تاریخ انتشار: ۲۲:۴۰ - ۲۴ مهر ۱۳۹۸
تعداد نظرات: ۱ نظر

حسین فریدون دست راست روحانی پشت میله‌های زندان/ مرد در سایه دولت را بشناسید

حسین فریدون بالاخره به زندان اوین رفت. از دولت دوم روحانی به پرونده مالی او باعث شد کم کم در فضای سیاسی منزوی شود و او دیگر دستیار ارشد رییس جمهور هم نباشد. به عقیده برخی کارشناسان سیاسی، حسین فریدون یکی از پاشنه آشیل‌های دولت روحانی بوده است. شاید اگر این پاشنه آشیل نبود کار دولت و حسن روحانی بهتر پیش می‌رفت.

حسین فریدون؛ دست راست روحانی پشت میله‌های زندان

رویداد۲۴  عاقبت حسین فریدون برادر حسن روحانی، رییس جمهور پشت میله‌های زندان افتاد. او امروز برای اجرای حکم، خود را به زندان اوین معرفی کرد. حسین فریدون به پنج سال حبس محکوم شده است.

حسین سرتیپی وکیل فریدون در این باره گفت: «روز گذشته دادستانی تهران طی تماسی اعلام کرد که باید برای اجرای حکم دادستانی حاضر شویم.»

او افزود: «امروز بنده به همراه موکلم در دادسرای اجرای حکم حضور پیدا کردیم و تشریفات قانونی اجرای حکم به اتمام رسید و چند لحظه پیش موکلم حسین فریدون در زندان اوین مستقر شد.»

سخنگوی قوه قضائیه نهم مهر ماه در نشست خبری اعلام کرد حسین فریدون، برادر حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران «به اتهام اخذ رشوه به پنج سال حبس قطعی محکوم شده است.» پیشتر دادگاه بدوی فریدون را به هفت سال حبس محکوم کرد و با اعتراض او پرونده به دادگاه تجدید نظر رفت.

اسماعیلی گفت: حکم هفت سال حبس بدوی حسین فریدون به پنج سال تقلیل یافته، اما «مبلغ جزای نقدی و رد مال به مبلغ ٣١ میلیارد تومان باید پرداخت شود.»

سخنگوی قوه قضائیه ایران در مورد متهمان دیگر این پرونده گفت: «برای متهم دیگر این پرونده حکم برائت صادر شده است همچنین در مورد خانمی که دادگاه بدوی دو سوم از حکم وی را تعلیق کرده بود، در دادگاه تجدیدنظر یک سوم باقی مانده حکم وی هم تعلیق شده است.»

رسانه‌های اصولگرا پیشتر اعلام کرده بودند حسین فریدون به «چند ده میلیارد تومان ارتشا و پول‌شویی و رد پول کثیف» متهم و پرونده‌اش با دو بدهکار بانکی به نام‌های «رسول دانیال‌زاده» و «مالامیری» مربوط بوده است. دانیال زاده ۲۵ دی ماه سال ۹۵ و چند ماه پیش از انتخابات ریاست جمهوری بازداشت شده بود. از همان مقطع بحث اتهامات مالی فریدون مطرح بود. در آن مقطع حامیان حسن روحانی معتقد بودند این اتهامات "ابعاد سیاسی" دارد و در راستای فشار به رییس جمهور است.

بیشتر بخوانید: 
حسین فریدون در صدر اخبار ایران در رسانه‌های جهان/ واکنش حسن روحانی به حکم برادرش چه بود؟
روز‌های سخت مرد در سایه/ حسین فریدون در انتظار میانجیگری برادر!


