدر آنها قرار دارد.
هزار و ۴۰۰ سال قبل اعلامیه حقوق بشر به همه انسان ها اعلام شد و جبهه استکبار پس از جنایات پس از جنگ جهانی دوم یک منشور خود ساخته را به عنوان قانون حقوق بشر به تصویب رساندند اما امروز کشورهای که سنگ حقوق بشر را بر سنیه می زنند خودشان بزرگترین ناقضان حقوق بشر هستند.
حکومت جنایتکار آمریکا با جنایات گسترده خویش ضدبشری ترین حکومت جهان بوده و نماد اصلی نقض حقوق بشر جهانی محسوب می شود.
دشمنان به بهانه های واهی به هر نقطه ای از جهان حمله می کنند و دیوانه وار از رژیم جنایتکار سعودی حمایت تسلیحاتی می کنند و مردم بی دفاع و مظلوم کشوری مانند یمن را کشتار می کنند.
حقوق بشر آمریکایی را باید در زندان ابوغریب و یمن و سوریه و دیگر نقاط مشاهد کرد و جنایت این رژیم جنایتکار را رسوا کرد و روزی خواهد رسید که اسلام به عنوان حافظ حقوق بشر به ویژه مظلومان بر دنبا حکومت خواهد کرد.
آمریکا از سال 1945 تاکنون به همراه اروپا بزرگترین ناقض حقوق بشر در دنیا است
اروپا حق حرف زدن از تسلیحات ما را ندارد
اروپایی که به دشمن ما اسلحه میداد حق ندارد درباره تسلیحات ما حرف بزند
اروپا در جنگ تحمیلی 8 ساله شریک جرم جنایات رژیم صدام دیکتاتور بوده است.
اروپا به همراه آمریکا و با کمک مالی کشورهای عربی در جنگ تحمیلی 8 سال انواع سلاح های ممنوعه، بمب های ممنوعه، تسلیحات و سلاح شیمیایی صدام را تامین کرده است.
اگر سلاح هسته ای بد است، آمریکا جنایتکار هم آن را باید کنار بگذارد.
اگر سلاح هسته ای بد است، اروپا جنایتکار هم آن را باید کنار بگذارد.
اگر سلاح هسته ای بد است، اسرائیل جنایتکار هم آن را باید کنار بگذارد.
اگر واقعا سلاح هسته ای بد است، شما نیز آن را باید کنار گذارید.