آقای منشی سامانه قطع شد، ویزیت بیمار آزاد است!
رویداد۲۴ با گذشت بیش از ۴۰ روز از ناآرامیهایی که در کشور ایجاد شده و به تبع آن اختلال در اینترنت، یک چالش مهم و جدید پیش روی بیمارانی که به مطب پزشکان، داروخانهها، مراکز پاراکلینیک و... مراجعه میکنند ایجاد شده و آن عدم دسترسی به سامانه برای استفاده از خدمات بیمهای است.
به گزارش ایسنا، طی دو سال اخیر طرح الکترونیکی شدن نسخ و حذف دفترچههای کاغذی با جدیت در کشور استارت خورد تا همه چیز در بستر اینترنت شکل بگیرد و هم برای بیماران آسان باشد و هم پزشکان و بیمهها، اما اکنون اینترنت که زیرساخت اصلی مورد نیاز این طرح است به دلیل ناآرامیهای اخیر چندین روز است که دچار قطعیهای مکرر شده و این امر باعث سرگردانی و تحمیل هزینههای فراوان به بیماران شده است.
از گرفتن تعرفه آزاد ویزیت به دلیل عدم اتصال به سامانه تا نسخههایی که برای داروخانهها روی کاغذ نوشته میشود و باید آنها را آزاد تهیه کرد و...
اگرچه بسیاری از پزشکان تا زمانی که به سامانه بیمهها و ثبت نسخ الکترونیکی دسترسی دارند بر اساس روال قبل کار مردم را راه میاندازند و فقط زمانیکه واقعا سامانه قطع است مجبور به گرفتن ویزیت آزاد و یا نوشتن دارو و ... روی کاغذ میشوند، اما در این بین پزشکانی هم هستند که این وضعیت را دستاویزی برای راحتی کار خود قرار دادند ودر هر صورت ویزیت آزاد را از بیماران میگیرند.
ویزیت ۱۲۵ هزار تومان!
اینجا مطب یکی از پزشکان متخصص کودک و نوزادان در کرمانشاه است که با ماژیک و با خطی درشت روی کاغذی نوشته شده ویزیت ۱۲۵ هزار تومان و این کاغذ در ورودی مطب نصب شده تا بیماران در بدو ورود آن را ببینند و اگر قصد یا توان پرداختن آن را ندارند به مطب مراجعه نکنند.
این در حالی است که تعرفه ویزیت با احتساب بیمه تامین اجتماعی حدود صد هزار تومان است و این پزشک کلا ویزیت خود را آزاد کرده است، مردم هم درمانده و در شرایطی که کودک بیمار خود را به مطب آوردند برای ۲۵ هزار تومان چانه نمیزنند، اما فکرش را بکنید برای حداقل ۵۰ بیمار در روز نفری ۲۵ هزار تومان اضافه دریافت و این کار هر روز تکرار شود.
در مطب پزشک هم خبری از رایانه برای ثبت نسخ نیست و پزشک به شیوه قدیمی نسخه را روی کاغذ مینویسد و تاکید میکند که احتمالا آزاد محاسبه میشود.
بیشتر بخوانید: ادامه موج مهاجرت پرستاران از ایران/ هر ماه ۲۰۰ پرستار مهاجرت میکنند
نفری ۳۰ هزار تومان دیگر پرداخت کنید
بیماران در مطب پزشک زنان و زایمان ویزیت خود را پرداخت کردهاند و منتظر هستند تا منشی اسم آنها را بخواند و وارد اتاق پزشک شوند، اما منشی ناگهان خطاب به همه میگوید: خانمها سامانه بیمه قطع است، لطفا همه ویزیت را آزاد پرداخت کنید؛ و همه یکی پس از دیگری مجددا کارت بانکی خود را در اختیار منشی قرار میدهند تا با توجه به نوع بیمهای که دارند مابتفاوت ویزیت پرداخت شود.
