شپش به جان مدارس افتاد
رویداد۲۴| با اینکه وزارت بهداشت و وزارت آموزشوپرورش، افزایش موارد آلودگی به شپش را انکار میکنند، اما گزارشهایی که از معلمان، مربیان بهداشت و خانوادهها میرسد، حکایت دیدهشدن موارد بیشتری از این آلودگی را روایت میکند.
در شبکههای اجتماعی گزارشهایی از آلودگی دانشآموزان به شپش اعلام میشود، برخی میگویند که این ماجرا از سوی مدارس سانسور میشود. بهویژه در مدارس غیردولتی، از ترس انتشار خبر و ریزش دانشآموزان این مدارس. زهرا همین چندروز پیش، با دیدن چیزهای سفیدی روی ساقه موهای دختر ۷ سالهاش، وحشتزده او را به دکتر برد.
تشخیص پزشک، شپش بود و بهسرعت درمان را شروع کرد. مادر از ترس شیوع خبر در مدرسه، مدیر و معلم را باخبر نکرد. محبوبه، اما تجربه متفاوتی از این ماجرا دارد. خواهرزاده ۸ ساله او، حدود دوماه پیش مبتلا به شپش شد. او کلاس دوم ابتدایی مدرسهای غیرانتفاعی در منطقه سه تهران است که به شپش مبتلا شده است.
یکی از مدیران مدرسه ابتدایی هم میگوید که یکی از دانشآموزان حدود سهسال درگیر شپش بود و خانواده کاری برایش نمیکرد. به گفته او، در حال حاضر حتی شامپوهای ضدشپش هم کارایی لازم را ندارند و خانوادهها میگویند که از طریق شامپو نتوانستهاند شپش را از بین ببرند.
منصوره معلم پایههای دهم و یازدهم یک مدرسه غیرانتفاعی در غرب تهران است. او هم میگوید که سال گذشته، در میان دختران دانشآموز پایههای اول و دوم ابتدایی شپش دیده شده: «مدرسه مربی بهداشت دارد و بهطور همیشگی موی دانشآموزان را بررسی میکند. گاهی اواقات هم وقتی بالا میرود بهصورت روزانه این بررسی را انجام میدهند. گاهی هم از دانشآموز میخواهند چند روزی به مدرسه نروند.» فرشته جودکی، معلم پایه ششم مدرسهای دولتی در ورامین است.
او میگوید که امسال از یک کلاس ۳۲ نفره، ۵-۴ نفر در مدرسه مبتلا به شپش شدهاند که هفته گذشته شناسایی شدهاند.
ردپای شپش در شهرهای دیگر هم دیده میشود. مثلاً در اصفهان که دیماه امسال، خبر آمد سالانه ۸ هزار اصفهانی به شپش مبتلا میشوند و بیشترین آلودگی بین دانشآموزان دیده میشود. این را عباسعلی قاسمی، کارشناس بیماریهای منتقله مرکز بهداشت استان اصفهان اعلام کرده بود: «شمار افراد آلوده به پدیکولوزیس (شپش) در سطح استان اصفهان سالانه بهطور متوسط به ۲۵ هزار تا ۳۰ هزار نفر میرسد.»
در مشهد هم خبرهایی درباره این شپش شنیده شد که مربوط به اوایل دیماه امسال بود. زهرا نهبندانی، رئیس گروه مبارز به بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد، از ثبت حدود ۲۰ هزار مورد آلودگی به شپش سر در خراسان رضوی، خبر داد.