تاریخ انتشار: ۰۹:۰۶ - ۱۱ آذر ۱۴۰۱
تعداد نظرات: ۴ نظر

هک خبرگزاری فارس و بولتن‌های محرمانه‌ای که همگانی شدند

مطمئن باشید که با دریافت اطلاعات از یک کانال - یا از ده‌ها کانال با نگاه‌های کمابیش یکسان - شما در دراز مدت، به مجری تولید کنندگان بولتن‌ها تبدیل می‌شوید. یعنی بعد از مدتی چنان خبر‌ها و تفسیر‌های گزینشی و جانبدارانه آن‌ها در اعماق فکر و اندیشه شما رسوب می‌کند که همه تصمیمات و اقدامات تان، تابعی از همان بولتن‌ها می‌شود و این در حالی است که تصور می‌کنید رأساً و مستقلاً فلان رویکرد یا تصمیم را اتخاذ کردید!

هک خبرگزاری فارس و بولتن‌های محرمانه‌ای که همگانی شدند

رویداد۲۴ عصر ایران نوشت: بعد از هک شدن خبرگزاری فارس، مشخص شد که این خبرگزاری، به صورت منظم، بولتن‌های محرمانه‌ای برای مسؤولان ارشد - یا آنچنان که در توضیحات فارس آمده برای "مؤثرین" - ارسال می‌کرده است و قاعدتاً هم اکنون نیز این روند ادامه دارد.

متن کامل این خبرنامه‌ها که هم اکنون در فضای مجازی منتشر شده است، نشان می‌دهد که بسیاری مسؤولان "مؤثر" چگونه توسط نویسندگان معدودی، خط دهی فکری می‌شده اند (و می‌شوند).

طبیعی است که وقتی مسؤولی سال‌های سال در معرض تولیدات فکری یک جریان خاص سیاسی قرار بگیرد، بعد از مدتی، جامعه، رویکردها، نیاز‌ها و مطالبات آن را از همان منظر "یکسویه" می‌بیند و از داشتن نگاه "چند بعدی" که لازمه مدیریت است، محروم می‌شود.

مثلاً اگر بار‌ها و بار‌ها برایش خبر بیاورند که هم اکنون مطالبه اکثر مردم این است که چرا با بدحجاب‌ها برخورد نمی‌کنید یا چرا شبکه‌ای برای امام زمان (عج) راه اندازی نمی‌شود، مسؤول مربوطه برای این که همراستای مطالبات مردم حرکت کند، ممکن است در صدد گسترش گشت ارشاد و افزایش سطح برخورد با خانم‌های کم حجاب برآید یا در تعیین اولویت‌های بودجه ای، راه اندازی شبکه امام زمان (عج) را در رده‌های نخست قرار دهد.

حال آن که این ها، فقط اولویت‌های ذهنی نویسندگان بولتن‌ها هستند و مردم مطالبات دیگری دارند که، چون به این بولتن‌ها راه نمی‌یابند، از منظر مسؤولان مؤثر دور می‌مانند و در تصمیم گیری‌ها لحاظ نمی‌شوند؛ استمرار این روند در گذر زمان به انباشت نارضایتی می‌انجامد.

البته روی سخن این نوشتار با تولید کنندگان بولتن‌های فارس نیست؛ آن‌ها از امکانی که برایشان فراهم شده است، استفاده می‌کنند و دیدگاه‌های خود را به مسوولان منتقل می‌کنند. اگر این امکان برای یک رسانه اصلاح طلب نیز فراهم بود که به طور مداوم، بولتن‌هایی را برای مسوولان مؤثر بفرستد، همین اتفاق از زاویه‌ای دیگر رخ می‌داد و یکسویه نگری و گمراهی مسؤولان از منظری دیگر شکل می‌گرفت.

مخاطب اصلی این نوشتار خود همان مسؤولان مؤثر هستند:

این که شما در صدد آگاهی از آنچه در لایه‌های زیرین جامعه می‌گذرد هستید و از این رو، از دوستان رسانه‌ای تان می‌خواهید برایتان بولتن‌های محرمانه بفرستند، فی نفسه ارزشمند است، ولی مطمئن باشید که با دریافت اطلاعات از یک کانال - یا از ده‌ها کانال با نگاه‌های کمابیش یکسان - شما در دراز مدت، به مجری تولید کنندگان بولتن‌ها تبدیل می‌شوید. یعنی بعد از مدتی چنان خبر‌ها و تفسیر‌های گزینشی و جانبدارانه آن‌ها در اعماق فکر و اندیشه شما رسوب می‌کند که همه تصمیمات و اقدامات تان، تابعی از همان بولتن‌ها می‌شود و این در حالی است که تصور می‌کنید رأساً و مستقلاً فلان رویکرد یا تصمیم را اتخاذ کردید!

