دولت به سیل زدگان قولهایی ندهد که منابع آن موجود نباشد/ اولین اولویت ساخت خانههای تخریب شده است
رویداد۲۴ محمد آیتی: یکی از عیبهای ما ایرانیها این است که در هنگام وقوع حادثه و بحران به جای حل مشکل به دنبال مقصر هستیم و مرتباً از یکدیگر انتظار حل معضل را داریم. از سوی دیگر، برخی مسئولان عادت کردهاند که خیلی راحت و بدون پشتوانه به مردم قول دهند، قولهایی که همگان خیلی زود به توخالی بودن آن پی میبرند.
در همین راستا، زهرا ساعی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس به رویداد۲۴ گفته: در حال حاضر بسیاری از نقاط کشور در وضعیت اضطراری بسر میبرند و متاسفانه در دو دهفته اخیر، خسارتهای جدی به چند استان ما وارد شده که اکنون هیچ چارهای جز همدلی و مدیریت عقلانی نداریم، یعنی قرار نیست این وضعیت فرصتی برای انتقام گروههای سیاسی از یکدیگر باشد. نمیدانم سیل تا چه زمانی ادامه دارد، اما امیدوارم به مجرد اینکه این بحران ختم به خیر شد بلافاصله دولت وارد میدان شود و خسارتهای وارد شده به مردم و استانها را بررسی کند و سپس با کمک دیگر سازمانها و ارگانهای حاکمیتی و حتی مردم خیر در پی جبران آن باشد.
وی افزود: عدهای فکر میکنند مقابله با بحران و سپس بازسازی محلهای آسیبدیده وظیفه دولت است؛ هرچند دولت در خط مقدم این خدمترسانی قرار دارد، اما همه باید بدانند که در مقابل این اتفاق مسئولند و اگر دلشان برای کشورشان میسوزد باید پای کار باشند و تا انتها با یک بسیج عمومی، مشکل مردم و کشور را حل کنند.
نماینده تبریز تصریح کرد: این روزها شاهد کمک همه سازمانها، ارگانها و نهادها هستیم که مردانه در کنار دولت ایستادهاند و تنها به مقابله با این بلای طبیعی میپردازند. همین روند باید تا برآورد خسارت و سروسامان دادن زندگی مردم سیلزده ادامه داشته باشد. مگر میشود هموطن ما زندگیاش را از دست بدهد و ما بگوییم حل این مشکل به ما ربطی ندارد؟
ساعی با اشاره به بحران اقتصادی کشور گفت: ماههاست که مملکت با تحریمهای سخت اقتصادی روبرو شده و دشمنان نظام با تمام توان، نظام مدیریتی ایران را نشانه رفتند. به تبع همین موضوع، بودجه دولت کم شده و نیاز است که از همه ظرفیتها برای اداره کشور استفاده کنیم. اینکه امروز کشور تحریم اقتصادی است و با کاهش چشمگیر فروش نفت مواجه شدیم و درآمد کشور پایین آمده تنها به دولت مربوط نمیشود بلکه همه در این موضوع سهیم هستیم.
عضو فراکسیون امید مجلس خاطرنشان کرد: سیل هفتههای اخیر، همه قشرهای مختلف آسیبدیده را نگران کرده است. بطور مثال مردم میگویند چطوری خانههایمان را بازسازی کنیم؟ و کشاورزان، دامداران و کسبه میپرسند چگونه از این به بعد به درآمدزایی بپردازیم در حالی که دستمان خالی است؟ از سوی دیگر افراد پشت کنکوری دغدغه نزدیک شدن به آزمونی را دارند که سرنوشتشان به آن گره خورده و... من معتقدم دولتمردان باید در حالت آمادهباش باشند تا هر استانی شرایط عادی پیدا کرد برای تکتک معضلاتی که با آن دست به گریبان هستند، فکری شود. به نظر من، دولت یا هر نهادی که میخواهد به مردم سیلزده کمک کند باید اولویتبندی داشته باشد. اولویت اول، بازسازی و نوسازی خانههای مردم است؛ چون اسکان خانوادهها مهمترین مسئله پس از عادی شدن شرایط است. بطور مثال در بخش آموزش حتماً باید فکر اساسی برای کنکوریها شود و اینکه چگونه میشود دانشآموزان را برای ادامه تحصیل مدیریت کرد. در سیلهای اخیر، برخی از افراد بیمار و مسن با چالشهای جدی روبرو شدند که انتظار میرود کمک به اوضاع و احوال آنها در اولویتهای نخست قرار بگیرد.
ساعی در پایان و در پاسخ به اینکه اگر قولهای مسئولان به سرانجام نرسد چه پیامدهای منفی برای کشور حاصل میشود؟ گفت: مهمترین پیامد این قولهای توخالی «بیاعتمادی» است. خطر بیاعتمادی به مسئولان اجرایی کشور، بزرگترین خسارتی است که میتواند در جامعه رخ دهد. امیدوارم با وجود همه کمکهایی که میشود به مردم داشت از قولهای بیپایه و اساس که منابع آن موجود نیست پرهیز شود تا وضع بدتر از این نشود.