تاریخ انتشار: ۱۴:۱۶ - ۲۱ آبان ۱۳۹۸
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

سرنوشت آمریکا در دست یک کمدین/ آیا ترامپ از استیضاح جان سالم به در خواهد برد؟

فردا دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا به طور رسمی باید درباره تلاش برای سو استفاده از قدرت برای تخریب رقبای سیاسی خود به مجلس نمایندگان آمریکا پاسخ بدهد. اتفاقی که تنها سه بار در تاریخ سیاسی ایالات متحده رخ داده است.
چهارشنبه، روز تاریخ ساز آمریکا/ آیا ترامپ از استیضاح جان سالم به در خواهد برد؟
رویداد۲۴ فردا، چهارشنبه، جلسات رسمی استیضاح دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا در کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا شروع خواهد شد.

نیویورکر در یادداشتی این جلسه را «آزمونی برای آمریکا» خوانده و نوشت: سو استفاده از قدرت موضوع اصلی این استیضاح است. یک رییس جمهور سعی داشته سیاست خارجی را به نفع منافع سیاسی شخصی خود خصوصی سازی کند.
 
در این میان ترامپ به ریسمان اکراین به عنوان راه نجات سیاسی خود چنگ زده است.
 
تماس تلفنی ترامپ با رییس جمهور اکراین مانند هر تماس دیگری میان روسای جمهور کشور‌ها به دقت نوت برداری شده. همراهان رییس جمهور در اتاق مخصوص کاخ سفید دور تلفنی که روی اسپیکر گذاشته شده بود جمع شدند و کاغذ قلم هایشان برای یادداشت آنچه رد و بدل می‌شد آماده بود.
 
ساعت ۹ صبح روز سه شنبه ۲۵ جولای نزدیکان رییس جمهور شاهد تماس ترامپ با ولادیمیر زلنسکی بودند که به تازکی به عنوان رییس جمهور اکراین انتخاب شده بود. ظرف چند دقیقه مکالمه دو رییس جمهور وارد تنش شد.
 
ترامپ در پایان مکالمه از زلنسکی (رییس کشوری که به شدت به کمک‌های نظامی آمریکا برای مقابله با حملات روسیه به مرز‌های شرقی نیاز دارد) درخواست یک لطفی را کرد: او گفت درباره رقیب سیاسی اش تحقیقاتی بکند.
 
این تماس ۳۰ دقیقه‌ای امروز به تهدیدی برای ریاست جمهوری ترامپ تبدیل شده است. استیضاح روز چهارشنبه ترامپ سومین استیضاح روسای جمهوری امریکا در تاریخ این کشور خواهد بود.
 
همه اطرافیان ترامپ تماس تلفنی او را رییس جمهور اکراین را یک اتفاق شوکه کننده خوانده اند. ۵ تن از مقاماتی که با اکراین در ارتباط بودند از سپتامبر تا کنون استعفا داده اند.
 
به گزارش رویداد۲۴ روز گذشته ترامپ بار دیگر با رییس جمهور اکراین تماس تلفنی داشت و همزمان روبرت مولر نیز در کنگره آمریکا درحال گزارش دادن درباره تلاش‌های روسیه برای دخالت در انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا بود. انتخاباتی که به انتخاب ترامپ انجامید و گفته میشود روسیه با دستکاری، دزدی و انتشار ایمیل‌های کلینتون به تخریب رقیب انتخاباتی ترامپ کمک کرده است. در این پرونده این روس‌ها بوده اند که به دنبال ارتباط با ستاد انتخاباتی ترامپ بودند.
 
امروز رییس جمهور آمریکا و اطرافیانش کسانی هستند که بدنبال ارتباط با یک دولت خارجی برای کمک به پیروزی شان در انتخابات ۲۰۲۰ اند. ان‌ها از اکراینی‌ها خواستند که اطلاعاتی علیه جو بایدن رقیب دموکرات ترامپ در انتخابات ارائه کنند.
 
ماجرای اکراین نیز به عقیده رسانه‌های آمریکایی در نهایت به نفع روسیه و قدرت تصمیم سازی این کشور برای کاخ سفید است.
 
یک دیپلمات ارشد آمریکا در کیو پایتخت اکراین در این باره به نیویورک تایمز گفته: روس‌ها عاشق تحقیر شدن زلنسکی توسط آمریکایی هستند.
 
به گزارش نیویورک تایمز، زلنسکی قرار بود در ۱۳ سپتامبر در مصاحبه‌ای با سی ان ان به درخواست ترامپ لبیک گفته و اطلاعاتی را درباره بررسی هایش ارائه کند، اما دقیقه نود در پی حملات اعضای کلیدی کنگره علیه اقدامات ترامپ، او مصاحبه مطبوعاتی خود را کنسل کرد.
 
