تاریخ انتشار: ۲۰:۳۸ - ۲۴ آذر ۱۳۹۴
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی:

یکی از نواقص زندگی ماشینی عدم توجه کافی به ورزش است

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی صبح امروز در دیدار اعضای هیأت رئیسه فدراسیون هندبال، با تبریک فرا رسیدن ماه ربیع‌الاول و گرامیداشت تقارن تولد حضرت محمد(ص) و میلاد مسیح، گفت: باید از این اتفاق مبارک به منظور افزایش وحدت بین پیروان همه ادیان الهی، به ویژه مسلمانان و مسیحیان استفاده کرد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اشاره به روایتی که از پیامبر اسلام(ص) درباره بشارت تمام شدن ماه صفر در منابع و ماخذ اسلامی آمده، افزود: اگر چه ماه صفر ماهی است که پیامبر رحمت از میان مردم می‌روند، اما به پایان آن و آغاز ربیع الاول بشارت داده‌اند د که این مسأله‌ی مهمی برای مسلمانان در همه ادوار و اعصار است.

 آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، با آرزوی آغاز دوره‌ی جدیدی برای مسلمانان در ربیع‌الاول، به شرایط ایران و روابط با دیگر کشورها در پسا برجام اشاره کرد و گفت: میلاد دو پیامبر اولو‌العزم رحمانی یعنی حضرت محمد(ص) و حضرت عیسی(ع) فرصت مناسبی برای حل مسایل اختلافی در فضای منطق و استدلال است.

ایشان با محکوم کردن اظهارات زشت دونالد ترامپ، نامزد انتخابات حزب جمهور‌ی‌خواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مبنی بر عدم اجازه ورود به مسلمانان به این کشور، این‌گونه اظهارات را غیر منطقی و غیرعقلانی توصیف کرد و افزود: این اتفاق در وهله‌ی نخست برای دولتمردان آمریکا، زیان‌بار است که البته کاخ سفید این اظهارنظر را سریعاً محکوم و کاملاً مغایر با ارزش‌های آمریکا دانسته است.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، با اشاره به حضور مسیحیان در بیش از 60 کشور اسلامی، بر زندگی مسالمت آمیز پیروان همه ادیان تأکید کرد و گفت: همه‌ی پیامبران الهی و به طریق اولی پیامبر اسلام، بر مهربانی انسان‌ها نسبت به یکدیگر توصیه‌های فراوانی دارند و سخنان اختلاف برانگیز، برخاسته از تعصب‌های جاهلی است که متأسفانه در اسلام هم بعضی از گرو‌ه‌های تندرو، کارهای خشن افراطی می‌کنند که نمونه‌های آن را این روزها در اقدامات طالبان، داعش، القاعده، بوکوحرام و ... می‌بینیم.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با ابراز تأسف از تأثیرات منفی تفکرات افراطی در میان جوانان، احساسات پوچ را برای هر انسانی در ابعاد زندگی فردی و اجتماعی خطرناک دانست و گفت: باید عوامل جدی نشاط آور جامعه را تقویت کنیم که یکی از بهترین عوامل آن، ورزش است.

ایشان با اشاره به نگاه‌ دانشگاهیان درخصوص تأثیرات منفی انسداد سیاسی برای گسترش فسادهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی، گفت: جامعه مرکب از عوامل متعدد تأثیرگذار بر همدیگر است که باید نگاهی هم زمان به همه‌ی آنها داشت تا جامعه پویایی و نشاط خویش را حفظ نماید.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، دوری افراد به خصوص جوانان از معارف اسلامی را زمینه‌ساز گرفتاری و آلودگی به انواع انحرافات دانست و اظهار داشت: پوچی که بدترین و خطرناک‌ترین حالت ممکن است، بر اثر دوری از اخلاقیات و معارف الهی در انسان‌ها به وجود می‌آید که اگر کشوری به پوچی جوانان برسد، به سقوط ارزش‌های آن جامعه نزدیک می‌شود.