بدانید که بولتن نویسان، در بهترین حالت، می‌خواهند بولتن‌هایی تولید کنند که شما خوش تان بیاید.

شما با بسنده کردن به خط دهی یک جریان خاص - فرقی هم نمی‌کند که اصولگرا باشد یا اصلاح طلب یا ... - پیش از هر چیز، خودتان را از نگاه ۳۶۰ درجه به جامعه محروم می‌کنید و، چون بدون چنین نگاهی تصمیم گیری می‌کنید، بسته به دایره اثری که دارید، در جامعه ایجاد مشکل می‌شود.

پیشنهاد جدی و از سر دلسوزی و صداقت این است که خود را از چنبره بولتن‌ها رها کنید. بولتن‌ها متعلق به دورانی بودند که مسؤولان نمی‌توانستند با عمق جامعه مرتبط باشند، ولی اکنون به یمن شبکه‌های اجتماعی، صریح‌ترین و عیان‌ترین مطالبات و نگاه‌های همه طیف‌های یک جامعه را می‌توانید در همان موبایل‌هایی که در جیب تان دارید ببینید.

بنابراین، اگر همین امروز عضو حدود ۱۰ کانال و صفحه و رسانه از طیف‌های مختلف، از مخالف مخالف تا موافق موافق شوید و روزانه فقط نیم ساعت آن‌ها را مرور کنید و مطالب و تصاویر مهم شان را با دقت و زمان بیشتری بررسی کنید، بعد از مدت کوتاهی بدون واسطه بولتن نویسان از جریان‌های واقعی و جدی جامعه مطلع می‌شوید و خواهید توانست تصمیمات خردمندانه تری بگیرید. شما که قطعاً قدرت تشخیص و تمییز دارید و نیازی ندارید که فردی خبر‌ها را با سلیقه خودش انتخاب و با نگاه خودش برایتان تحلیل کند و بعد به اسم بولتن محرمانه برایتان بفرستد.

لطفا این پیشنهاد را فقط سه ماه اجرایی کنید؛ اگر دیدید نگاه تان به جامعه واقع بینانه‌تر شد، ادامه اش دهید و اگر به این نتیجه رسیدید که پیشنهاد نامناسبی بود، به اندازه ۱۰ بار لمس کردن گزینه ترک کانال و صفحه روی موبایل تان، به زحمت خواهید افتاد که پیشاپیش بابت آن عذرخواهی می‌کنیم.

لطفاً به خاطر مردم، به خاطر کشور، به خاطر نظام و به خاطر خودتان، این پیشنهاد خالصانه را جدی بگیرید.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: خبرگزاری فارس
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
حسین اراکی جمالو
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۱
0
12
مسئولی که تحت تأثیر بولتن تصمیم بگیردمسئول نیست غیرمسئول است ،مسئول واقعی در میدان وبین مردم است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۱
0
15
حاجی ، خود مردم میان حرفشان را بزنند ، این ها انکار می کنند و اتفاقا توسط ماموران همین بولتن نویسان سرکوب می شوند !!
داری پیشنهاد چی به کی میدهی ؟؟؟!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۱
0
11
وقتی ریس دفترسردارنقدی چاسوس اسراییل دراماد واخرش هم شکایت نقدی ازرصاخاتمی نامعلوم نیست ایابولتن نویسان فارس هم نمی توانند نفودی اسراییل باشنددراخربایدقیدشوددردولت ریسی تمام اهالی خبرگزاری فارس به شعل های بالای دولت ریسی درامادن چرانمی پردازید؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۱
0
4
بابا پدرتون دراومد ابروتون رفت.... البته جادارد خسته نباشید وخداقوتی به اون برادرمون بگیم کاربدی نکرد دستش او چیز خودش بود... خسته نباشی دلاور... خخخخخخ
نظرات شما