تاریخ انتشار: ۱۷:۱۷ - ۰۲ تير ۱۳۹۸
تعداد نظرات: ۱ نظر

توله خرس سواد کوه قربانی خلأ قانونی/ قوانین حفاظت از حیوانات در دنیا چگونه است؟

هفته گذشته تصاویری دلخراش از پرتاب سنگ به سمت یک توله خرس و مصدوم شدن او سوژه یک شبکه‌های اجتماعی بود.
توله خرس سواد کوه قربانی خلاء قانونی/ قوانین حفاظت از حیوانات در دنیا چگونه است؟
رویداد۲۴ شنبه گذشته یک توله خرس دوساله در منطقه دراسله سوادکوه استان مازندران که از مادرش فاصله گرفته بود، مورد حمله اهالی روستا قرار گرفت که با ضربات متعدد سنگ و چوب او را مجروح کردند.
 
 پس از آن، افراد حاضر در صحنه، این توله خرس نیمه جان را به حاشیه جاده کشانده و قصد دزدیدنش را داشتند که به دلیل اطلاع رسانی کوهنوردان عابر به محیط‌بان‌ها، موفق به انجام این سرقت نشدند.

روز دوشنبه یکی از عوامل و سه‌شنبه نیز عامل دوم دستگیر شد. پرونده آن‌ها برای تحقیقات تکمیلی در یکی از شعبات دادسرای عمومی و انقلاب سودکوه در حال رسیدگی است.

بدون شک یکی از آزاردهنده‌ترین تصاویری که می‌توان شاهدش بود، آسیب‌دیدن حیوانات است؛ موجوداتی که به اندازه کافی با گسترش شهر‌های صنعتی در زیست بوم‌های طبیعی‌شان مورد بی‌مهری قرار گرفته‌اند و علاوه بر آن در بسیاری از نقاط جهان مورد خشونت مستقیم نیز قرار می‌گیرند.

تصاویر منتشر شده از این توله خرس نیز واکنش‌های بسیار زیادی از سوی مردم و دوستداران محیط زیست داشت.

در کشور ما، ماده ۶۷۹ مجازات اسلامی به مجازات حیوان آزاری پرداخته است. براساس این قانون، هرکس به عمد و بدون ضرورت، حیوان حلال گوشت متعلق به دیگری یا حیوانی که شکار آن توسط دولت ممنوع اعلام شده است را بکشد یا مسموم کند یا تلف یا ناقص کند، به حبس از ۹۱ روز تا ۶ ماه یا جزای نقدی از یک میلیون و پانصد هزار ریال تا سه میلیون ریال محکوم خواهد شد.

علاوه بر این طبق ماده ۶۸۰ همین قانون، هرکس برخلاف مقررات و بدون مجوز قانونی اقدام به شکار یا صید حیوانات و جانوران وحشی حفاظت شده کند، به حبس از ۲ تا ۱۰ سال محکوم خواهد شد.

در این گزارش قصد داریم به قوانینی که برخی کشور‌ها برای حیوان آزاری درنظر گرفته‌اند بپردازیم.

چین؛ ۱۰ سال حبس برای شکار پاندا

در این کشور هرگونه اقدام خشونت‌آمیز علیه حیوانات وحشی، دام و حیوانات خانگی به هرشکلی، از عدم مراقبت صحیح گرفته تا شکار غیرقانونی، شامل مجازات می‌شود که مبلغ تنبیه نقدی گاهی به ۲۰۰ هزار دلار هنگ کنگ نیز می‌رسد.

در کشور شکار پاندا جرم بزرگی به حساب می‌آید و دست کم ۱۰ سال حبس و ضبط اموال را در پی خواهد داشت.

آمریکا؛ دست زدن به لاشه و تخم پرنده ممنوع

در کشور آمریکا، هر ایالت قوانین حمایت از حیات وحش مخصوص به خود را دارد که براساس زمان و نوع عملی که منجر به از بین رفتن حیوان شده، چه از طریق شکار چه از طریق ماهی‌گیری، متفاوت است. در نیویورک و ایلینوی، به کار گرفتن حیواناتی مانند فیل برای سرگرمی (مثلا در سیرک) غیرقانونی است.

در این کشور حتی دست زدن به لاشه عقاب سرسفید ۲۰۰ هزار دلار جریمه به همراه خواهد داشت. همچنین لمس پوست تخم پرنده مهاجر هامینگبرد، بین ۱۵ تا ۲۰۰ هزار دلار جریمه دارد.