ایشان با برشمردن برخی از عوامل تأثیرگذار در نا امیدی جوانان در جامعه، اظهار داشت: جوانانی که در عصر انفجار اطلاعات به سر می‌برند، اگر راه اظهارنظر بر آنها بسته شود، خیلی زود دلزده و نا امید می‌شوند.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی  با بیان این جمله که «جوانی که با ورزش سروکار دارد، همیشه شاداب و سرزنده است»، گفت: ورزش در تاریخ بشریت، پادزهری برای حالت خمودگی جسمی و روحی انسان‌ها بوده و هیچ منکری در دنیا ندارد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، توجه به ورزش خانم‌ها را یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی توصیف کرد و با ابراز تأسف از ظلم تاریخی در حق نصف جمعیت جامعه، گفت: نیاز زنان به ورزش به خاطر شرایط جسمی آنان، اگر بیشتر از مردان نباشد، کمتر نیست.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی حفظ موازین اسلامی توسط بانوان در ورزش را باعث افزایش آبروی مسلمانان در جوامع بین‌المللی دانست و گفت: خانم‌های ورزشکار به خاطر روحیات شادابی که دارند، علاوه بر آثار ملی و بین‌المللی، تأثیرات شگرفی نیز در خانواده‌ها و جامعه می‌گذارند.

ایشان با توصیف جوانان بی جنب و جوش به آب راکد، گفت: آب و جوانی که هر دو مظهر نشاط و زلالی هستند، اگر ایستایی داشته باشند و تحرک نداشته باشند، مرداب می‌شوند.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با توصیه مسئولان کشور به گسترش برنامه‌های ورزشی گفت: شکست و پیروزی در میادین ورزشی سازنده است، چون ادامه هر شکست، تلاش بیشتر برای بُرد در آینده است و پیروزی نیز روحیات انسان را تقویت می‌کند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با یادآوری خاطرات خویش در ایام جوانی در حوزه علمیه قم و ابراز نارضایتی از عدم توجه  طلبه‌های آن زمان به ورزش، گفت: گروهی از طلبه‌ها که اتفاقاً بعدها اکثر آنها از بزرگان سیاست و فرهنگ شدند، با یک توپ و تور در بیابان‌‌های اطراف قم به ورزش والیبال می‌پرداختیم که تأثیرات فراوانی نیز در تقویت روحی جمعی ما داشت.

ایشان با تأکید بر توجه به ورزش، به عنوان یکی از نواقص زندگی ماشینی عصر حاضر، اظهار داشت: یکی از کارهای خوب مسئولان کشور، توجه کافی به ورزش است و باید برنامه‌ی نوسازی ورزشی را برای شرایط پس از برجام نیز جدی بگیریم.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر نقش ورزش در جسم و روح دانش‌آموزان، تأکید کرد: باید مدارس کوچک و بزرگ مخصوصاً در کلان شهرها که زندگی بیشتر ماشینی شده، جایی برای ورزش دانش آموزان داشته باشد.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با ابراز رضایت از عملکرد ورزشکاران و مسئولان ورزش هندبال کشور، پیروزی‌های اخیر آنان در مسابقات رسمی قطر را ستود و گفت: برای افزایش علاقه‌ی نوجوانان و جوانان به این ورزش باید به اخبار ورزشی، برنامه‌های فدراسیون هندبال آورده شود و با خبرهای مثبت جوانان را برای روی آوردن بیشتر به این ورزش تشویق کنند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام حضور چند جوان ایرانی در باشگاه‌‌ها و لیگ‌های معتبر جهانی را نشانه‌ی استعدادهای بالای آنان دانست و تأکید کرد: اگر زیرساخت‌های ورزش بهتر و بیشتر فراهم شود، شاهد گسترش کمی و کیفی این ورزش در سراسر کشور و ورزشکاران این رشته در مسابقات جهانی خواهیم بود.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، توسعه ورزش را یکی از برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی خواند و با اشاره به موفقیت‌های تیم‌های باشگاهی این دانشگاه در رشته‌های مختلف، گفت: همکاری دانشگاه آزاد و فدراسیون هندبال می‌تواند فصل تازه‌ای از همکاری‌های دو مرکزی باشد که سرشار از جوانان هستند.

در ابتدای این دیدار، آقای سیدابوالحسن(فخر) مهدوی، رئیس و آقایان دکتر صالحی امیری، مرتضی بانک و حجت‌الاسلام والمسلمین زم، به عنوان اعضای هیأت رئیسه فدراسیون هندبال کشور، ضمن ارائه گزارشی از برنامه‌ها و فعالیت‌های این فدراسیون، به بیان دیدگاه‌های خویش در خصوص نقش ورزش در تقویت نشاط اجتماعی،  ارتباط هنر و ورزش، کاهش تصدی‌گری‌های دولت و افزایش حضور مردم در گسترش ورزش در کشور پرداختند.

آفتاب
برچسب ها: هاشمی رفسنجانی
نظرات شما