تاریخ انتشار: ۱۱:۳۶ - ۱۱ تير ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
گزارش رویداد۲۴ از چهره هفته:

علی طیب نیا کیست؟

علی طیب‌نیا یک چهره دانشگاهی است که عمدتاً او را یکی از موفق‌ترین مدیران اقتصادی می‌دانند. کسی که توانست در دولت روحانی تورم را کنترل کند. او اکنون به عنوان یک چهره خوشنام فرماندهی ستاد انتخاباتی پزشکیان را بر عهده دارد.

علی طیب نیا کیست؟

رویداد۲۴ | میثم سعادت: روز یک شنبه، ده تیر ستاد انتخاباتی پزشکیان اعلام کرد سورپرایز مهمی دارد. دقایقی بعد، خبر منتشر شد. علی طیب نیا، فرمانده اقتصادی ستاد انتخاباتی پزشکیان شده بود. خبری که دو وجه داشت. از یک طرف چهره‌ای خوشنام را به ستاد پزشکیان اضافه کرده بود و از طرف دیگر، تا حدی سیاست‌های اقتصادی دولت پزشکیان را مشخص می‌کرد.

بیوگرافی علی طیب نیا اقتصاددان

علی طیب نیا در تاریخ ۱۶ فروردین ماه سال ۱۳۳۹، در اصفهان و در خانواده‌ای مذهبی متولد شده است. در نوجوانی مشغول فعالیت‌های فرهنگی و قرآنی می‌شود و این فعالیت‌های او تا دوران دانشجویی نیز ادامه پیدا می‌کند، او در دوران دانشگاه با همکاری دیگر دانشجویان نشریه داخلی جوان مسلمان را در دانشگاه تهران منتشر می‌کند. بعد از انقلاب به دانشگاه می‌رود و در رشته اقتصاد به تحصیل مشغول می‌شود.

علی طیب نیا در دهه‌های ۷۰ و ۸۰

علی طیب نیا در دولت مرحوم هاشمی و سیدمحمد خاتمی به طور پیوسته دبیر و مشاور کمیسیون اقتصادی دولت بود. در سال ۱۳۷۶ او به صورت همزمان به عنوان معاون طرح و بررسی (امور اقتصادی) به عنوان معاون رئیس جمهور وقت فعالیت می‌کرد، و همه مسئولیت‌های اقتصادی معاون اجرایی رئیس جمهور را برعهده داشت.


بیشتر بخوانید:

مسعود پزشکیان کیست؟ + سوابق و فعالیت ها

محمدجواد ظریف کیست؟


پس از حذف مسئولیت معاونت رئیس جمهور در امور اجرایی در دولت دوم سیدمحمد خاتمی، طیب نیا با عنوان معاون هماهنگی امور اقتصادی و فنی معاون اول رئیس جمهور فعالیت خود در نهاد ریاست جمهوری را ادامه داد. او در این دوران همچنین عهده دار مسئولیت ستاد مدیریت بحران کشور بود.

در سال ۱۳۸۴ طیب نیا به عنوان معاون امور اقتصادی سازمان مدیریت و برنامه ریزی (سازمان برنامه و بودجه) منصوب شد و بودجه‌های سال ۱۳۸۵ و ۱۳۸۶ با نظارت او تدوین شد.

علی طیب نیا کیست؟

علی طیب نیا کیست؟

در سال‌های ۱۳۸۴ و ۱۳۸۵ و در دوره محمود احمدی نژاد علی طیب نیا نماینده رئیس جمهور در شورای پول و اعتبار نیز بود، او به صورت همزمان معاونت امور اقتصادی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و عضو شورای اقتصاد کشور نیز بود.

طیب نیا نخستین بار در دولت روحانی

طیب نیا اساسا یک چهره دانشگاهی به شمار می‌رود و یک سیاستمدار کلاسیک نیست. با این حال، سال ۹۲، ورود جدی‌تر طیب نیا به عرصه مدیریت اقتصادی از مسیر سیاسی بود. در آن زمان، حسن روحانی، محمدباقر نوبخت را به عنوان سرتیم اقتصادی خود برای مناظره‌ها معرفی کرده بود، اما محمدرضا عارف، که اصرار به حفظ وجهه دانشگاهی خود داشت، سراغ یک چهره دانشگاهی رفته بود و علی طیب نیا در آن زمان برای اولین بار در قالب یک سیاستمدار در قالب تلویزیون ظاهر شد.

طیب نیا، خیلی زود و خوب توانست با اصولگرایان مجلس ارتباط بگیرد و نمایندگان مجلس نهم که اکثریت از طیف تندرو و پایداری بودند، با رای نسبتا بالایی طیب نیا را برای حضور در وزارت اقتصاد و دارایی، راهی وزارتخانه کردند. در دوره چهار ساله طیب نیا برنامه‌های متعددی اجرا شد.

مهم‌ترین برنامه‌های علی طیب‌نیا

مهمترین برنامه شاید، ساماندهی موسسات مالی و اعتباری غیر مجاز بود. همین برنامه طیب نیا، باعث مخالفت شدید مجلس با او شد. او که توانسته بود بعد از سال‌ها، نرخ تورم را تک رقمی کند و بسیاری از شاخصه‌های اقتصادی را بهبود ببخشد، سه بار از مجلس اصولگرا کارت زرد گرفت تا متوجه نقش آفرینی جریان‌های سیاسی در تصمیم گیری‌های اقتصادی شود.

علی طیب نیا کیست؟

طیب نیا، از نظر دیدگاه فکری با افرادی مثل نوبخت که فرمانده اقتصادی دولت حسن روحانی بود اختلاف اساسی داشت. این اختلافات در نهایت منتهی به این شد که در دولت دوم روحانی، طیب نیا جایی در کابینه نداشت. اما در این دوره با افزایش قیمت دلار و خروج آمریکا از برجام، وضعیت اقتصادی کشور آشفته شد که همین مسئله باعث شد طیب نیا، به عنوان قهرمان اقتصاد ایران در دوره وزارت، به محبوبیتی بیش از دوران خدمت دست پیدا کند.

طیب نیا که دانش آموخته اقتصاد در دانشگاه تهران و دانشگاه لندن است، اقتصاددان نهادگرای میانه‌رو شناخته می‌شود و نظریات خاصی درباره اقتصاد دارد. مثلا او با پرداخت نقدی یارانه‌ها مخالف است.

او حالا در تیم اقتصادی پزشکیان است. مسیری بسیار دشوار برای جلب اعتماد مردم و نجات اقتصاد ایران.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۴
2
0
از این غرق شده ها در رانت زیاد تمجید نکنید که فقط خودتون زیر سوال میبرید
نظرات شما