پشت پرده «جامعه روحانیت انقلابی» | برنامه ریزی هدفمند یک «تشکیلاتِ نوظهور» برای مجلس خبرگان آینده!
رویداد۲۴| «جامعه روحانیت انقلابی» این نام تشکل جدیدی است که در ۱۶ دی ماه، مرتضی استقامت از تشکیل آن خبر داد. بر اساس آنچه او درباره این تشکل حوزوی گفته؛ «این مجموعه از زنان و مردان طلبه» تشکیل شده و همچنین «برای انسجام بخشی و توانمندسازی گروههای انقلابی و جهادی بر فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی» متمرکز است.
اما چه کسانی در این تشکل عضو هستند؟ آیا جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از تشکیل همچنین تشکلی حمایت میکنند؟ علت تشکیل آن چیست؟ اینها بخشی از سوالی هستند که درپی ایجاد «جامعه روحانیت انقلابی» در اذهان شکل گرفته است. هر چند که تاکنون اعضای جامعه روحانیت مبارز درباره این تشکل اظهار بی اطلاعی کردند، اما در گزارشی که خبرگزاری خبرآنلاین اخیرا منتشر کرد خبر داد که محمد آقامیری، از اعضای فعلی شورای شهر، یکی از اعضای موسس تشکل «جامعه روحانیت انقلابی» است.
مرتضی استقامت و محمد آقا میری چه کسانی هستند؟
سید محمدآقامیری، متولد ۱۹ خردادماه سال ۵۴ است که توانست در جریان انتخابات ششمین دوره شهر و روستا، با کسب ۲۸۸.۴۳۳ رأی، وارد شورای شهر تهران شود. او که از چهرههای حامی علیرضا زاکانی، شهردار تهران نیز است، درباره تشکل ۱۹ نفره جامعه روحانیون انقلابی توضیحاتی به خبرگزاری خبرآنلاین داد و حتی دادن لیست برای انتخابات شورای شهر را تکذیب کرد.
او درباره اهداف این مجموعه بیان کرد: «ما اگر بخواهیم در برنامههای انتخاباتی نقشی داشته باشیم، به صورت مستقیم در خبرگان رهبری هستیم و نهایتاً با تأیید همه اعضای شورای مرکزی و هیئت موسس در انتخابات ریاست جمهوری نقشی ایفا کنیم که آن هم به صورت مستقیم، یعنی فعالیتهای ما بیشتر در حوزههای فرهنگی، اجتماعی و جهادی است و ما حتی بحث کار را به صورت ملی و بین المللی میبینم، به این صورت که با گروههای مقاومت و فعالی که در سطح منطقه در حال فعالیت هستند و شناخته شدهاند، ارتباط میگیریم چراکه بخشی از سیاستهای نظام و منویات رهبری هم افزایی و تقویت گروههای مقاومت و ارتباط با گروههای مقاومت در سطح منطقه است؛ لذا جامعه روحانیت انقلابی اقدامی ملی و فراملی است و بحثهای کوچکی نیست که ما در حوزههای محلی انتخابات شوراها و مجلس شرکت کنیم، بنابراین بحث فراتر از این بحثها است.»
مرتضی استقامت نیز از اعضای شورای شهر مشهد بوده که تحصیلات خود را در سطح ۳ مدیریت اسلامی و دانشجوی دکترا گذرانده است. او هم درباره تشکیل این تشکل به خبرآنلاین گفته: «قبلاً بحثی تحت عنوان روحانیون و روحانیت مبارز داشتیم که با توجه به اتفاقاتی که افتاد این نکته به ذهنمان رسید که ما الان در جامعه به روحانیت انقلابی نیاز داریم که در جامعه باشد و از خواهران و برادرانی که در عرصههای مختلف فعالیت میکنند، در آن حضور داشته باشند، لذا فکری شکل گرفت و هیئت موسسی حدود ۱۸، ۱۹ نفر اعم از خواهران و برداران در حوزه تشکیل شدند. اساسنامه، مرامنامه و امور ثبت آن هم در حال انجام است. درصدد هستیم بعد از شناسایی افراد مجمع عمومی را تشکیل بدهیم، که بعد از تشکیل آن اساسنامهای که پیش نویس آن تهیه شده به رأی گیری گذاشته میشود که اگر تصویب شد یکی از بحثهای آن بحث تشکیل شورای مرکزی با رأی مستقیم مجمع عمومی است. اگر این شورا شکل بگیرد، هیئت موسسی که بیش از یک سال است جلسات مختلفی برای همفکری برگزار میکند، نقش خود را به آن شورا میسپارد و کار به سمت تثبیت میرود.»
بی خبری اعضای جامعه مدرسین از تشکل جدید
بیاطلاعی اعضای جامعه روحانیت مبارز از تشکل جامعه روحانیت انقلابی این سوال را ایجاد کرد که آیا اعضای جامعه مدرسین از آن خبر دارند یا خیر؟ هر چند که برخی از چهرهها این تشکل روحانی نشین قم پاسخ منفی به درخواست گفتوگو دادند، اما پیگیری از دیگر اعضا حکایت از آن داشت که آنان هم اطلاعی درباره این تشکل ندارند.
آیت الله حسینی بوشهری در گفت و گویی با خبرگزاری خبرآنلاین درباره این تشکل تنها به این جمله که «از مدیر حوزه سوال کنید»، اکتفا کرد.
آیت الله مرتضی مقتدایی، مدیر حوزه علمیه قم و دیگر عضو جامعه مدرسین، در واکنش به اعلام موجودیت جامعه روحانیت انقلابی گفت: من خبر ندارم و نمیدانم چه کسانی عضو آن هستند. درباره این تشکل تحقیق میکنم و اگر اطلاعی پیدا کردم، خبر میدهم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا این گروه انشعابی از جامعیتن محسوب میشود، گفت: خیر.
آیت الله علیاکبر مسعودی خمینی، درباره جامعه روحانیت انقلابی به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: درباره واقعیت این تشکل بی اطلاع هستم.
علی بنایی، از دیگر روحانی شاخص قم، ضمن اظهار بی اطلاعی درباره این تشکل گفت که به این مسئله ورود نخواهد کرد.
حسین جلالی، رئیس دفتر سابق آیت الله مصباح یزدی در گفت و گویی با خبرگزاری خبرآنلاین تاکید کرد که از این تشکل بی اطلاع بوده و این قول را داد که پیگیر این ماجرا خواهد بود.
این همه مساجد لوکس و تجملات و بعد به مردم میگن برید تن فروشی کنید و مواد مخدر و ...
باز هزار رحمت به روح شاه که به ایران و مردمش میرسید و با خودش چیزی نبرد که اگه برده بود به یقین آواره این کشور و اون کشور نمیشد
۴۵ ساله یه ایران غارت شده و کسی پاسخ نمیده پولهای ایران و مردمش کجا هزینه شده است