در جریان تبلیغات انتخاباتی نیز منتقدان دولت با شدت بیشتری خواستار محاکمه حسین فریدون به اتهام فساد مالی شدند. سید ابراهیم رئیسی، یکی از رقبای حسن روحانی، در یکی از مناظره‌های زنده تلویزیونی، حسن روحانی را متهم کرد که مانع رسیدگی به جرایم «نزدیک‌ترین» افرادش شده‌است. او گفت معاون اول قوه قضاییه و دادستان کل کشور با اسناد و مدارک کافی به دفتر رئیس‌جمهور رفته‌اند، اما حسن روحانی گفته موضوع فعلاً نباید پیگیری شود. همچنین محمدباقر قالیباف دیگر کاندیدای ریاست جمهوری اتهاماتی را متوجه حسین فریدون کرد.

حسن روحانی در پاسخ به رئیسی گفت: «چرا اتهام می‌زنید بدون دلیل و دادگاه؟ بنده با هیچ کس عهد اخوت ندارم و هر کسی در هر کجا تخلف کرده باید با اشد مجازات با او برخورد شود و هیچ کس مانع این کار نشده.»

فریدون روز ۲۵ تیر ماه سال ۹۶ و مدتی پس از انتخابات ریاست جمهور بازداشت شد و به زندان رفت. یک روز پس از آن او با قرار وثیقه ۵۰ میلیاردی از زندان آزاد شد. وثیقه‌ای که از سوی قاضی زاده هاشمی وزیر وقت بهداشت و درمان تامین شده بود.

پس از آن دادگاه فریدون برگزار شد و نهایتا حکم هفت سال حبس او اوایل امسال صادر گردید که در تجدید نظر به پنج سال حبس تقلیل یافت. دادگاه حسین فریدون به صورت غیرعلنی برگزار شد و جزییات آن منتشر نشد.

با انتصاب ابراهیم رئیسی به عنوان رییس قوه قضائیه پرونده فریدون روند تندتری به خود گرفت. دادگاه تجدید نظر به سرعت برگزار شد و محکومیت او اعلام گردید.

 
حسین فریدون؛ دست راست روحانی پشت میله‌های زندان
اعتراض فریدون و وکیلش

حسین فریدون و وکیلش تا زمان اعلام حکم قطعی درباره روند دادگاه سکوت کرده بودند، تا اینکه چند روز پیش وکیل فریدون سکوتش را شکست. او گفت: «الزاماً هر کسی که در دادگاه محکوم می‌شود گناهکار نیست و هر کسی که حکم برائت برای او صادر میشود بی گناه نیست بلکه قوه قضاییه و وکلا و حقوقدانان همه دنبال کشف واقع هستیم که الزاماً حقیقت محض نیست.»

سرتیپی ادامه داد: «من معتقدم که موکل من بی گناه است و ایرادات بسیار جدی هم به لحاظ شکلی و هم به لحاظ ماهوی به آرای صادره وارد است.»

او تاکید کرد قرائت‌های رسانه‌ای از پرونده غلط بوده است، «فردی به فرد دیگری که خریدار ملک بوده پولی را قرض داده. این پول مستقیم به حساب بانک فروشنده ملک رفته و موکلم ضامن این قرض بوده است. قرض دهنده و قرض گیرنده می‌گویند این قرض است و آقای فریدون می‌گوید این قرض است و ضمانت در قرض است. تمام اصحاب دعوا این را می‌گویند. دادستانی، شاکی و ضابط پرونده هیچ دلیلی ارائه نکرده‌اند که این، قرض نبوده است.»

این موضوع امروز نیز از سوی حسین فریدون بیان شد. او پیش از رفتن به اوین نامه‌ای سرگشاده منتشر کرد و درباره پرونده خود توضیحاتی داد.

فریدون گفت: «در این پرونده یک ریال از بیت المال حیف و میل نشده است و اصولا پای بیت المال درکار نبوده است. در واقع کل پولی که از آن حرف زده می‌شود پول شخصی یک نفر است که به فرد دیگری قرض داده شده و هیچ یک از آن دو نفر من نبوده ام و من فقط بر این قرض شاهد و ضامن بوده ام و یک ریال آن به جیب بنده یا خانواده بنده واریز نشده است ... که اگر خلافش بود اعلام کنید.»

