تاریخ انتشار: ۱۲:۳۳ - ۰۵ دی ۱۴۰۲
تعداد نظرات: ۱ نظر

حسین مرعشی: عدم حمایت اصلاح‌طلبان از همتی در ۱۴۰۰ اشتباهی بود که به شکست ما ختم شد

دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی گفت: عدم حمایت اصلاح طلبان از همتی در انتخابات ۱۴۰۰ اشتباهی بود که به شکست ما ختم شد.

حسین مرعشی: عدم حمایت اصلاح‌طلبان از همتی در ۱۴۰۰ اشتباهی بود که به شکست ما ختم شد
رویداد۲۴ حسین مرعشی دبیرکل حزب کارگزاران در ارتباط با انتخابات و شرایط اصلاح‌طلبان در فضای پیش آمده سیاسی اظهار داشت: تحریم انتخابات را تایید نمی‌کنم. برخی از جمله حزب کارگزاران در جبهه اصلاحات اقلیت‌اند و معتقد به مشارکت در حد مقدورات هستیم. مجلس و دولت تصمیم گرفتند به یک‌باره قانون جدید (پیش ثبت‌نام) را ابلاغ و اجرا کنند. این درحالی بود که فضای کشور سیاسی نشده بود و با این کار فرصت را از بسیاری از احزاب سیاسی و گروه‌ها گرفتند.

به گزارش دانشجو بخش‌هایی از گفت و گوی مرعشی را در ادامه می‌خوانید:

عدم حمایت اصلاح طلبان از همتی در انتخابات ۱۴۰۰ اشتباهی بود که به شکست ما ختم شد.

حزب کارگزاران خود را با ۵۸۰ نفر برای ۲۹۰ کرسی مجلس آماده می‌کرد. اما با موضوع پیش ثبت نام‌ها، برخی ثبت نام نکردند و، چون تحت امر ما نبودند نمی‌توانیستیم دستور بدهیم که ثبت نام کنید. حتی با توصیه ما هم برخی‌ها ثبت نام نکردند.

احزاب اصلاح‌طلب به استقبال پیش ثبت نام رفته و به جای این که مبارزه کنیم تسلیم آن شدیم.

تغییر در راس جبهه اصلاحات طبیعی بود. ابتدا این پیشنهاد به من شد، اما، چون متوسط جبهه اصلاحات را نمایندگی نمی‌کنم قبول نکردم. اکثریت اصلاحات به تفکر خانم آذر منصوری نزدیک‌تر است.

همه جابه‌جایی‌هایی که در دولت‌ها و مجلس‌ها اتفاق افتاده منتج به سیاست حزبی، عمیق، سازمان یافته و نشاط سیاسی نشده است. اتفاق نیافتادن این مسائل بد است. اگر من بپرسند امروز چه چیزی به نفع اسلام و ایران است، می‌گویم باید بپذیریم که انتخابات بدون وجود احزاب فراگیر و نیرومند شدنی نیست و جبهه‌ها باید به حزب تبدیل شوند.

تبدیل شدن جبهه‌ها به حزب چند کارکرد مفید خواهد داشت؛ اول اینکه اکثریت مردم را پای صندوق خواهند آورد و نشاط سیاسی ایجاد خواهد شد. دوم اینکه با این روش می‌توانند برنامه برای کشور داشته باشند. چون حزب باید برای آینده برنامه داشته باشد؛ و سوم اینکه تجربیات گذشته را در خدمت نسل جدید قرار خواهد داد.


بیشتر بخوانید: نماینده مجلس: هنوز اصلاح‌طلبان وارد نشده‌اند اصولگرایان نگران شدند


قوه مجریه مسئول اداره کشور است و اولین مسئله در این قوه نوع رابطه با رهبری است. اگر رئیس جمهور بودم خدمت رهبری می‌رفتم و خواهش می‌کردم تمام جلسات دولت به ریاست ایشان برگزار شود. با این اتفاق من رئیس جمهور مردم و رهبری می‌شدم. این موضوع برای کشور راه‌گشا است.

جمع سی نفره‌ای (هیئت دولت) که دورمیز می‌نشینند نماینده بخشی از کارشناسی کشوراند. بحثی که این اشخاص می‌کنند، ظرفیت رئیس را بالا می‌برد و به وی قدرت، شوکت و عظمت می‌دهد. معیار موفقیت‌ها قوه مجریه (تمامی دولت‌ها) از نظر من چهار شاخص است. رشد اقتصادی، تورم، رنکینگ ایران در جهان و منطقه و شاخص توسعه انسانی.

روحانی قرار نیست در مجلس خبرگان کشور یا دولت را اداره کند. قرار است در کنار دیگر فقها برای امور مهم کشوری تدبیر کند.
روحانی باظرفیت است اگر بتواند نقش آقای هاشمی را برعهده بگیرد برای کشور مفید خواهد بود. البته مرحوم هاشمی نحله فکری مستقلی داشت. گاهی اصلاح‌طلبان متحد وی و گاهی منتقد وی بودند. آقای هاشمی هیچ وقت رهبر اصلاح‌طلبان نبود.

از نظر اصلاح‌طلبان که به تکثر اعتقاد دارند، وجود هر شخصیت موثر در سیاست مفید است حتی آقای رئیسی بعد از ریاست جمهوری اگر بخواهند فعال باشند ما استقبال می‌کنیم.

این که دو نفر اصلاح‌طلب؛ کارگزاران را جزو اصلاحات نمی‌دانند یک حرفی است که زده‌اند و لطف می‌کنند. کارگزاران یکی از احزاب عضو جبهه اصلاحات ایران است و برای اصلاح‌طلبان مرجع رسمی بالاتری وجود ندارد.

در رابطه با امکان ائتلاف با اصولگرایان و زمان اعلام لیست اصلاح‌طلبان هیچ ائتلافی با اصولگرایان میانه‌رو در دستور کار ما (اصلاحات) نیست و هیچ اتفاقی نخواهد افتاد. هنوز بحث درباره لیست در جبهه اصلاحات شروع نشده و منتظر اعلام نظر شورای نگهبان هستیم.

منبع: دانشجو
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۵
0
1
... اکه همه حمایت کرده بودن با 6میلیون می باخت فقط امار کلی میرفت بالا. فکر کردی بعد از، 96 و 98مردم می ریختن رو صندوق؟
نظرات شما