آغاز فعالیت مهندسی نیروگاه پتروشیمی دهدشت/ کمک به اخذ تسهیلات ارزی و ریالی پروژههای استان کهگیلویه و بویراحمد در دستور کار استانداری
رویداد۲۴- محمد شکری مدیرعامل صنایع پتروشیمی دهدشت در این نشست گفت: پتروشیمی دهدشت به خاطر ماهیت ایزوله مشابه طرحهای عسلویه و ماهشهر نیست.
وی با اشاره به اینکه آب مورد نیاز پروژه از مارون تأمین میشود، افزود: لولهگذاری انتقال آب به طول ۱۶کیلومتر انجام شده است.
شکری بیان کرد: طی یک سال و نیم گذشته به کمک مسئولین شهرستان از چالشها عبور و مشکلات پروژه آبرسانی عبور کردیم.
وی در خصوص تامین برق با بیان اینکه چندین سناریو تعریف شده بود، گفت: نیروگاهی که در ضلع غربی شهر در نظر گرفته شده است بدلیل عدم راهاندازی پاسخگوی نیاز مجتمع نبوده بنابراین برای ایجاد پست برق در سایت برنامهریزی شده بود که آن هم بدلیل نبود زیر ساختها امکانپذیر نشد.
شکری سناریوی سوم را احداث نیروگاه خود تأمین دانست و افزود: مناقصه برگزار و قویترین سازنده داخلی نیروگاههای کشور برنده مناقصه شده و از هفته جاری فعالیت مهندسی نیروگاه آغاز شده است.
وی از استاندار خواست تا برای اخذ مجوزهای گاز مورد نیاز نیروگاه حمایت کنند.
شکری بیان کرد: برق مورد نیاز مجتمع برای فاز اول ۴۴ مگاوات است، اما نیروگاه در صورت تامین گاز سوخت مورد نیاز تا ۸۰ مگاوات برق میتواند تولید کند.
مدیرعامل پتروشیمی دهدشت نیاز آب این پروژه را ۳۱۰ متر مکعب در ساعت خواند و گفت: علاوه بر لولهگذاری انجامشده کار ساخت دو ایستگاه نیز آغاز و پیش بینی میشود تا ۶ ماه آینده تکمیل شود.
وی با اشاره به اینکه پتروشیمی دهدشت تحت لیسانس بازل آلمان است، تصریح کرد: ۳۰۰هزار تن در سال پلی اتیلن سنگین تولید میکند.
وی تأکید کرد: زیرساخت حمل و نقل در منطقه از هم اکنون باید برنامهریزی و فراهم گردد.
شکری مساحت پروژه را ۱۰۲ هکتار اعلام و گفت: متوسط اشتغالزایی مستقیم در دوره پروژه ۲هزار نفر است که در زمان بهرهبرداری حداقل ۳۰۰نفر مستقیم و یکهزار نفر غیر مستقیم برآورد میشود.
همچنین پیشرفت کار در بخش آبرسانی ۸۵/۹۱ درصد است، پیشرفت فیزیکی کل طرح تا سال ۱۴۰۰یعنی ۱۵سال بعد از آغاز ۱۸درصد بوده و از سال ۱۴۰۱تاکنون ۲۵درصد و در مجموع ۴۳.۳۳ درصد است.
یدالله رحمانی در نشست بررسی روند فعالیتهای پتروشیمی دهدشت، این پروژه را زمینهای برای فراهم کردن اشتغال، تولید و صادرات عنوان کرد و افزود: بر اساس آمار برآورد شده ما سالانه فقط حداکثر سی میلیون دلار صادرات نفتی داشتیم در صورتی که از این مجموعه ۶۰ درصد تولیدات صادراتی انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه در کنار سایر خدمات، تولیدات این مجموعه میتواند یک جهش بسیار جدی را در صادرات غیرنفتی برای استان ایجاد نماید، گفت: بر همه ماست که برای رفع موانع و مشکلاتی که فراروی این پروژه است تلاش کنیم.
رحمانی در خصوص تأمین گاز مورد نیاز پتروشیمی، افزود: با توجه به اینکه ناترازی گاز وجود دارد، اما نمیتواند دلیلی برعدم پیگیری باشد، تأمین گاز پتروشیمی دهدشت در دستور کار قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه دسترسی کارخانه به جاده در دستور کار قرار میگیرد، از اخذ مجوز تسهیلات ارزی خبر داد و گفت: مجوز اخذ هزار و ۳۰۰ تا دو هزار میلیارد تومان تسهیلات ریالی نیز برای سرمایهگذاران جهت چرخش پروژهها لحاظ شده است به این صورت که با هماهنگی بانکهای عامل ۵۰ درصد منابع از سوی بانک پرداخت میشود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: با توجه به اینکه در مرحله اخذ اطلاعات طرحها و پروژههایی هستیم که نیازمند تسهیلات هستند، افزود: در شرایط کنونی که در اهدای تسهیلات بانکی بسیار محدودیت وجود دارد این فرصت بسیار عالی است.
وی با اشاره به اینکه ۵۰ درصد اراضی پتروشیمی آماده برای فعالیتهای پایین دستی است، افزود: برای انجام این کار برنامهریزیهای لازم صورت گیرد.
رحمانی تأمین زمین برای توسعه فعالیتهای صنعتی را یکی از دغدغههای موجود نام برد و گفت: تلاش کنید، اولویت با خود شماست که این زنجیره را تکمیل و فعالیتهای پایین دستی را راه اندازی کنید که در آینده تبدیل به قطب اقتصادی منطقه شود.
وی با ابراز امیدواری گفت: امیدوار هستیم که با تکمیل پتروشیمی دهدشت آینده پررونقی در منطقه داشته باشیم.
رحمانی به مشکلات مطرح شده پتروشیمی اشاره کرد و گفت: مشکلات مربوط به استان و سطح کلان ملی را پیگیری خواهیم کرد چرا که این پروژه محرک توسعه شهرستان کهگیلویه است و رفع مشکلات آن ضروری است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: امیدواریم با رفع موانع و مشکلات طبق پیش بینیهای اولیه پروژه ماهیانه این پروژه سه درصد پیشرفت داشته باشد.
سید محمد موحد در این جلسه از زحمات و تلاشهای تمامی دستاندرکاران پروژه پتروشیمی دهدشت قدردانی کرد و ابراز امیدواری نمود که با همت جمعی، روند پیشرفت پروژهها تسریع یابد.
نماینده مردم شهرستانهای کهگیلویه بزرگ در مجلس شورای اسلامی بیان داشت: باید توجه ویژه به وضعیت پروژه و وضعیت پیمانکار اصلی (پتروپارس) شود.
وی با اشاره به اهمیت این پروژه در ایجاد اشتغالزایی گفت: این پروژه نیاز به پیگیری جدی دارد.
این نماینده مجلس همچنین بر اهمیت تشکیل جلسهای با حضور وزیر نفت و دیگر مسئولان مرتبط تاکید کرد و خواستار تعیین تکلیف وضعیت پتروپارس شد.
موحد خاطرنشان کرد: باید با جدیت بیشتری به این موضوع پرداخته شود و امیدواریم با همکاری همه طرفین، مشکلات موجود برطرف شود.