برادر رییس جمهور مدعی شد که «تمام پرونده تشکیل شده مستند به شنود غیر قانونی از جمله شنود از دفتر رییس جمهور است که هم غیر قانونی، هم غیر شرعی و هم غیر اخلاقی است.»

او همچنین تاکید کرده که هیچ یک از افرادی که در دادنامه نامی از آن‌ها برده شده محکوم نشده اند. فریدون می‌گوید نمی‌داند متهم ردیف چندم پرونده است.

او از قوه قضائیه خواسته است تا درباره پرونده اش "شفافیت حداکثری" را در پیش گیرد تا چیزی از مردم پنهان نماند. قوه قضائیه تاکنون به بیانیه فریدون واکنشی نشان نداده است.

در مدت بررسی پرونده حسین فریدون رسانه‌های منتقد دولت بار‌ها مدعی شدند که حسن روحانی به قوه قضائیه درباره پرونده برادرش فشار وارد کرده است.

حسین فریدون؛ دست راست روحانی پشت میله‌های زندان
دست راست روحانی در زندان

هنگامی که حسن روحانی در سال ۹۲ نامزد انتخابات ریاست جمهوری شد. در طول تبلیغات انتخاباتی این برادرش بود که به صورت ثابت او را همراهی می‌کرد. پس از پیروزی روحانی انتظار می‌رفت که او نقش مهمی در دولت ایفا کند همین اتفاق هم رخ داد و او دستیار ویژه رییس جمهور شد. در واقع حسین فریدون دست راست برادرش بود.

حسین فریدون، در سال‌های ابتدایی پس از انقلاب ایران فرماندار نیشابور و سپس کرج شد و بعد از آن هم به مدت ۸ سال سفیر ایران در مالزی و چندی نیز از سفیران ایران در سازمان ملل متحد در نیویورک بود.

او در سال‌های پیش از انتخاب روحانی به ریاست جمهوری، مشاور او در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام بود. مدتی هم پیش از آنکه برادرش رئیس‌جمهور شود، از مشاوران وزیر امور خارجه بود. با این حال پیش از سال ۹۲ کمتر کسی حسین فریدون را می‌شناخت.

او در دوره اول ریاست جمهوری مرد سایه بود، همه جا حضور داشت، اما نه حرفی می‌زد و نه کاری می‌کرد، شاید او چشم و گوش رییس جمهور بود. در مذاکرات هسته‌ای نقش فریدون در دولت بیشتر به چشم آمد.

او عضو تیم مذاکره کننده هسته‌ای نبود، اما در روز‌های حساس مذاکرات کنار آن تیم حضور داشت. حتی زمانیکه مادرش در میانه مذاکرات لوزان از دنیا رفت جان کری برای تسلیت به محل اقامت فریدون رفت. فریدون به نوعی نقش پیام رسان میان مقامات در تهران و اعضای تیم مذاکره کننده را داشت. گفته می‌شد او با زبان سرخه‌ای (شهری در استان سمنان) جزییات مذاکرات را به تهران منتقل می‌کرد.

حسین فریدون؛ دست راست روحانی پشت میله‌های زندان
در چهار سال اول ریاست جمهوری حسن روحانی راحت‌ترین کانال برای دسترسی به رییس جمهور برادرش حسین فریدون بود. اما در دوره دوم ورق برای فریدون برگشت، پرونده مالی او باعث شد کم کم در فضای سیاسی منزوی شود و او دیگر دستیار ارشد رییس جمهور هم نبود. بسیاری نقش حسین فریدون را در دولت روحانی با نقش اسفندیا رحیم مشایی در دولت احمدی نژاد مقایسه می‌کردند.

حسین فریدون به عقیده بسیاری یکی از پاشنه آشیل‌های دولت روحانی بوده است. شاید اگر این پاشنه آشیل نبود، کار دولت و حسن روحانی بهتر پیش می‌رفت.
منبع: فرارو
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: حسین فریدون
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۵
0
0
مثل ماجرای رفیق دوست که به پست زندان بانی رسید
نظرات شما