تحلیلگر برجسته جهان عرب بررسی کرد؛
چرا ترامپ به روحانی پیام تبریک نفرستاد؟
رئیسجمهوری ایران قطعا دور دوم ریاستجمهوری خود را کامل میکند مگر آن که خداوند چیز دیگری بخواهد، ولی تردید داریم که همتای آمریکایی وی حتی بتواند دور نخست ریاستجمهوری خود را کامل کند.
رویداد۲۴- ملت ایران، که خواهان تعامل سازنده با دنیا و آزادی هستند، بار دیگر به حسن روحانی رای دادند و او را به عنوان رئیسجمهور کشورشان انتخاب کردند.
«عبدالباری عطوان» تحلیلگر برجسته جهان عرب در مقالهای تحلیلی در روزنامه فرامنطقهای رایالیوم به پیروزی روحانی در انتخابات ریاستجمهوری ایران پرداخته و نوشته است، این پیروزی در روزی محقق شد که «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا برای ایجاد «ناتوی عربی- اسلامی- سنی» بهمنظور مقابله با نفوذ ایران در منطقه، وارد عربستان سعودی شد.
عطوان در این مقاله نوشته است: تصور نمیکنیم دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، که سفر «تاریخی» خود به ریاض را برای مشارکت در نشستهای سران از جمله نشست سران جهان اسلام آغاز کرده است، بهعنوان رهبر جهان دموکراتیک و آزاد به حسن روحانی بهدلیل پیروزیاش در انتخابات ریاستجمهوری ایران، که با مشارکت بسیار بالای مردمی برگزار و مدت این رایگیری نیز سه بار تمدید شد، پیام تبریک بفرستد. دلیل این امر نیز ساده است؛ این مرد یعنی ترامپ و میزبانان به اصطلاح دموکرات وی سرگرم تشکیل ائتلاف ناتوی اسلامی با مشارکت اسرائیل برای جنگ با ایران هستند.
در این مقاله آمده است: روحانی در همان دور نخست پیروزی بزرگی بهدست آورد و بر رقیب قدرتمند خود یعنی «سید ابراهیم رئیسی» کاندیدای محافظهکار برتری پیدا کرد، موضوعی که اهمیت این پیروزی را دو چندان میکند، این است که این صندوقهای رای هستند که در نهایت مشخص میکنند رئیسجمهوری ایران چه کسی باید باشد، هر چند برخی طرفها از ابعاد دموکراسی در ایران و نحوه پالایش فهرست کاندیداها انتقاد میکنند.
عطوان تصریح کرد: ایرانیها روحانی میانهرو و جانشین «هاشمی رفسنجانی» را انتخاب کردند؛ زیرا آنها خواهان تداوم یافتن سیاست باز در قبال جهان هستند؛ سیاستی که با امضای توافقنامه هستهای با ۶ قدرت بزرگ جهان کلید خورده است.
به عقیده عبدالباری عطوان، انتخاب روحانی بهنوعی واکنش ایرانیها، چه مردمی و چه رسمی، به روند ایجاد همگراییای است که ترامپ و همپیمانان عرب وی علیه ایران رهبری میکنند و این واکنش از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است؛ زیرا دموکراتیک، متمدنانه و از طریق صندوقهای رأی نمود کرد. این انتخاب همچنین نمایانگر گرایش به اعتدال و اجتناب از افراط است؛ زیرا در حالیکه شاهزاده «محمد بنسلمان» جانشین ولیعهد عربستان سعودی بر طبل جنگ و انتقال نبرد به عمق ایران، می کوبد ایرانیها رئیسجمهوری را انتخاب میکنند که گفتوگو را ترجیح و «شاخه زیتون» را به کشورهای همسایه پیشنهاد میدهد و فارغالتحصیل مقطع دکترا از دانشگاه «گلاسکو» انگلیس و نیز برخوردار از حمایت جوانان است و آزادیها را تأیید و از سیاست باز درقبال جهان استقبال میکند.
این نویسنده فلسطینیتبار مقیم لندن در ادامه نوشت: چهبسا مضمون پیام تبریک «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه، روحانی را از تبریک ترامپ بینیاز کند؛ بهویژه بخشی از پیام تبریک پوتین، که در آن آمده است: «مسکو و تهران به همکاریها برای حفظ ثبات و امنیت در خاورمیانه و جهان ادامه میدهند... و توافقنامههایی که دو کشور، در جریان سفر اخیر روحانی به مسکو به امضا رساندند، از جمله ساخت ۴۵ نیروگاه اتمی و تجهیز ایران به موشکهای اس ۳۰۰ پیشرفته، بهطور کامل اجرایی میشود.»
در پایان این مقاله آمده است: روحانی، رئیسجمهوری ایران قطعا دور دوم ریاستجمهوری خود را کامل میکند مگر آن که خداوند چیز دیگری بخواهد، ولی ما به این امر، که ترامپ بتواند دور نخست ریاستجمهوریاش را کامل کند، با دیده تردید مینگریم.
منبع: ایلنا