رئیس کل بانک مرکزی چقدر حقوق میگیرد؟
رویداد۲۴ عبدالناصر همتی در برنامه نگاه یک، ضمن تشریح مهمترین مسائل پولی، ارزی و بانکی، درباره چرایی گره خوردن معیشت مردم با ارز به بیان توضیحاتی درباره این بازار پرداخت و اظهار داشت: معیشت دغدغه مسوولان و دست اندرکاران امور اقتصادی کشور است. البته تحریم بسیار شدید و حداکثری به قول خودشان بر کشور اعمال شده است که روی معیشت تاثیر میگذارد.
وی با اشاره به عملکرد ترامپ در سال گذشته و امسال افزود: هدف اصلی اینها این بود که با بهم زدن نرخ ارز که بستگی با درآمد نفتی و مبادلات بین المللی پولی دارد، قیمت ارز را به ارقام نجومی مورد نظر خودشان برسانند و هنوز هم میگویند.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه نرخ ارز آثار مستقیم بر زندگی مردم دارد و عمده فشار به طبقه متوسط و پایین وارد میشود، گفت: طبقات بالا در این شرایط وضع شان بهتر هم میشود؛ این مهمترین دغدغه دولت است و تلاش ما این است که فشار به گروههای متوسط و ضعیف جامعه کم شود. ما هیچ وقت نمیگوییم شرایط خوب است بلکه اجازه نمیدهیم شرایط بدتر شود.
وی به توییت ترامپ مبنی بر بازگرداندن عظمت ایران اشاره کرد و گفت: عظمت ایران وجود داشت و آقایان شاید ندیده بودند.
* نقش دولت در افزایش نرخ ارز "تقریباً هیچ" است
همتی درباره اظهاراتی مبنی براینکه دولت عامل اصلی افزایش قیمت ارز است، تصریح کرد: دولت تقریباً هیچ نقشی در افزایش نرخ ارز ندارد؛ این اظهارات غلط است.
رئیس کل بانک مرکزی با تأکید بر تأمین ارز کالاهای اساسی با ارز ۴۲۰۰ تومانی گفت: در کشور قیمتهای نسبی حاکم است، وقتی قیمت دلار بالا برود همه چیز گران میشود. اطمینان به مردم میدهم که هر زمان جناب رئیس جمهور و مقام معظم رهبری با من صحبت کردند تاکید بر کاهش بیشتر قیمت ارز و تقویت ارزش پول ملی داشتند.
وی افزود: شرایط به همین حالت نمیماند و حتماً بهتر میشود؛ این دوران سپری میشود. هر چقدر بتوانیم قیمت ارز را کاهش میدهیم.
* روایت همتی از دستهای پشت پرده افزایش قیمت ارز
همتی درباره نقش شبکه دلالی برای جلوگیری از کاهش نرخ ارز تصریح کرد: این تلاشها فقط در داخل کشور نیست بلکه در خارج کشور نیز توطئههایی برای افزایش قیمت ارز میکنند. در هرات، دبی و سلیمانیه این گروهها هستند. در شرایطی که هیچ مشکلی نداریم این فشارها به بازار نوسان میدهد. البته بانک مرکزی اجازه تحقق هدف این گروهها را نمیدهد.
رئیس کل بانک مرکزی، تاکید دارد: بانک مرکزی با این هدف سیاست گذاری میکند که اجازه آربیتراژ قیمتی در بازار ندهد. هر زمان جوی ناشی از فضای سیاسی در بازار حاکم شد اجازه ندادیم گروههایی که دنبال افزایش قیمت ارز هستند، به هدف خودشان برسند.
* ۱۳ هزار تومان ارزش ذاتی قیمت دلار نیست
وی با تاکید براینکه ۱۳ هزار تومان را ارزش ذاتی قیمت ارز نمیداند، به مردم توصیه کرد: کسانی که در این کار نیستند در ارز سرمایه گذاری نکنند؛ البته خوشحالم که مردم عادی اصلاً در این بازار نیستند و عدهای نوسان گیر تلاشهایی برای افزایش قیمت ارز میکنند.
همتی تاکید کرد که میزان ذخایر اسکناسی دلار ایران در ۵-۶ سال گذشته بی سابقه است.
