ماجرای فروش آرشیو صدا و سیما به «من و تو» چه بود؟/ قاضیزاده: پروندهای در شورای نظارت تشکیل نشده است
رویداد۲۴ چند سالی است در سالگرد انقلاب ایران سوالی تکرار میشود و البته پاسخی برای آن نیست؛ «آرشیو شبکه من و تو هر سال چگونه به روز میشود و تصاویر انقلاب و سخنرانیهای امام خمینی و دیگران چهرههای ارشد نظام و مصاحبههای مردمی که تا به حال از تلویزیون ایران پخش نشده، چگونه به دست شبکهای رسیده که عمر آن به ده سال هم نمیرسد!»
امسال البته باب گفتوگو را حسام الدین آشنا باز کرد. او در توئیتی نوشت: «این روزها {روزهای سالگرد انقلاب } یادی کنیم از عزتمندانی که آرشیو تلویزیون ملی ایران را با بودجهای درخور ولی حفاظتی اندک دیجیتال کردند، اجنه هم آرشیو آماده را چون ورق زر ربودند و فروختند، نه به من و نه به تو بلکه به از ما برترانی که در تونل زمان اسطوره ساختند از عوامل دردهای بی درمان ملت ایران.»
اشاره حسام الدین آشنا به پخش تصاویر محرمانه و پخش نشده صداوسیما در برنامه «تونل زمان» با اجرای پانتهآ مدیری بود. دو سه سالی است که این در این برنامه تصاویر دست اولی از تاریخ انقلاب پخش میشود که تا کنون دیده نشده بود. مستند «رضا شاه» و «انقلاب 57» نیز دور برنامهای بود که کارشناسان درباره آن گفته بودند قطعا با استفاده از آرشیو محرمانه صداوسیما ساخته شدهاند.
عزت الله ضرغامی بلافاصله پاسخی به حسام الدین آشنا داد با این مضمون که «وزارت اطلاعات در جریان ماجرا هست.» او البته طعنهای به کلامش اضافه کرده بود که حسام الدین آشنا در حال پرونده سازی است.
پاسخ ضرغامی در همین حد بود و «فرد عزتمندی» که آرشیو را فروخته بود را معرفی نکرد و سربسته پاسخ داد که بهتر است با ادامه دادن ماجرا همه چیز را خراب نکند. جالب آنکه در این مدت شورای نظارت بر صداوسیما نیز واکنشی نسبت به موضوع نداشته است؛ عجیبتر آنکه سیداحسان قاضی زاده هاشمی در گفتوگوی خود به رویداد۲۴ خبر داده که اساسا موضوع فروش آرشیو صداوسیما در شورای نظارت مطرح نشده است.
قاضی زاده هاشمی نماینده مجلس در شورای نظارت بر صداوسیما گفته حسام الدین آشنا عضو شورای نظارت است و اگر پیگیر این موضوع باشد، به عنوان عضو میتواند در شورا مطرح کند اما تا کنون گزارش فروختن آرشیو محرمانه به من و تو در شورای نظارت مطرح نشده است.
مدیر شبکه مستند پیش از این اطلاعات عجیبی درباره فروش آرشیو صداوسیما منتشر کرده بود. آنگونه که او گفته فروش این آرشیو در دورهای انجام شده که بدهی صداوسیما بسیار بالا بوده است.
شايعه حضور عامل نفوذی در صداوسیما با پخش اولین مستندهای من و تو بسیار قوت گرفت و گفته شد فردی از از سوی شبکه من و تو مبلغی کلان به چندتن از کارکنان صداوسیما داده و بخشهای مهم آرشیو تلویزیون را از صداوسیما خارج کرده است. امیر تاجیک نیز در اطلاعاتی که از این ماجرا منتشر کرده بود، نامی از فروشنده آرشیو به میان نیاورده بود اما اشارات او نشان میداد این فرد یکی از مدیران پیشین آرشیو صداوسیمای ایران بوده که مدتی نیز بازداشت شده است اما چندماهی پس از دولت اول روحانی با وساطت عزت الله ضرغامی آزاد شده است.
این اطلاعات جزئی توسط امیر تاجیک مدیر شبکه مستند در نامهای سرگشاده خطاب به ضرغامی منتشر شده بود. تاجیک در نامه خود خطاب به ضرغامی نوشته بود: «جنابعالی اظهار نظر کرده بودید که هیچ تصویری از آرشیو خارج نشده است. سوال اینجاست که چرا مدیرکل اسبق آرشیو تا سر حد بازداشت پیش رفت و تنها به دلیل واسطهگری شما بازداشت نشد؟»
تاجیک همچنین در نامه خود خبرداده بود که دو نفر کارشناسان آرشیو نیز بازداشت شدهاند وبا کم دادگاه محکوم به حبس شدند؟
مدیر شبکه مستند گفته بود «هزینه پروژه «دیتابیس» صداوسیما در آن زمان ۵۰۰ میلیارد تومان بوده که البته نیمهکاره مانده است.» یا اینهمه گویا هزینه ۵۰۰ میلیاردی اگر برای صداوسیمای ایران سودی نداشته، برای شبکه من و تو منفعت بسیاری داشته است.
برخی از فیلمهای این آرشیو در دوره ضرغامی پخش شد؛ بخشی از فیلمهای دوران سلطنت پهلوی، فیلمهای دوره انقلاب و مجموعه سخنرانیها چهرههای انقلاب در ابتدای دهه ۶۰ و مناظرههای تلویزیونی و مصاحبههای تلویزیون با مردم در همان دوره ضرغامی پخش شد که خود او در مصاحبهای بسیار به آن افتخار کرده بود. آنگونه که تاجیک گفته بخشی از همین آرشیو که با هزینه فراوان دستهبندی شده، فروخته شده است.
وای اگر پرده بر افتد..... برای کیا ؟ ؟ ! وایستادیم جنگیدیم خون و شهید دادیم...