افزایش سقط جنین بر اثر آلودگی هوا
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به عوارض آلودگی هوا بر سلامت بدن گفت: آلودگی هوا بر سیستم عروقی و گردش خون تأثیر نامطلوبی داشته و احتمال سقط جنین را افزایش میدهد.
رویداد24- استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به عوارض آلودگی هوا بر سلامت بدن گفت: آلودگی هوا بر سیستم عروقی و گردش خون تأثیر نامطلوبی داشته و احتمال سقط جنین را افزایش میدهد.
محمدحسین سلطانزاده در رابطه با تأثیر آلودگی هوا بر سلامت افراد اظهار داشت: آلودگی هوا بر سیستم عروقی و گردش خون تأثیر نامطلوبی داشته و حملههای قلبی هم با آلودگی هوا ارتباط دارد چرا که آلودگی هوا سبب غلیظ شدن خون و بالا رفتن احتمال تشکیل لخته، آسیب به سرخرگها و تصلب شرائین میشود.
وی افزود: آلودگی هوا میتواند سبب بروز دردهای شکمی شود و آمار مراجعین به مراکز اورژانس به دلیل دل درد در برخی از کشورهایی که با مشکل آلودگی هوا مواجهاند در روزهای آلوده بیشتر است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: دهان و حلق همچنین بینی مسیر اصلی عبور هوای آلوده است و بینی نقش مهمی در تصفیه آلودگیها دارد مواد آلایندهای که در بینی تجمع پیدا میکند میتواند به بافت بینی، سینوسها و مخاط تنفسی آسیب برساند.
سلطانزاده با اشاره به اینکه آلایندههای هوا سبب کاهش باروری در زنان و مردان میشود، تصریح کرد: رشد جنین نیز به دلیل قرار گرفتن در معرض هوای آلوده کاهش یافته و آنومالیها در جنین بیشتر میشود. همچنین سقط جنین در هوای آلوده افزایش نشان داده است.
وی توصیه کرد: در زمان آلودگی هوا برای کاهش صدمات به دستگاه تنفس و التهاب دستگاه گوارش ناشی از آلودگی شیر و لبنیات مصرف کنید چرا که این موضوع سبب نرم شدن مخاط تنفسی فوقانی، مری و معده میشود. از سوی دیگر به دلیل وجود ترکیبات مناسب برای رشد و نمو باکتریهای مفید که عمل دفع ادرار و مدفوع همچنین مواد آلاینده را تنظیم میکنند التهابها در مقابل با نقش رادیکال آزاد که به صورت آلاینده وارد بدن شدهاند نقش مؤثری ایجاد میکنند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: برای سلامت بدن در روزهای آلوده مصرف دوغ و ماست پربیوتیک برای مقابله با آلایندهها بهترین انتخاب به شمار میروند. همچنین باید توجه داشت که آلایندهها به مرور زمان پوکی استخوان را تشدید میکنند چرا که در زمان آلودگی نیز جذب ویتامین D از راه پوست کاهش مییابد.
سلطانزاده تصریح کرد: افرادی که کمبود کلسیم دارند بیشتر در معرض خطر آلودگی هوا هستند. چراکه گیرندههای فلزات دو ظرفیتی در بدن انسان به صورت رقابتی عمل میکند و در صورتی که این گیرندها با آهن و کلسیم اشباع شده باشد بدن کمتر در معرض آلودگی با سرب قرار میگیرد. بنابراین در هوای آلوده باید مصرف شیر و لبنیات را افزایش داد.
منبع: فارس