او در پاسخ به سوالی راجع به چند نرخی بودن ارز که زمینه برخی سواستفادهها را فراهم میکند، خاطرنشان کرد: به عنوان کسی که اقتصاد خوانده ام معتقدم که باید ارز تک نرخی باشد، ولی شرایطی که داریم و نمیتوانم توضیح دهم چرا که دشمن سواستفاده میکند موجب شده که در این شرایط تک نرخی نکنیم. ما راجع به همین کالاهای اساسی هم خیلی بحث کردیم که کدام نرخ باشد، ولی نگرانی مان این بود که نباید این کالاها رها شوند.
* نمیتوانیم قیمت ارز کالاهای اساسی را الان آزاد کنیم
رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد: ما در شرایط جنگ اقتصادی هستیم و نمیتوانیم مانند شرایط عادی رفتار کنیم و مثلا نرخ ارز را برای کالاهای اساسی آزاد کنیم.
همتی در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: هر وقت احساس کنیم زمان مناسب است و بتوانیم این کار را انجام بدهیم، به سمت تک نرخی شدن قیمت ارز پیش خواهیم رفت. هرچند الان نرخ نیمایی ارز به نرخ آزاد آن خیلی نزدیک است. این اختلاف قیمت فعلی به دلیل هزینه مبادلاتی ارز است.
وی درباره ارز ۴۲۰۰ تومانی نیز توضیح داد:آنچه سال قبل اتفاق افتاده جز در قیمت گوشت و مرغ که در آخر هم نفهمیدیم که چطور شد که اینقدر قیمت افزایش یافت، میانگین کالاهای مشمول ۴۲۰۰ در سال گذشته ۴۰ درصد و غیرمشمول ۹۸ درصد رشد داشته است.
همتی ادامه داد: اینکه میگویند فساد رخ داده بحث دیگری است و میتواند در نیمایی هم اتفاق بیفتد و بحثش چیز دیگری است؛ بنابراین آن ۴۰ درصدی که کالاهای مشمول به طور میانگین رشد کرده، کمک کرد به وضع معیشتی مردم. ولی بله در میانه آن برخی سواستفاده کردند که باید بررسی و برخورد شود. سیستم نظارتی ما قوی نبوده که البته دارد قوی میشود.
رئیس کل بانک مرکزی درباره حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی نیز گفت: الان در برخی مسائل این اتفاق افتاده البته موضوعاتی مانند دارو فرق میکند و باید گونهای دیگر رفتار کرد. الان نیز فقط ۳ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تامین میشود و ما، چون نمیخواهیم شوک قیمتی داشته باشیم، این موضوع درباره این ۳ میلیارد دلار که عدد زیادی نیست ادامه مییابد.
* دولت نمیخواهد شوک قیمتی دیگری داشته باشیم
همتی تاکید کرد که دغدغه دولت این است که شوک قیمتی دیگری را تجربه نکنیم.
وی در پاسخ به سوالی درباره بازار متشکل ارزی نیز گفت که این بازار به ارز ۴۲۰۰ ارتباطی پیدا نمیکند و خاطرنشان کرد:البته بحث مربوط به اختصاص ارز ۴۲۰۰ به کالاهای اساسی موضوع بانک مرکزی نیست بلکه مربوط به وزارت صنعت و معدن و تجارت است و بانک مرکزی در این خصوص فقط مجری است.
همتی با تأکید بر اینکه هدف بازار متشکل ارزی واقعی شدن قیمت ارز، گفت: هدف این است که محوریت به بازار تهران برگردد و این بازار محور تعیین نرخ شود. عرضه و تقاضای صرافیها در این بازار انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه در بازار متشکل ارزی خرید و فروشها شفاف میشود، تصریح کرد: نیما فقط حواله است و بازار متشکل فقط اسکناس است؛ در آینده این دو بازار بهم نزدیک خواهد شد البته الان نمیتوانند با هم یکی شوند، ولی در بلندمدت یا میان مدت حتماً میتوانند.
رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد:بانک مرکزی تمام امور مربوط به راه اندازی بازار متشکل ارزی را انجام داده است؛ شرکت هم اکنون درحال انجام امور اجرایی است؛ برخی بانکها آمادگی نداشتند، آموزش برای صرافیها شروع شده است. این بازار در آینده نزدیک و بدون نقص راه میافتد و سرو سامانی به نرخهای کوچه بازاری میدهد.
این مقام مسئول در دولت دوازدهم به فشارهای وارده به بانک مرکزی برای از بین بردن سیستم نیما اشاره کرد و گفت: نرخ در نیما آزاد است و با توافق طرفین خرید و فروش انجام میشود. در این سامانه همه چیز شفاف و آنلاین قابل مشاهده است.
