مصطفی درایتی در گفتوگو با رویداد۲۴:
ریشه چالشهای اجتماعی در بحران اعتماد مردم نسبت به حاکمیت است/ امکان مواجهه با اتفاقات غیرقابل پیش بینی دور از ذهن نیست
مصطفی درایتی عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت میگوید: ریشه چالشهای اجتماعی را در بحران اعتماد بین مردم و حاکمیت باید جستجو کرد. عدم اعتماد مردم به حاکمیت جدی است و یکی از راهکارهای روانی برای عبور از این بحران، ایجاد اعتماد در جامعه بین دولت و حاکمیت است.
رویداد۲۴ اعتراضات گستردهای در سال ۹۶، هنوز هم ابعاد کشف نشدهای برای تحلیلگران سیاسی ایران دارد. اعتراضاتی که هرچند در سال ۹۷ تکرار نشد، اما بعضی تحلیلگران معتقدند با توجه به وضعیت نامطلوب اقتصادی ایران و همچنین بروز بحرانهایی همچون سیل اخیر و کمبود بودجه دولت برای جبران خسارات، ماههای پیش رو نیز ماههای پر چالشی برای ایران خواهد بود.
مصطفی درایتی در گفتوگو با رویداد۲۴ معتقد است ریشه چالشهای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی را باید در تصمیمات کلان کشور جستجو کرد. او میگوید به دلیل ایرادهای ساختاری و سوءمدیریتهای موجود، باز هم با چالشهای مختلف دست به گریبان خواهیم شد.
عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت تاکید کرد: ریشه چالشهای اجتماعی را در بحران اعتماد بین مردم و حاکمیت باید جستجو کرد. عدم اعتماد مردم به حاکمیت جدی است و یکی از راهکارهای روانی برای عبور از این بحران، ایجاد اعتماد در جامعه بین دولت و حاکمیت است. این اعتماد میتواند سطح توقع مردم را محدود کند و هم میتواند به دولت و حاکمیت یاری رساند که مشکلات پیش رو را حل و فصل کنند.
درایتی خاطرنشان کرد: این نوع بیاعتمادی در گذشته در شکلهای متعدد همچون اعتراضات گسترده مدنی و صنفی نمود پیدا کرد و اگر چارهای برای آن اندیشیده نشود، امکان مواجهه با حوادث غیر مترقبه و اتفاقات غیرقابل پیش بینی دور از ذهن نیست. اهل سیاست نگرانند که چرا دولت در فکر نیست که اقدامی کند تا مردم مطمئن شوند که مسئولین به دنبال رفع مشکلات و گرفتاریهای آنها هستند.
وی افزود: آثار بیاعتمادی در بخشی از گرانیهای موجود قابل مشاهده است، زیرا برخی از افزایش قیمتها جنبه روانی دارد. افزایش حالت روانی بر شرایط اقتصادی ناشی از عدم اعتماد مردم به دولتمردان است. به طوری که مردم تصور میکنند اگر خود برای معیشتشان دست به اقدام نشوند، اقدامی از سوی مسئولین صورت نخواهد گرفت بنابراین اگر مشکلات اقتصادی با فرمان فعلی ادامه یابد، وضعیت مردم سخت و سختتر خواهد شد.
درایتی گفت: تا ماههای آینده انتخابات مجلس یازدهم را پیش رو خواهیم داشت که طبیعتا از نیمه دوم سال تمام جهتگیریها بهطرف این انتخابات خواهد رفت اما با توجه به وضعیت کنونی نشاط و شادابی مد نظر برای یک انتخاب خوب وجود ندارد و طبیعی است اگر قرار بر برگزاری انتخابات مجلس با سبک و سیاق گذشته تاکید شود، مشخص نیست با چه مجلسی روبرو خواهیم بود.
عضو شورای مکرکزی اتحاد ملت میگوید: مردم زمانی پای صندوقهای رأی خواهند آمد که انتظار آنها در تغییر در امور مختلف از قبل برآورده شده و مطالبات آنها تحقق یافته باشد لذا نباید مردم را در انتخابات در برابر گزینههایی قرارداد که برای آنها اطمینان آور نباشد. اگر چنین شود آنگاه میتوان به لحاظ اجتماعی شرایط مطلوبتری را مشاهده کرد در غیر این صورت اگر دست روی دست گذاشته شود، غیر ممکن است بتوان بحرانهای اجتماعی را خنثی کرد.