آزمایشگاه ملی مغز کشور به زودی افتتاح میشود
کمال خرازی در همایش توسعه و تجاریسازی فناوریهای نوین که در سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجان شرقی برگزار شد، با اشاره به اینکه تبریز ظرفیت بالایی در زمینه توسعه فناوریهای جدید دارد، اظهار داشت: نیروی انسانی خوب، مدیران توانا و توانمندیهای تبریز، میتواند این شهر را در زمینه توسعه فناوریها، به عنوان الگو در کشور مطرح کند.
وی با بیان اینکه علوم شناختی حوزه نوینی در علوم است که در جهان، توجه ویژهای به آن شده است، افزود: این علم، یکی از فناوریهای همگرای قرن معاصر از جمله بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی است و به همه رشتههای دیگر ترجمه و مورد استفاده قرار میگیرد.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای شناختی کشور، گفت: اقتصاد شناختی، مدیریت شناختی، مهندسی شناختی، علوم دفاعی شناختی، شناخت اجتماعی، شناخت درمانی و... تنها بخش کوچکی از علوم و فناوریهای شناختی است که در همه حوزههای علمی اثرگذار بوده و میتواند در سرنوشت انسان، با تبدیل به فناوری کاربردی، تحول آفرینی بزرگی داشته باشد.
خرازی، علوم شناختی را نیاز روز بازار جهانی دانست و ابراز داشت: حوزههای علوم پزشکی و علوم دفاعی در هوش مصنوعی و مغز و کنترل آن، بیشترین و پرطرفدارترین کاربردها را دارد که باید در ایران هم به این بخش توجه ویژهای داشت.
وی با اشاره به اینکه در سال 2020 بازار 2 میلیون دلاری برای این فناوری فقط در حوزه مغز و مسائل مربوط به آن پیشبینی شده است، خاطرنشان کرد: آزمایشگاه ملی مغز برای توسعه فناوریهای نوین شناختی در کشور، به زودی افتتاح میشود تا علوم شناختی جدید را طبق فناوری روز در این آزمایشگاه توسط دانشجویان و اساتید، مورد پژوهش قرار گیرد.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای شناختی کشور، با تاکیدبر اینکه لازمه رشد این فناوری، تربیت نیروی انسانی توانمند است، افزود: دورههای مختلفی را از طریق معاونت علمی ریاست جمهوری در دانشگاههای مختلف برگزار کردیم که علاوه بر آن، 3 رشته کارشناسی ارشد و 6 رشته دکتری در دانشگاههای برتر کشور راهاندازی شده است.