هند؛ حیوانات وسیله سرگرمی نیستند

در کشور هند، تربیت و اهلی کردن حیواناتی مانند میمون، ببر، خرس، پلنگ، شیر و بوفالو ممنوع است و این حیوانات نباید برای ایجاد سرگرمی در سیرک‌ها و یا معرکه‌گیری‌های خیابانی مورد سوءاستفاده قرار بگیرند. همچنین مالکیت میمون‌ها نیز ممنوع است. هرگونه اقدامی نظیر دزدیدن حیوانات از محل زندگی طبیعی‌شان، مسموم کردن یا کشتن آن‌ها تا سقف ۲۵ هزار روپیه جریمه یا هفت سال زندان و یا هر دو را در پی خواهد داشت. این مجازات شامل حال کسانی که لانه پرندگان را تخریب می‌کنند یا درختی پرنده‌ای روی آن آشیانه ساخته را قطع می‌کنند نیز می‌شود.

اتریش؛ حقوق حیوانات برابر با انسان

کشور اتریش یکی از بهترین سرزمین برای حیوانات است چرا که در آن حقوق حیوانات (چه خانگی چه وحشی) با حقوق انسان‌ها برابری می‌کند. قانون حمایت از حیوانات در اتریش از سال ۲۰۰۴ آغاز به کار کرد. بر اساس این قانون، خشونت علیه حیوانات برای فرد خطاکار ۲ هزار و ۴۲۰ دلار آب می‌خورد و در صورتی که اقدام فرد شدت خشونت بیشتری داشته باشد، به همان نسبت این مبلغ به ۱۸ هزار و ۱۶۰ دلار خواهد رسید. این جریمه برای آسیب رساندن به حیوانات خانگی نیز صادق است و نگهداری سگ و گربه در مغازه برای فروش، تحت شرایط غیربهداشتی نیز کاری غیرقانونی است.

مالزی؛ هزینه بالا برای شکار حیوانات

در کشور مالزی، آزار حیوانات و یا شکار غیرقانونی آن‌ها شامل جریمه‌ای با مبلغ بین ۲۰ هزار تا ۱۰۰ هزار رینگیت (واحد پول مالزی) می‌شود. این قانون علاوه بر حفظ شرایط ایمنی و سلامت حیوانات وحشی، شامل حال حیوانات خانگی و دام نیز می‌شود.

آلمان؛ قبل از ذبح، بیهوش کنید

در کشور آلمان شرایط زندگی حیوانات در دامداری‌ها باید استاندارد‌های تعیین شده در این کشور را داشته باشد و تمام حیواناتی که در گروه خون گرم‌ها قرار می‌گیرند، باید قبل از ذبح، بیهوش شوند تا درد نکشند.

سوئیس؛ دوره آموزشی برای نگهداری از سگ

این کشور، اولین جایی بود که برای حفاظت از حیوانات قوانینی تعیین کرد. در سوئیس برای تامین شرایط مناسب جهت زندگی حیوانات (چه وحشی و چه دام) از سال ۱۹۹۲ قوانینی در نظر گفته شد. دولت سوئیس برای برخی حیوانات که اجتماعی به حساب می‌آیند، قانونی طرح کرده که طی آن، این دسته از حیوانات باید در باغ وحش و دامداری‌ها به صورت جمعی زندگی کنند.

جالب است بدانید که در این کشور حتی ممانعت از پارس سگ نیز غیرقانونی است و صاحبان آن‌ها باید برای کنترلشان کلاس‌های آموزشی بگذرانند.

انگلستان؛ مجازات حبس برای حیوان آزاری

قانون حمایت از حقوق حیوانات در انگلستان برای منع خشونت علیه این موجودات، هرگونه آزار و رفتار‌های خشونت‌آمیز علیه حیوانات (شامل حیوانات خانگی و حیوانات غیراهلی) ۵۱ هفته حبس در نظر گرفته است.

تقریبا تمام کشور‌های دنیا قوانینی برای حفاظت از حقوق حیوانات دارند. مسلما جزای نقدی در بسیاری از موارد اصلا کافی نیست؛ چرا که گاهی آسیب وارد شده به حیوان جبران ناپذیر است، اما به هرحال ممکن است در صورت سنگین بودن مجازات، فرد خاطی دست از آزار حیوانات بردارد.
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۲
0
0
به نظرم قانون المان خلی خوبه باید در ایران هم قبل از ذبح پرندگان و دامها بیهوش شوند به خدا اونها هم جونشون شیرینه براشون
نظرات شما