چرا ترامپ استیضاح می شود؟

ماجرا‌های ترامپ در اکراین از زمان انتخاب زلنسکی به عنوان رییس جمهور این کشور اغاز شده است. زلنسکی که پیش از این یک کمدین بوده و هیچ سابقه سیاسی‌ای ندارد، در انتخابات آپریل به عنوان رییس جمهور انتخاب شد. او امیدوار بود بتواند روابط با رییس جمهور آمریکا را بهبود ببخشد به عقیده اطرافیان زلنسکی، مسیر رسیدن به رییس جمهور آمریکا از رودی جیولانی وکیل شخصی ترامپ میگذشت.
 
جیولانی و اطرافیان او از مدت‌ها پیش در پی اخراج ماریا یووانویچ سفیر آمریکا در کیو بودند. نیویورک تایمز درباره این تلاش‌ها گفته: گوردون سوندلند یکی از حامیان بزرگ مالی جمهوری خواهان که بدون هیچ سابقه دیپلماتیکی به عنوان سفیر آمریکا در اتحادیه اروپا انتخاب شده، به یوانوویچ پیشنهاد داده که برای حفظ شغل خود در توییتر از ترامپ تعریف و تمجید کند.
 
یووانوویچ در جلسه استماعی در کنگره این جزییات را شرح داده و گفته اطرافیان ترامپ اصرار داشتند که او را برکنار کنند چرا که ترامپ و جیولانی او را سدی بر سر راه اهدافشان در اکراین میدانستند.
 
به نوشته این رسانه، قبل از برکناری سفیر آمریکا در اکراین، جیولانی و ترامپ پرونده سازی علیه جو بایدن را در فاکس نیوز آغاز کرده بودند. آن‌ها مدعی شدند بایدن، رییس جمهور قبلی اکراین را مجبور کرده تا دادستان ایالتی را اخراج کنند تا تحقیقات او درباره یک شرکت گاز اوکراینی به نام بوریسما که پسر جو بایدن، هانتر بایدن را استخدام کرده بود مخدوش کند.
 
به گزارش رویداد۲۴ بعد از انتخاب زلنسکی، جیولانی درخواست دیدار با رییس جمهور اکراین را مطرح کرد. این آغاز ماجرای اکراین و ترامپ بود.
 
در ابتدا زلنسکی درخواست جیولانی را رد کرد. این کار برایش بسیار سنگین تمام شد. جیولانی در فاکس نیوز مدعی شد زلنسکی اطرافش را پر از دشمنان ترامپ و حتی دشمنان آمریکا کرده است.
 
در اقدام بعدی، دولت ترامپ تیم رده پایینی را برای شرکت در مراسم تحلیف زلنسکی راهی کیو کردند. پیش از آن قرار بود مایک پنس معاون اول رییس جمهور در این مراسم شرکت کند.
 
سه روز بعد سوندلند سفیر آمریکا در اتحادیه اروپا، کورت ولکر یکی از نمایندگان ویژه آمریکا در اکراین در جلسه‌ای در اتاق بیضی شکل، اصلاحات زلنسکی در اکراین را تحسین کردند و گفتند این کشور مستحق کمک‌های آمریکاست.
 
ترامپ، اما هیچ توجهی به حرف‌های آن‌ها نکرده و گفته: همه ان‌ها فاسد هستند. آن‌ها سعی دارند من را پایین بکشند.
 
او به افشاگری‌های اکراین در سال ۲۰۱۶ علیه خودش و ده‌ها میلیون دلار پرداخت‌های محرمانه به پائول منافورت رییس ستاد انتخاباتی ترامپ اشاره کرده که در آن زمان به یکی از پیشینیان زلنسکی مشاوره می‌داده. منافورت از کمپین انتخاباتی ترامپ اخراج شد و الان به جرم ارتباط با این پرداحت‌ها در زندان است.
 
سوندلند درباره جلسه کاخ سفید در استماع مجلس گفته: ترامپ در پایان جلسه تاکید کرد که درباره اکراین با جیولانی حرف بزنید.
 
همزمان ترامپ با کمک جیولانی در حال ایجاد یک کانال موازی برای ارتباط با اکراینی‌ها رده بالا بود. بولتون نیز در میان افراد نزدیک به ترامپ بود که قصد نزدیکی به اکراین را داشت.
 
همه آنچه ترامپ از اکراین می‌خواست در دو نکته خلاصه می‌شد: اعلامیه عمومی درباره بوریسما، شرکتی که پسر بایدن را استخدام کرده بود و اعلامیه عمومی درباره اینکه آیا اکراین در انتخابات ۲۰۱۶ نقشی داشته یا نه.
روز ۱۰ جولای تعداد زیادی از مقامات آمریکایی و اکراینی در دفتر بولتون جمع شدند. در میان آن‌ها سوندلند، کورت ولکر دیپلمات آمریکا در اکراین، فیونا هیل مشاور سابق سیاست گذاری کاخ و ویندمن رییس تخصصی اکراین در دفتر بولتون حضور داشتند.
 
