تاریخ انتشار: ۱۰:۵۴ - ۰۶ خرداد ۱۳۹۶
وب‌سایت اسرائیلی وای نت:

عملی شدن وعده‌های اقتصادی «روحانی» به نفع اسرائیل نیست

از دیدگاه اسرائیل، پیروزی دوباره حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ایران طی هفته گذشته، لزوماً اخبار خوبی نیست. نخست به این دلیل که وقتی مسائلی پیش می‌آید که به‌طور مستقیم به امنیت اسرائیل مربوط می‌شود، این رئیس‌جمهور ایران نیست که تصمیم نهایی را می‌گیرد.
رویداد۲۴- از دیدگاه اسرائیل، پیروزی دوباره حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ایران طی هفته گذشته، لزوماً اخبار خوبی نیست. نخست به این دلیل که وقتی مسائلی پیش می‌آید که به‌طور مستقیم به امنیت اسرائیل مربوط می‌شود، این رئیس‌جمهور ایران نیست که تصمیم نهایی را می‌گیرد.

به گزارش رویداد۲۴ به نقل از وای نت، این آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب ایران است که در مورد مسائلی مانند برنامه هسته‌ای، جنگ در سوریه، کمک به رژیم اسد و حمایت از حزب‌الله، به‌عنوان رهبر معظم انقلاب و رهبر سیاسی تصمیم نهایی را می‌گیرد. 

درگذشته محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور تندروی ایران مانند اسلحه‌ای در دستان اسرائیل و آمریکا عمل می‌کرد. اظهارنظرهای تند وی منجر به شکل‌گیری سیستم تحریم‌های سخت علیه ایران شد. اما صحبت‌های شیرین روحانی و لبخند تدافعی‌اش حتی باعث تأثیرپذیری یک شخص میانه‌رو می‌شود و می‌تواند مشکل آگاهی بخشی جدی را برای اسرائیل فراهم کند.

روحانی یک فروشنده ماهر است و  با توجه به تصویری که به مردم ارائه کرد، قادر است اقداماتی نظیر تلاش اسرائیل و آمریکا برای متوقف کردن پیشرفت موشک‌های بالستیک ایران را متوقف کند. ایران با ریاست جمهوری روحانی می‌تواند به مصالحه و توافقاتی برسد که به نفع اسرائیل نخواهد بود.

دلیل دیگر این است که روحانی با «بلیت اقتصادی» انتخاب شد. او وعده داد که شرایط اقتصادی ایران را بهبود ببخشد و نرخ بالای بیکاری به‌خصوص در میان جوانان را کاهش دهد. باوجودآنکه لغو تحریم‌ها پس از توافق هسته‌ای با قدرت‌های جهان منجر به افزایش ذخایر دلاری در خزانه شد و امکان فروش نفت بدون محدودیت را برایشان فراهم کرد، این شرایط هنوز در طبقات متوسط و سطح پائین حل‌نشده و جوانان بیکار در خیابان‌ها قدم می‌زنند.

اگر روحانی بتواند به وعده‌های خود در مبارزات انتخاباتی در این مورد عمل کند، به‌هیچ‌وجه به نفع اسرائیل نخواهد بود، بلکه همه‌چیز به نفع نظام جمهوری اسلامی خواهد شد. 

شاید روحانی در داخل به‌عنوان یک «اصلاح‌طلب» شناخته‌شده باشد و خواستار برداشته شدن برخی محدودیت‌ها باشد اما در نهایت او یک روحانی است و به همین دلیل رهبری ایران از انتخاب دوباره او استقبال کرد. 

بااین‌حال تا جایی که برای اسرائیل مهم است، ابعاد خوش‌بینانه‌ای هم در این انتخاب وجود دارد. رهبری به صحبت‌های روحانی گوش فرا می‌دهد و عقاید وی را می‌پذیرد. حتی در برخی موارد اگر این نظر در تضاد جدی با نظرات فرماندهان نیروی سپاه باشد. 

اما زمانی که پای مردم ایران به میان می‌آید، انتخاب روحانی یک خبر خوب است. شاید روحانی یک آیت‌الله باشد اما نیات خوب هم دارد. مشکل اینجا است که او در ایران با نیروهای محافظه‌کار تندرو که تلاش دارند دستاوردهای او را خراب کند، روبرو است. 

مردم ایران عادت دارند که جهان را شگفت‌زده کنند، حتی با روحانی لبخند بر لب به‌عنوان رئیس‌جمهورشان.  

نظرات شما