رئیس کل بانک مرکزی همچنین از راه اندازی سامانه تکمیلی نیما با عنوان سامانه ایفای تعهدات واردات خبر داد و توضیح داد که این سامانه به سامانه جامع تجارت وصل خواهد بود و باعث شفافیت خواهد شد.
همتی تاکید کرد: اگر تا به حال بازار متشکل ارزی عقب افتاده است به خاطر این است که بنده خواستار حداقلهایی هستم و هر زمان این حداقلها درست شد، حتماً بازار متشکل ارزی بدون نقص راه اندازی خواهد شد.
* پرونده ۱۵۰ صادرکننده متخلف روی میز دستگاه قضاست
وی درباره وضعیت بازگشت ارز صادراتی گفت: تشکر میکنم از صادرکنندگانی که در این جنگ اقتصادی بزرگترین خدمت را به مردم و کشورشان کرده و ارز خود را به کشور بازگردانده اند. اما ۱۵۰ شرکت و شخص حقیقی هستند که با ۴ میلیاد دلار صادرات حتی یک دلار هم به کشور برنگردانده اند. اسامی این شرکتها و اشخاص حقیقی در اختیار قوه قضائیه قرار گرفته و پروندههای آنها در دستگاه قضا بررسی میشود.
رئیس کل بانک مرکزی در ادامه درباره کسری بودجه در صورت ادامه فشارهای امریکا گفت: طبیعی است که کاهش درآمد نفتی بر بودجه تاثیر بگذارد، اما هدف عمده ما افزایش صادرات نفت به روشهای غیرمتعارف است. علاوه بر درآمد نفت، برداشت از صندوق توسعه ملی و اوراق خزانه برای شرایط ضروری در نظر گرفته شده است.
همتی از بازار باز نیز بعنوان ابزار مهم بانک مرکزی برای جلوگیری از پولی کردن کسری بودجه یاد کرد و افزود: انشالله با هماهنگی دستگاههای مرتبط طوری عمل میکنیم که لطمهای به بازار اوراق نخورد.
این مقام مسئول در بانک مرکزی گفت:: امسال اجرای عملیات بازار باز را نیز در نظر داریم عملیاتی کنیم که این ابزار به به عنوان یک سیاست پولی در همه بانکهای مرکزی در دنیا اجرایی میشود به طوری که وقتی اوراق خرید میشود نرخها سقوط میکند و وقتی به فروش میرسند نرخها افزایش پیدا میکند.
وی افزود: با هماهنگی شواری هماهنگی اقتصادی و کمک مجلس در تصویب قوانین مورد نیاز و تایید رهبری اهداف مورد نظر بانک مرکزی را در جهت متعادل سازی بازار و کاهش نوسانها به کار میگیریم تا آرامش در بازار تقویت شود.
وی درباره اینستکس هم گفت: تا به حال عمل جدی از سوی اروپاییها صورت نگرفته است. ما سامانه ساتما که مربوط به قسمت ایران است را تشکیل داده ایم و مذاکراتی انجام داده ایم. ولی این قرار نیست معجزه کند بلکه قرار است مبادلهای صورت بگیرد. البته اخیراً پیغامهای داده اند که میخواهیم عملیاتی کنیم.
همتی در خصوص اینکه آیا اروپاییها در این حوزه همکاری میکنند؟ افزود: ما اصلا منتظر اروپاییها نیستیم و کار خودمان را میکنیم. البته اگر انجام دهند کار خوبی است، ولی ما منتظر (معطل) آنها نیستیم.
رئیس کل بانک مرکزی درباره موضوع قدیمی و مهم اصلاح ساختار نظام بانکی نیز گفت که بعضی فکر میکنند ما درباره بانکها برنامهای نداریم درحالیکه اینطور نیست بلکه ما اولویت بندی کرده ایم مسائل کشور را. با توجه به وضعیتی که داریم نمیتوانیم قاعدتا همه را فوری انجام بدهیم. البته من دوست داشتم که خیلی فوری همه اینها را حل کنیم، ولی خب نمیشود. یا مثلا درباره بدهی دولت به نظام بانکی ما نمیتوانیم الان دولت را تحت فشار قرار بدهیم که بیا و بدهی ات را بپرداز،، چون دولت خودش الان مشکل دارد.
همتی ادامه داد: هدف ما این است که ناترازی بانکها را از بین ببریم و بعد عملیات بازار باز را انجام دهیم. این موضوع زمان میبرد. نمیتوان گفت که شش ماهه این کار را انجام میدهیم. وی تصریح کرد: انشاءالله اتفاقاتی نظیر کاسپین دیگر رخ نخواهد داد.
