از ذوقزدگی عربستان تا هشدار شرمن
رویداد۲۴ شب گذشته دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در اقدامی احمقانه سپاه پاسداران را در لیست گروه های تروریستی قرار داد.اقدامی که با واکنش گسترده بین المللی و رسانه های خبری قرار گرفت.
ساعتی از امضای این سند نگذشت که ذوق زدگان از تصمیم ترامپ تمام قد حمایت کردند.
لیندسی گراهام، سناتور آمریکایی در توییتی نوشت: من از تصمیم وزیر پمپئو و دولت ترامپ مبنی بر تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران به طور کامل حمایت میکنم.
وندی شرمن رئیس هیأت آمریکایی در مذاکرات هستهای ایران و 1+5 (آمریکا، انگلیس،فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) و معاون سابق وزارت خارجه آمریکا در انتقاد از اقدام واشنگتن در قراردادن سپاه پاسداران در فهرست گروههای تروریستی خارجی تأکید کرد که این اقدام پیامدهایی را برای نیروهای آمریکایی به همراه خواهد داشت.
وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه رسما نام سپاه پاسداران را در فهرست گروههای تروریستی خارجی قرار داد. این اولین بار است که آمریکا نهادی رسمی از یک کشور را در چنین فهرستی قرار میدهد. مقامهای دولت آمریکا میگویند این کار را با هدف افزایش هراس شرکتهای خارجی از تجارت با ایران انجام دادهاند.
همچنین 'ایلهان عمر'نماینده مجلس آمریکا از ایالت مینسوتا باانتشار پیامی در توییتر نوشت: این اقدام تنها موجب افزایش تنش خواهد شد، نیروهای آمریکایی را به خطر می اندازد و خطر جنگ را افزایش می دهد.
در همین حال پس از ذوق زدگی بحرین، شبکه تلویزیونی المیادین، خبرگزاری رسمی عربستان سعودی اعلام کرد وزارت خارجه این کشور از تصمیم آمریکا برای تروریستی خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی استقبال میکند.
شب گذشته نیز بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، از دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا بابت اقدام جدید ضدایرانی او در تروریستی خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قدردانی و بر تعهد خود در همکاری با دولت واشنگتن علیه ایران تاکید کرد.
همچنین آیپک قویترین لابی صهیونیستی موسوم به آیپک در آمریکا در بیانیهای از تصمیم رئیس جمهور این کشور علیه سپاه پاسداران ایران تقدیر کرد.
در ادامه واکنش ها، دولت و گروههای مقاومت عراق به تصمیم ترامپ در تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران واکنش نشان دادند.
محمد علی الحکیم، وزیر خارجه عراق، ضمن راهبردی خواندن روابط تهران و بغداد گفت اصول رابطه بین دو کشور، شراکت، تبادل تجاری، فرهنگی و امنیتی و منافع مشترک است.
سخنگوی النجباء نیز این تصمیم ترامپ را بخشی از جنگ روانی آمریکا دانست و اعلام کرد چنین تصمیماتی بر رفتار هیچ یک از گروههای مقاومت تأثیری نخواهد گذاشت.
الحشدالشعبی علت این تصمیم را عجز آمریکا در برابر محور مقاومت دانست و اعلام کرد سپاه پاسداران بخش مهمی از محور مقاومت است و عراق هیچ اهمیتی به این تصمیمها نمیدهد.
«جعفر الحسینی» سخنگوی نظامی حزبالله عراق ساعاتی پس از تروریستی خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران توسط آمریکا، گفت که مقاومت عراق در کنار سپاه پاسداران قرار خواهد گرفت.
وی اعلام کرد که «مقاومت عراق برای مقابله با هرگونه تحولات مخرب در منطقه، دوشادوش سپاه پاسداران قرار خواهد گرفت».
سخنگوی نظامی حزب الله عراق تاکید کرد که «سپاه پاسداران در مبارزه با سناریوهای آمریکا در کنار ملتهای منطقه قرار میگیرد».
حازم قسام، سخنگوی حماس نیز، در توییتی تصمیم آمریکا در تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران ایران را محکوم کرد.
او نوشت: «آمریکا که خود حامی مالی گروههای تروریستی بزرگ جهان از جمله اسرائیل است، گستاخی خود را ادامه میدهد و اتهام تروریست بودن را به دیگران نسبت میدهد.»
ائتلاف «اللقاء المشترک» یمن اعلام کرد: آمریکا خود حامی تروریسم است و اقدامات تروریستی را از طریق القاعده، داعش و دیگر گروههای تکفیری انجام میدهد.
این ائتلاف در بیانیه خود آورده است: اقدام آمریکا علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در راستای سلسله سیاستهای خصمانه واشنگتن علیه تهران طی سالهای گذشته، صورت گرفته است.
جبهه مردمی آزادی فلسطین نیز تأکید کرد که این اقدام آمریکا، واشنگتن را در مواجهه مستقیم با طرفهای مختلف محور مقاومت قرار میدهد.
همچنین جنبش جهاد اسلامی فلسطین در بیانیهای ضمن محکوم کردن اقدام اخیر آمریکا در تروریست خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران تاکید کرد که آمریکا خود از حامیان اصلی تروریسم است و سیاستهای این کشور، صلح در جهان را به خطر میاندازد.
همچنین دمشق نیز به شدت تصمیم خصمانه دولت آمریکا علیه سپاه پاسداران ایران را محکوم کرد و آن را به مثابه تجاوز آشکار به حاکمیت جمهوری اسلامی ایران دانست.
در صورتی که کنگره در مهلت قانونی ۷ روزه خود با این تصمیم مخالفت نکند، اطلاعیه آن رسما در دفتر اداره ثبت فدرال آمریکا منتشر شده و وارد فاز اجرایی خواهد شد. پس از اعلام رسمی این تصمیم، سازمان مربوطه ۳۰ روز فرصت خواهد داشت در یکی از دادگاههای تجدیدنظر آمریکا نسبت به آن اعتراض کند.