دقیق صحبت کنیم، راست بگوییم/ به آینده مطمئن باشید
![دقیق صحبت کنیم، راست بگوییم/ به آینده مطمئن باشید دقیق صحبت کنیم، راست بگوییم/ به آینده مطمئن باشید](/files/fa/news/1397/2/18/83063_806.jpg)
رویداد۲۴ حسن روحانی در بیست و سومین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی با بیان اینکه باید با هم دقیق صحبت کنیم و راست بگوییم و درست حرف بزنیم، گفت: در تکنولوژی و ساخت، یک دستگاه اجرایی میخواهد متکی شود به چیزی که ممکن است کل سرمایه با آن تکنولوژی بازی شود. خیلی مهم است که دقیق بگوییم این چگونه است.
رئیس جمهور ادامه داد: مساله دوم در مورد سرمایهگذاریهای جدیدی است که وزیر نفت اعلام کردند. که در راستای آنها ما بتوانیم تولید را افزایش دهیم. البته برای این کار نیاز به پول، تکنولوژی و مدیریت خوب و حرفهای است که به نظر من تکنولوژی مدیریت و برنامهریزی از همه آنها مهمتر است اگر ما به آن برسیم بالاترین قدرت نرم را خواهیم داشت.
روحانی ادامه داد: نفت امتیازهای زیادی دارد یکی از آنها جذب آسان سرمایهگذاری اعم از خارجی یا داخلی است ضمن آنکه میتواند متکی به خود باشد و برای جذب آنها احتیاج به امتیاز وزیر و یا رئیس بانک مرکزی ندارد بلکه خودِ شرکت ملی نفت و گاز مستقیم میتواند آن را جذب کند.
روحانی با اشاره به کمکهایی که دولت میتواند برای صنعت نفت و گاز داشته باشد، گفت: کمک ما در ظاهر این است که تسهیلات مالی را برای این صنعت مهیا کنیم یا کالای تولید شده را به فروش برسانیم. حالا اگر روابط ما با همسایهها خوب نباشد و یا با دنیا رابطه نداشته باشیم حتی اگر پول و تکنولوژی داشته باشیم فایدهای برای کشور ندارد. دولت باید کمک کند فضای بینالمللی خوب و مثبت باشد. دولت یازدهم و دوازدهم از روز اول برنامه داشته که با دنیا تعامل سازنده و موثر داشته باشد یعنی برای هر دو طرف مفید باشد؛ هرچند در برخی موارد شرایط استثنایی هم وجود دارد مثلا یک شخصی در گوشه دنیا مشکلاتی درست کند که البته آن هم نهایتا بعد از دو سه ماه حل خواهد شد.
وی ادامه داد: منظور ما از تعامل با دنیا و همسایگان کاری است که امروز داریم با آذربایجان انجام میدهیم. در میدان نفتی ما همکاریهای خوبی داشتیم و یکسری کارها در امور اکتشاف انجام دادیم و بقیه بخشها نیز در حال انجام است و شاید با ترکمنستان نیز این کار را انجام دهیم. ما باید با سایر همسایگان نیز اینگونه تعامل داشته باشیم.
روحانی با اشاره به برخی منافع و میادین مشترک با همسایگان گفت: در مکانهایی مانند غرب کارون یا پارس جنوبی که ما منابع مشترک داریم باید فعالیتمان آنجا بیشتر باشد. امیدوارم همانطور که در ابتدای جلسه عنوان شد تا پایان سال چند فاز پارس جنوبی به اتمام برسد و آنها را افتتاح کنیم. یکسری طرحها را باید با عجله جلو ببریم. مبنای ما باید ماه باشد نه سال. ما باید تعیین کنیم که فلان پروژه ظرف چند ماه آینده به پایان میرسد.
روحانی ادامه داد: یک کار دیگر مهم وزارت نفت خط لوله جاسک است که اهمیت زیادی دارد. اینکه ما بتوانیم لوله نفت خود را از استان خوزستان به هرمزگان برسانیم و از آنجا صادرات داشته باشیم از لحاظ اقتصادی و استراتژیک برای ما بسیار مهم است و من همواره پیشرفت آن را از وزیر جویا بشوم. مساله دیگر تامین مالی است که معمولا توسط بانکها و صندوق صورت میگیرد. خودِ وزارت نفت هم میتواند روی پای خود بایستد و بخش خصوصی را دعوت کند و یا حتی اوراق بفروشد. ما ۳۴ طرح کلان که نیاز به ۶.۳ میلیارد دلار سرمایهگذاری احتیاج دارد، داریم که اگر ۵۰ درصد ظرفیت آن را استفاده کنیم سه ساله این سرمایهگذاری برگشت داده میشود. در کجای دنیا میتوان سرمایهگذاری ۶ میلیاردی کرد و در عرض دو سال پول بازگشت داده شود. این نشان میدهد که نفت ما این قابلیت را دارد.
وی تصریح کرد: نکته دیگر صنایع پاییندستی نفت است که مهمترین آنها پتروشیمیهاست این برای ما مهم است که گاز صادر کنیم یا آن را تبدیل به محصول کنیم. اگر پاییندستیها پتروشیمیها نیز فعال شود اشتغال خوبی ایجاد خواهد شد. همزمانی افتتاح چند فاز پارس جنوبی و پتروشیمیهای کاوه، مرجان و بوشهر در ۴۰ سالگی انقلاب خبر خوب و مبارکی است. هرچند این جشن برای برخیها ثقیل آمده است. اما آنها بدانند که انقلاب ما همین مسیر استقلال و آزادی را ادامه میدهد. به نظر من اگر صد بار دیگر رفراندوم بگذاریم باز هم ۹۸.۲ درصد مردم به استقلال رای میدهند اگر دوباره رای بگیریم به آزادی و اسلام رای خواهند داد. هرچند شاید رفتار برخی دولتها متفاوت باشد اما دولتها همه موقت هستند و آنکه میماند ملت ایران است.
رئیس جمهور افزود: ما به عنوان دولت به صراحت اعلام میکنیم طرحهایی که امروز وزارت نفت اعلام میکند از آنها به طور کامل پشتیبانی خواهیم کرد ما از هر صنعتی که خوداتکا باشد وظیفه داریم که حمایت کنیم.وظیفه ما این است که هر کالای داخلی که تولید و تست شد خریدار آن باشیم. اینکه اعلام کردند در فاز ۱۱ پارس جنوبی بسیاری از شرکتهای ایرانی توانستهاند مناقصهها را برنده شوند نشان از خوداتکایی ما دارد.
رئیس جمهور با اشاره به برنامههای دولت برای گازرسانی به روستاها گفت: این مساله از لحاظ اشتغال، محیط زیست و رفاه مردم برای ما مهم است ما جزو کسانی هستیم که در کنار مادرانمان در آشپزخانههایی بودیم که با هیزم و ذغال سنگ غذا درست میکردند و شاهد سختیهای آن بودیم. از لحاظ محیط زیست هم اگر مردم گاز داشته باشند دیگر به جنگلها و منابع زیستی هجوم نمیآورند. در چهار سال گذشته ۱۱ هزار و ۵۰۰ روستا گازرسانی شده است و در سال جاری روزی ۱۰ روستا صاحب گاز خواهند شد که این بسیار ارزشمند است.
رئیس جمهور در پایان با ابراز خرسندی از همکاری که بین وزارت نفت و دانشگاهها و معاونت علمی فناوری رئیس جمهور ایجاد شده ابراز رضایت کرد و آن را برای ملت کشور ایران خبری خوشحالکننده دانست.