* هشدار همتی به بانکهای متخلف: با بی انظباطی برخورد میکنیم
رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: اقداماتی را درباره هزینهها و درآمدهای بانکها انجام دادیم تا به تدریج ناترازی بانکها کاهش پیدا کند. همتی همچنین گفت که سال ۹۷ با همه نوسانات کل رشد نقدینگی ما یک درصد بیشتر از سال ۹۶ بوده است.
وی گفت: یکی دو بانک الان در حال تخلف هستند، ولی فکر نکنند که ما نمیدانیم بلکه ما با بی انضباطی برخورد خواهیم کرد و کوتاه نمیآییم.
رئیس کل بانک مرکزی درباره فروش اموال مازاد بانکها تصریح کرد: سازوکار خوبی برای فروش اموال مازاد در دولت تصویب شد و حتی خصوصیها نیز میتوانند از آن پیروی کنند.
وی رقم اضافه برداشت بانکها را در حال حاضر مطلوب دانست و افزود: از تیرماه سال گذشته تاکنون اضافه برداشتی نبود و اگر هم الان وجود دارد به دلیل ناترازی بانکها است که برای مدیریت آن نیز سرپرست تعیین کردیم که دیگر افزایش نیابد. الان بانکها به سمت بازار بین بانکی رفته اند که سال گذشته همین موقع ۳۲ هزار میلیارد تومان در این بازار تامین شد بود که طبق آمار امروز ۷۲ هزار میلیارد تومان شده که بانکها به جای قرض گرفتن از بانک مرکزی، از یکدیگر میگیرند.
رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: در خرداد ماه بخش مسکن نسبت به ماه قبل از آن ۴.۵ درصد رشد داشته و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۱۰۴ درصد رشد داشته است. نرخ رشد مسکن البته الان کاهنده شده و معالات مسکن نیز ۵۰ درصد افت کرده و افزایش نرخ مسکن به بن بست خورده و پیش بینی میکنم تا حدودی نرخها بازگردد.
وی گفت: باید بپذیریم که به دلیل قیمتهای نسبی در بازار بخشی از افزایش نرخها اتفاق افتاد. درباره مسکن باید گفت: ساخت و ساز کمتر شده و وام خرید الان نمیتوانیم بدهیم و وام ساخت میدهیم و قابلیت تبدیل به خرید میتواند داشته باشد که نسبت به قبل ۶۰ درصد بالا رفته است.
* موضع بانک مرکزی برای مالیات سکه چیست؟
رئیس کل بانک مرکزی درباره مالیات بر عایدی، اظهار داشت: مالیات درآمد چه اتفاقی چه غیر اتفاقی باید پرداخت شود و به سازمان امور مالیاتی ارتباط دارد که با برنامه ریزی مالیات بر عایدی را دریافت کند. ما به فرار مالیاتی عادت داریم.
همتی درباره مالیات برسکه گفت: خیلیها انتقاد کرده اند که بانک مرکزی قول داده بود مالیات نمیگیرد و الان دارند میگیرند؛ بانک مرکزی قول داده بود مالیات ارزش افزوده نمیگیرد و آنچه الان وزارت اقتصاد دارد میگیرد، مالیات عایدی سرمایه است. خیلیها میگویند باید از تمام کسانی که درآمد دارند مالیات بگیرند، شاید در این مورد اختلاف نظرهایی داشته باشیم، ولی مسئول این کار وزارت اقتصاد است، اما به بانک مرکزی انتقاد میکنند.
* رئیس کل بانک مرکزی چقدر حقوق میگیرد؟
او درباره حقوق دریافتی خود گفت: من دانشیار دانشگاه تهران هستم و حقوق دانشگاه را دریافت میکنم و به دلیل اینکه اعلام شده مقامات ۹ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان دریافت میکنند، مابه التفاوت این میزان که حدود یک میلیون تومان است از سوی بانک مرکزی پرداخت میشود که در سال جدید به دلیل افزایش حقوق دانشگاه ها، دیگر پرداختی از سوی بانک مرکزی صورت نخواهد گرفت.
وی درباره سهمیه بندی هم گفت: بعید میدانم سهمیه بندی اجرا شود.
هههههههههه
دروغ ۱۳
دروغگو
الان یک کارمند آمیزش پرورش 8میگیره
بازنشست ارتش و آمیزش پرورش10تا15میگیرن