در مراجعه به اتاق پزشک نیز به دلیل قطعی سامانه امکان ثبت نسخه وجود ندارد و پزشک نسخهها را روی کاغذ مینویسد. در مطب پزشک زنان که خصوصا برای خانمهای باردار ارجاع به مرکز سونوگرافی بسیار مرسوم است، این روند نیز به روی کاغذ منتقل شده و باعث میشود برخی مراکز سونوگرافی نسخههای کاغذی را نپذیرند و یا آن را آزاد حساب کنند که در نهایت باعث سرگردانی بیماران است.
آقای منشی سامانه قطع شد، ویزیت آزاد است
در مطب پزشک متخصص اطفال دیگری که خانم دکتر همیشه لب تاپ جلوی دستش دارد و به شخصه نسخه داروخانه و ارجاع به مراکز پاراکلینیک را در سامانه ثبت میکند هم اختلال اینترنت و قطعی سامانه به خوبی خود را نشان میدهد.
چند بیمار که داخل رفتند و بیرون آمدند دکتر از داخل اتاق به منشی اعلام میکند که سامانه قطع شد و ویزیت آزاد محاسبه شود که فرق آن برای دفترچههای تامین اجتماعی، بیمه سلامت و ... چیزی بین ۲۰ تا ۳۰ هزار تومان است.
این پزشک تا زمانی که به سامانه دسترسی دارد نسخهها را الکترونیکی صادر میکند، اما واقعا قطعی اینترنت کار وی را با چالش مواجه کرده است.
این اختلالات در مناطقی از شهر کرمانشاه از جمله پارکینگ شهرداری که مرکز اصلی تجمع پزشکان است و یا پزشکان محدوده خیابان نوبهار بسیار پررنگتر است.
شاید این رقمهای چند ده هزار تومانی برای برخی رقم زیادی نباشد، اما بسیاری از افرادی که از بیمه روستاییان و عشایر استفاده میکنند یا کارگرانی که بیمه تامین اجتماعی دارند واقعا در تنگنا هستند و البته این روند برای سایر بیماران نیز مصداق تحمیل زیان و هزینه است.
این در حالی است که دکتر رضا تحویلیان مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه چندی قبل در نشست خبری خود اعلام کرد که سامانه بیمه سلامت طی چند وقت اخیر با تلاشهایی که صورت گرفته قطعی نداشته و مشکلی برای دسترسی پزشکان و مراکز طرف قرارداد به سامانه وجود نداشته است.
معاون اجرایی تعزیرات کرمانشاه، اما این روند و اخذ تعرفه اضافه به بهانه اختلال در سامانه را تخلف میداند که باعث تحمیل هزینه مازاد به بیماران میشود.
جلال عزتی تاکید کرد که پزشکان نباید به بهانه قطعی و اختلال اینترنت، به صورت مستمر از مردم تعرفه آزاد دریافت کنند.
وی با بیان اینکه تعزیرات نمیتواند به تنهایی به این موضوع ورود کند، افزود: چنانچه مردم در این زمینه شکایتی داشتند میتوانند به تعزیرات مراجعه کنند و ما نیز موضوع را از طریق دانشگاه علوم پزشکی پیگیری میکنیم.
معاون اجرایی تعزیرات کرمانشاه از آمادگی برای همکاری با معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی برای ورود به این موضوع خبر داد و عنوان کرد: نظر کارشناسی درباره چند و، چون تخلف اخذ ویزیت آزاد باید در قالب کمیسیون تخصصی ماده یازده با حضور دانشگاه علوم پزشکی صادر شود.
شاید پزشکان هم حق داشته باشند که از تعرفه قانونی خود در شرایطی که سامانه بیمه قطع باشد صرف نظر نکنند، اما نباید هزینه این مشکل از جیب مردم پرداخت شود، به نظر میررسد باید تا رفع اختلال اینترنت راهکاری برای این موضوع بیاندیشند یا حداقل نسخههای کاغذی دوباره از طرف مراکز بیمه مورد پذیرش قرار گیرد، تا نه مردم ضرر کنند و نه پزشکان.