هیل درباره این جلسه به کنگره گفته در این جلسه مقامات دولت ترامپ به مقامات دولت زلنسکی گفته اند که در صورتی که او در تحقیقات علیه جو بایدن کمک کند میتواند به کمک‌های امریکا به اکراین امیدوار باشد.
 
بعد از تماس تلفنی ۲۵ جولای، سوندلند، جیولانی و ولکر بر روی پیش نویس بیانیه‌ای خطاب به زلنسکی کار کردند که بر اساس آن از او خواسته شده بود به تقاضا‌های ترامپ جامه عمل بپوشاند. جیولانی پیش نویس اولیه را رد کرد چرا که در آن به موضوع بررسی‌ها علیه جو بایدن اشاره‌ای نشده بود.
 
جیولانی در پارافی خطاب به ولکر گفته بود: اگر قرار باشد او اشاره‌ای به موضوع بوریسما یا انتخابات ۲۰۱۶ نکند به چه دردی خواهد خورد؟
 
همزمان درخواست مقامات آمریکایی برای کمک نظامی به اکراین نیز بی نتیجه ماند. کلونل ویندمن دستیار امنیت ملی ترامپ در یادداشتی که به دست بولتون رسانده بود که به گوش ترامپ برسد گفته بود شورای امنیت ملی، وزارت دفاع و وزارت خارجه همگی با ارسال کمک به اکراین موافقند، اما ترامپ مخالفت کرده است.
 
تیموتی موریسون کارشناس منطقه شورای امنیت ملی در این باره گفته: رییس جمهور نمیخواست هیچ کمکی به اکراین بکند.
 
تیلور دیپلمات ارشد آمریکا در اکراین مراتب اعتراض مقامات امنیت ملی آمریکا در قالب تماس تلفنی، یادداشت و مذاکره مستقیم به رییس جمهور اعلام کرد.
 
در پاسخ به اعتراض اوکراینی‌ها نیز گفته شد که آن‌ها نباید تا زمانی که زلنسکی هیچ اطلاعاتی را افشا نکرده انتظار پول و کمک نظامی داشته باشند.
 
روز ۳۰ سپتامبر قراداد نظامی آمریکا با اکراین نیز منقضی می‌شد به همین دلیل زلنسکی ترتیب یک مصاحبه تلویزیونی با سی ان ان را داد. اما وضعیت در واشنگتن یه ناگهان تغییر کرد. توقف کمک نظامی به اکراین که اولین بار توسط پولیتیکو منتشر شد همه اعضای کنگره را خشمگین کرد.
 
به محض اینکه کنگره متوجه این تحولات شد، بازرسی‌ها درباره اقدامات رییس جمهور شروع شد.
کاخ سفید تغییر عقیده داد و ۳۹۱ میلیون دلار به عنوان کمک به اوکراین داد. این اتفاق قبل از مصاحبه روز ۱۳ سپتامبر رخ داد. دو هفته بعد جزییات مکالمات تلفنی ۲۵ جولای نیز منتشر شد.
 
ولکر مکالمه تلفنی رییس جمهور را ویران کننده خواند و قبل از جلسه استماع استعفا داد.
 
کنت، معاون مشاور وزیر خارجه آمریکا قبل از استعفا اعلام کرد: درخواست رییس جمهور آمریکا از همتای اکراینی اش برای افشا گری علیه رقیب سیاسی یک اشتباه بوده است.
 
هیل در جلسه استماع مکالمات رییس جمهور را شوکه کننده خواند و گفت: بزرگترین کابوس و ترس من این است که برای منافع شخصی، منافع ملی آمریکا را قربانی کنم.
 
جان بولتون در ماه سپتامبر برکنار شده و گفته علیه ترامپ در جلسه استماع گزارشی نخواهد داد مگر اینکه حکم دادگاه برای او صادر شود.
 
بولتون در نامه‌ای به دادگاه اعلام کرد چیز‌های زیادی درباره دیدار‌های کاخ سفید و مذاکرات آن‌ها درباره اکراین میداند که هنوز تصمیم ندارد ان‌ها را علنی کند.

پاسخ ترامپ به همه این اتفاقات در لفاظی‌های اخیرش در لویزیانا خلاصه شده است. او در جمع مردم لوییزیانا گفته: سیاست مداران فاسد نظیر نانسی پلوسی، شیفتی آدام شیف و رسانه‌های جعلی استیضاح مخرب، دیوانه وار و به شدت سیاسی‌ای را علیه من ترتیب داده اند.
 
جمعیت حاضر برای او کف زدند، اما معلوم نیست ترامپ تا چه اندازه از این بحران پیش رو پیروز بیرون خواهد آمد.
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: جان بولتون ، استیضاح
نظرات شما