پایان رقابت میان جوانان و کهنهکاران عرصه معماری در "زیستا"/ برترین طرحها در حل بحران زلزله انتخاب شد
رویداد۲۴ مراسم و جشن اختتامیه این مسابقه با حضور نمایندگان وزارت راه و شهرسازی، تعداد کثیری از معماران مستعد جوان و کهنه کار و هیئت داوران، با تجلیل از خالقان معمار 3 طرح برتر، بهداد حیدری کاوکانی به عنوان نفر اول، علیرضا مترقب جعفرپور به عنوان نفر دوم و حمیدرضا مجنونی، محمدحسن فروزان فر و نکیسا حائری به صورت مشترک به عنوان نفرات سوم این مسابقه به پایان رسید.
طرحهای معماران جوان در اختیار سازمان مدیریت بحران تهران قرار میگیرد
در حاشیه برگزاری این مراسم، کلیه 86 طرح ارسالی به دبیرخانه مسابقه در معرض بازدید قرار گرفت و با همکاری دبیرخانه مسابقات معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی مقرر شد تمامی آنها در اختیار سازمان مدیریت بحران قرار گیرد تا بتوانند از این استعدادهای ناب و نهفته ایرانی در هنگام وقوع بلایای طبیعی غیر قابل پیش بینی بهرهگیری شود، چرا که در این طرحهای کارآمد، معماران راه حلهایی برای ایجاد فضایی امن در برابر زلزله، کاهش آسیبهای زلزله، ایجاد شرایط پس از بحران از جمله کاهش آسیبهای مربوط به از بین رفتن راههای ارتباطی و امدادرسانی، امکان ریزش ویرانهها، ترکیدگی لولهها و حوادث بعد از زلزله و ... را ارائه کردهاند.
محمود صداقت، مدیرعامل شرکت ویستابست و عضو انجمن تولیدکنندگان پروفیل یو.پی.وی.سی نیز در این مراسم گفت: وجه امتیاز شرکتهای تولیدی و صنعتی موفق کشور، ایجاد بستر مناسب برای استفاده از فارغالتحصیلان دانشگاهی در کنار تجربه بزرگان آن صنعت است، چرا که بروز بودن تکنولوژی و تجهیزات واحدهای تولیدی، همراهی دانش بروز قشر تحصیل کرده جوان را طلب میکند.
وی خواستار صبوری و مدیریت لازم از سوی مدیران واحدهای صنعتی کشور برای به فعلیت رساندن آموزهها و فعالیتهای قشر جوان تحصیل کرده و دانشگاهی در مسیر تولید و صنعت شد تا ضمن عمق بخشی به ارتباط صنعت و دانشگاه، شاهد توسعه اقتصادی روز افزون کشور باشیم.
مدیرعامل ویستابست با بیان اینکه "کیفیت در خون ماست و وجدان کردهایم"، تصریح کرد: چنانچه به دنبال کیفیت و افزایش آن هستیم، باید بگویم که دلیل این موضوع کسب بازار بیشتر نیست بلکه معتقد هستیم به موازات کار و فعالیتی که ایجاد کردهایم، باید بتوانیم نگاهی هم به مسئولیتهای اجتماعی با نگاه انسانی، اجتماعی و عاطفی داشته باشیم.
صداقت با تقاضا از مسئولان سازمان مدیریت بحران کشور برای بررسی جدی طرحهای معماران جوان کشور، تأکید کرد: از مسئولان، معماران و داوران مسابقه معماری زیستا نیز درخواست میکنم که موضوع "راهکارهای معمارانه برای عبور از بحران زلزله تهران" را رها نکنند و طرحهای فعلی و جدید با کمک دیگر دست اندرکاران و کارگروهی در این خصوص به روز شود چراکه علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد.
شایان ذکر است دبیرخانه مسابقه معماری «زیستا» (راهکارهای معمارانه عبور از بحران) با اخذ مجوز از دبیرخانه مسابقات معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی، بهمن سال گذشته در نخستین روزهای پس از وقوع زلزله تهران با هدف جمعآوری راهکارهای معماران، برای تسهیل عبور از بحرانهای پس از زلزله با همت بخش خصوصی در شرکت تولیدی پروفیل یوپیویسی ویستا بست تشکیل شد. در مدت 2 ماه، تعداد 86 طرح به صورت انفرادی یا گروهی از سراسر کشور دریافت و پس از داوری طرحها، در جشن اختتامیه این مسابقه که 5 مرداد 1397 در محل هتل سیمرغ تهران برگزار شد، 4 طرح برتر و همچنین 12 طرح شایسته تقدیر مسابقه اعلام و با اهدای جوایز نقدی و تندیس، مورد تقدیر و تجلیل قرار گرفتند.